RadekZ Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Cześć, W ramach praktyki postanowiłem skleić sobie zestaw Army nr 40010. W trakcie jak zestaw czekał na start dokupiłem też zestaw BIG ED, bo skoro już ma być to zestaw treningowy, to czemu nie potrenować trochę bardziej z elementami PE. A jest to obszar, który wymaga u mnie dużo nauki . Dlatego też zestaw zakupiłem i albo nauczę się tego, albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców Na start machnąłem tylko kilka elementów kokpitu i spróbowałem skorygować te wloty powietrza (?), które Arma odlała odwrotnie. Wyszło po japońsku, czyli jako-tako. To na razie tyle na start... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Chętnie popatrzę, ambitny projekt. No i Cobra . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Fajnie, że powstaje kolejna Cobra, jakie malowanie wybrałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Jest Cobra to jestem i obserwuję zmagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja 45 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Fajnie, że powstaje kolejna Cobra, jakie malowanie wybrałeś? Na razie trwa walka o dominację pomiędzy opcją 1 pacyficzną, a opcją 2 kalifornijską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja W dniu 18.05.2025 o 00:14, RadekZ napisał: albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja 7 godzin temu, Helmut napisał: Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...) Dzięki za podpowiedź. Mam czarny CA od AK i od VMS + na wszelki wypadek VMSowski extra thin (5k), więc zobaczymy... w najgorszym wypadku będę kleił w rękawicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Środa o 19:17 Autor Share Napisano Środa o 19:17 Coś tam sobie grzebię powoli z Airacobrą. Podziałałem trochę nad kokpitem i znęciłem się trochę nad fotelem PE (właściwie nie wiem, kto nad kim się znęcał ). Na razie wygląda to tak, niestety dość niechlujnie... ręce nie są aż tak stabilne jak mi się wydawało, więc jest trochę śladów kleju i to w miejscach, z których trudno mi będzie to usunąć (mimo stosowania extra thinów tamiya i VMSu). Z fotelem oczywiście też poszło daleko od ideału, bo w ferworze walki zapomniałem, żeby te blaszki trochę "opalić" i oszlifować, więc zagięcie z przodu chyba ciężko nawet nazwać poprawnym. Tak to się prezentuje na razie: Mam też pytanie, czy ktoś z szanownych Kolegów korzystał z zestawu PE Eduarda? Mam bowiem pewien problem z elementem nr 51, który wg instrukcji powinien być zamontowany pomiędzy podłogą kokpitu a pierwszym otworem (tak przy okazji - to czy nie powinenem tego nawiercić? ). Instrukcja jedno, ale w rzeczywistości, jakbym tego nie dopasowywał, to zawsze zakrywa mi to w pełni ten "otwór", więc coś tutaj jest nie "Teges": Czy coś tutaj zrobiłem źle, czy może ten element PE jest faktycznie przeskalowany? (no ew. może tak ma być )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi