RadekZ Napisano Sobota o 22:14 Share Napisano Sobota o 22:14 Cześć, W ramach praktyki postanowiłem skleić sobie zestaw Army nr 40010. W trakcie jak zestaw czekał na start dokupiłem też zestaw BIG ED, bo skoro już ma być to zestaw treningowy, to czemu nie potrenować trochę bardziej z elementami PE. A jest to obszar, który wymaga u mnie dużo nauki . Dlatego też zestaw zakupiłem i albo nauczę się tego, albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców Na start machnąłem tylko kilka elementów kokpitu i spróbowałem skorygować te wloty powietrza (?), które Arma odlała odwrotnie. Wyszło po japońsku, czyli jako-tako. To na razie tyle na start... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 12:32 Share Napisano Niedziela o 12:32 Chętnie popatrzę, ambitny projekt. No i Cobra . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano Niedziela o 14:57 Share Napisano Niedziela o 14:57 Fajnie, że powstaje kolejna Cobra, jakie malowanie wybrałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano Niedziela o 15:13 Share Napisano Niedziela o 15:13 Jest Cobra to jestem i obserwuję zmagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Niedziela o 15:44 Autor Share Napisano Niedziela o 15:44 45 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Fajnie, że powstaje kolejna Cobra, jakie malowanie wybrałeś? Na razie trwa walka o dominację pomiędzy opcją 1 pacyficzną, a opcją 2 kalifornijską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano Niedziela o 23:18 Share Napisano Niedziela o 23:18 W dniu 18.05.2025 o 00:14, RadekZ napisał: albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Poniedziałek o 06:26 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:26 7 godzin temu, Helmut napisał: Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...) Dzięki za podpowiedź. Mam czarny CA od AK i od VMS + na wszelki wypadek VMSowski extra thin (5k), więc zobaczymy... w najgorszym wypadku będę kleił w rękawicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi