Gościu Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Trawka, to taka jaką używa się do kolejek, prawdopodobnie( nie mam 100% pewności) Polak Kwiatki to włosek od pędzla, wycięte nożykiem z folii al. liście, doklejone, pomalowane. błotko? jest opisane wcześniej dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja bym lekko zróżnicował kolor drogi i pola.Droga - jaśniejsza, więcej piasku na powierzchni, sucho bo gleba ubita, nie orana. Kwiatki mnie powaliły. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja bym lekko zróżnicował kolor drogi i pola Czekam na gąsienice, do czołgu, bym mógł finalnie wykończyć pole.Modelu tez malować nie mogę, związane z powyższym. dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Rafał, na drogę polecam wysypać żwirek dla szynszyli Wygląda jak piasek na plaży jesli gęsto się posypie. Jak lekko, to rozjaśni Ci drogę. Za 5 złoty kiogram kupisz w zoologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Rafale bardzo ładnie nawet więcej, ale regulamin zabrania ;) Powiedz mi jak zrobiłeś te krzaczki koło kapliczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 widd - thx O krzaczkach już pisałem, to taka mata "kolejkowców", którą rwę/strzepię i doklejam do gruntu. Jesli zajrzysz do e sklepów o tematyce Kolej na pewno cos wyskrobiesz. Zasadniczo nada sie każda, która jest "puszysta" Kiedyś,w ramach experymentów, robiłem podobna własnym sumptem: brałem watę, barwiłem ją na odpowiedni kolor, strzępiłem i posypywałem oregano,bazylią, czy majerankiem. Jesli trawka/krzaczki mają byc innej barwy, to zioła mozesz wcześniej zabarwić sobie esencja herbaty, czy kawą - watę z resztą także. Do tego także nadaje się "chropowata" częsć zmywaków do garków. Odrywasz toto, barwisz,sypiesz zioła..jak wyżej. Rafale bardzo ładnie dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 "Nadejszła wielkopomna chwila" - mam juz friule,a i model maznąłem. Kolorki wyjściowe dość jasne, zaciemnia się na pewno. Jak wcześniej wspomniałem, wyrwałem te żaluzje z tyłu/góry. Schemat..schemat,jeden rysunek jaki daje w instr Mirage pokazuje tylko 1 rzut modelu,w sieci natomiast wiekszość to jednowieżowe 7TP - więc "siam se" maznąłem, wedle uznania Mam nadzieję, że wrześniowcy mnie nie zlinczują za to "cudo" myśli artystycznej Rafałka ;) To teraz włączymy jakiś film, i idziemy dźgać palce(czyt. montaż friuli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Bardzo ładnie. Przydałoby się więcej zieleni. Jak chcesz zdjęcia wersji dwu wieżowej, to mów Zaznaczę brak uchwytów do otwierania przednich luków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Ładnie się prezentuje, uwidoczniłeś ładnie detale. To teraz włączymy jakiś film, i idziemy dźgać palce(czyt. montaż friuli) Rafale, a później Friule malujesz farbami, czy stosujesz Blackenite??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Możesz mi powiedzieć jakimi farbkami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Jak chcesz zdjęcia wersji dwu wieżowej, to mów terozki, to już po obiedzie;) Przydałoby się więcej zieleni da sie zrobić. Zaznaczę brak uchwytów do otwierania przednich luków. jeśli masz fotkę,jak to ma wyglądać, to prawdopodobnie drobiazg i 2 min roboty, zdaje mi się, że z tym problemu nie będzie. Jakub, w tym modelu zdaje sie to być zbędne, z uwagi na kolor ziemi jaką będzie traktowany. Blacken It daje brązy, mnie sa potrzebne ciemne szarości. Dam ciemny metalizer na nie,a póżniej pigmenty w tonacji podobnej do tej, jaką mam na "polu" Możesz mi powiedzieć jakimi farbkami go malowałeś? Jedyne jakie miałem tyo te zapychające aerek, VMC 821/885/976/093/984/972 - mieszanki zieleni na "oko" jest też szczypta Tamiya X19 - która teraz znacząco nie jest widoczna, jednak póżniej po mymlaniu wylizie na zewnątrz czekam na "wieści" od widd - i "lete" dalej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Kamuflaż świetny. Może warto zneutralizować zbyt wyrazisty zygzak brązowy plamką/ami zielonymi. Mało ich na przedniej płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Powinno pomóc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Idąc Waszym "tropem", w miarę szybko: Jeśli nadal kamuflaż nieteges ,pisać śmiało, dopóki nie zacznę męczyć powłok można jeszcze wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 kolorystycznie super dobrane i ladne przejscia kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Już lepiej. Popraw km-y. Zgodnie z regulaminem, wystające części powinny być ciemne. Kmy więc popraw dokładnie na zielono i będzie fajnie Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ok, skończyło mi się powietrze w kompresorku,a obawiam się, że jakby teraz zaczął "dorabiać" nowe..wraz z nim zostałbym wystawiony za drzwi ps. ile ogniw ma mieć jedna gęś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 110 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ładny, nie mam większych zastrzeżeń (tak na szybko). Chyba tylko ten zielony kolor z malowania mógłby być ciut ciemniejszy, a brąz mniej wyrazisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Cóż napisać poprawna robota bardzo mi się kolorystyka podoba. Myślę i sądzę że wrześniowa armia nie zlinczuje że malutki własny wkład saincefiction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 My nikogo nie linczujemy Myślę, że dajemy życzliwe porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Chyle czoła, boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Dziękować za porady, o nie prosiłem. Uporałem się z tymi pchłami, po stokroć zabiłem palce drutem, który nie wiedzieć czemu lubi ześlizgiwać się bokiem(zwłaszcza, jak ogląda się film). 110 - niestety ta liczba nie jest szóstką w przypadku 7TP Jest nią natomiast 105 do 107. W wersji 110 wiszą jak koszula ze starszego brata, pomimo maksymalnego odchylenia w tył koła napinającego. Nie wiem też, jak to odmierzyłem podczas budowy modelu, że mi się zawieszenie mieściło w rynny(ziemia) - teraz brakuje dobre 0,5cm. I tu sprawdziły się moje przypuszczenia, że dopóki nie masz całego modelu - nie ma co wykańczać podłoża - jakbym to już wykonał...to nawet nie chcę myśleć coby było - zważywszy na inną "akcję" jaka mnie spotkała przy okazji budowy innej scenki. Model w całej krasie wygląda tak: Tym razem, zaznaczę już odpowiednio "szyny" wyryję i etapowo raz czołg,raz glebę skomponuję, a przynajmniej mam taki plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 kurde friule rzada.scenka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Rafale, czy aby mi się wydaje ale gąsienica po drugiej stronie gdzie zdjęcia są nikłe jest krzywo zmontowana? Czy po prostu tak się ułożyła? Na przedostatnim zdjęciu nieco lepiej widać o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi