Skocz do zawartości

P-39Q Airacobra 1:48 Arma Hobby

RadekZ

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

W ramach praktyki postanowiłem skleić sobie zestaw Army nr 40010. 

image.thumb.jpeg.4dee56de04a019a4444453ce0d87cb34.jpeg

W trakcie jak zestaw czekał na start dokupiłem też zestaw BIG ED, bo skoro już ma być to zestaw treningowy, to czemu nie potrenować trochę bardziej z elementami PE. A jest to obszar, który wymaga u mnie dużo nauki . Dlatego też zestaw zakupiłem i albo nauczę się tego, albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców 😅

image.thumb.jpeg.075ca66e15482a62d5d7cafe20f3c748.jpeg

Na start machnąłem tylko kilka elementów kokpitu i spróbowałem skorygować te wloty powietrza (?), które Arma odlała odwrotnie. Wyszło po japońsku, czyli jako-tako. 

image.thumb.jpeg.f946f17a6b2c42e11ffdae4c57b7f745.jpeg

image.thumb.jpeg.1816e7f501aaba699b73b624c5cb034f.jpeg

To na razie tyle na start...

• Like 7

45 minut temu, Roland_Sebastian napisał:

Fajnie, że powstaje kolejna Cobra, jakie malowanie wybrałeś?

Na razie trwa walka o dominację pomiędzy opcją 1 pacyficzną, a opcją 2 kalifornijską 🤔

W dniu 18.05.2025 o 00:14, RadekZ napisał:

albo będę chodził z elementami poprzyklejanymi do moich palców 😅

Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...)

7 godzin temu, Helmut napisał:

Spróbuj - jeśli jeszcze nie próbowałeś - wolnoschnącego CA. Kupiłem dla eksperymentu taki od AK (w dodatku czarny) i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Gdzieś też czytałem, że warto blaszki (jeszcze jak są całe, bo łatwiej) lekko zmatowić drobnym papierem - klej lepiej łapie (oczywiście sam zawsze przypominam sobie o tym dopiero wtedy, gdy starannie powycinane i powyginane blaszki złośliwie nie chcą się siebie trzymać...)

Dzięki za podpowiedź. Mam czarny CA od AK i od VMS + na wszelki wypadek VMSowski extra thin (5k), więc zobaczymy... w najgorszym wypadku będę kleił w rękawicach 😅