Skocz do zawartości

7TP "Na manewrach" - 1938`- Mirage - 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Trawka, to taka jaką używa się do kolejek, prawdopodobnie( nie mam 100% pewności) Polak

Kwiatki to włosek od pędzla, wycięte nożykiem z folii al. liście, doklejone, pomalowane.

błotko?

jest opisane wcześniej

dzięki, pozdrawiam

• Odpowiedzi 290
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rafał, na drogę polecam wysypać żwirek dla szynszyli Wygląda jak piasek na plaży jesli gęsto się posypie. Jak lekko, to rozjaśni Ci drogę. Za 5 złoty kiogram kupisz w zoologicznym.

Rafale bardzo ładnie nawet więcej, ale regulamin zabrania ;)

Powiedz mi jak zrobiłeś te krzaczki koło kapliczki?

widd - thx

O krzaczkach już pisałem, to taka mata "kolejkowców", którą rwę/strzepię i doklejam do gruntu.

Jesli zajrzysz do e sklepów o tematyce Kolej na pewno cos wyskrobiesz.

Zasadniczo nada sie każda, która jest "puszysta"

Kiedyś,w ramach experymentów, robiłem podobna własnym sumptem:

brałem watę, barwiłem ją na odpowiedni kolor, strzępiłem i posypywałem oregano,bazylią, czy majerankiem.

Jesli trawka/krzaczki mają byc innej barwy, to zioła mozesz wcześniej zabarwić sobie esencja herbaty, czy kawą - watę z resztą także.

Do tego także nadaje się "chropowata" częsć zmywaków do garków.

Odrywasz toto, barwisz,sypiesz zioła..jak wyżej.

Rafale bardzo ładnie

dziękuję

pozdrawiam

"Nadejszła wielkopomna chwila" - mam juz friule,a i model maznąłem.

Kolorki wyjściowe dość jasne, zaciemnia się na pewno.

Jak wcześniej wspomniałem, wyrwałem te żaluzje z tyłu/góry.

Schemat..schemat,jeden rysunek jaki daje w instr Mirage pokazuje tylko 1 rzut modelu,w sieci natomiast wiekszość to jednowieżowe 7TP - więc "siam se" maznąłem, wedle uznania

Mam nadzieję, że wrześniowcy mnie nie zlinczują za to "cudo" myśli artystycznej Rafałka ;)

ResizeofDSCF1470.jpg

ResizeofDSCF1468.jpg

ResizeofDSCF1467.jpg

ResizeofDSCF1466.jpg

To teraz włączymy jakiś film, i idziemy dźgać palce(czyt. montaż friuli)

Bardzo ładnie. Przydałoby się więcej zieleni. Jak chcesz zdjęcia wersji dwu wieżowej, to mów

Zaznaczę brak uchwytów do otwierania przednich luków.

Ładnie się prezentuje, uwidoczniłeś ładnie detale.

To teraz włączymy jakiś film, i idziemy dźgać palce(czyt. montaż friuli)

Rafale, a później Friule malujesz farbami, czy stosujesz Blackenite???

Jak chcesz zdjęcia wersji dwu wieżowej, to mów

terozki, to już po obiedzie;)

Przydałoby się więcej zieleni

da sie zrobić.

Zaznaczę brak uchwytów do otwierania przednich luków.

jeśli masz fotkę,jak to ma wyglądać, to prawdopodobnie drobiazg i 2 min roboty, zdaje mi się, że z tym problemu nie będzie.

Jakub, w tym modelu zdaje sie to być zbędne, z uwagi na kolor ziemi jaką będzie traktowany.

Blacken It daje brązy, mnie sa potrzebne ciemne szarości.

Dam ciemny metalizer na nie,a póżniej pigmenty w tonacji podobnej do tej, jaką mam na "polu"

Możesz mi powiedzieć jakimi farbkami go malowałeś?

Jedyne jakie miałem tyo te zapychające aerek, VMC

821/885/976/093/984/972 - mieszanki zieleni na "oko"

jest też szczypta Tamiya X19 - która teraz znacząco nie jest widoczna, jednak póżniej po mymlaniu wylizie na zewnątrz

czekam na "wieści" od widd - i "lete" dalej.

pozdrawiam

Już lepiej. Popraw km-y. Zgodnie z regulaminem, wystające części powinny być ciemne. Kmy więc popraw dokładnie na zielono i będzie fajnie Brawo

Cóż napisać poprawna robota bardzo mi się kolorystyka podoba. Myślę i sądzę że wrześniowa armia nie zlinczuje że malutki własny wkład saincefiction

Dziękować za porady, o nie prosiłem.

Uporałem się z tymi pchłami, po stokroć zabiłem palce drutem, który nie wiedzieć czemu lubi ześlizgiwać się bokiem(zwłaszcza, jak ogląda się film).

110 - niestety ta liczba nie jest szóstką w przypadku 7TP

Jest nią natomiast 105 do 107.

W wersji 110 wiszą jak koszula ze starszego brata, pomimo maksymalnego odchylenia w tył koła napinającego.

Nie wiem też, jak to odmierzyłem podczas budowy modelu, że mi się zawieszenie mieściło w rynny(ziemia) - teraz brakuje dobre 0,5cm.

I tu sprawdziły się moje przypuszczenia, że dopóki nie masz całego modelu - nie ma co wykańczać podłoża - jakbym to już wykonał...to nawet nie chcę myśleć coby było - zważywszy na inną "akcję" jaka mnie spotkała przy okazji budowy innej scenki.

Model w całej krasie wygląda tak:

ResizeofDSCF1488.jpg

ResizeofDSCF1485.jpg

ResizeofDSCF1484.jpg

ResizeofDSCF1482.jpg

ResizeofDSCF1481.jpg

ResizeofDSCF1479.jpg

Tym razem, zaznaczę już odpowiednio "szyny" wyryję i etapowo raz czołg,raz glebę skomponuję, a przynajmniej mam taki plan

Rafale, czy aby mi się wydaje ale gąsienica po drugiej stronie gdzie zdjęcia są nikłe jest krzywo zmontowana? Czy po prostu tak się ułożyła? Na przedostatnim zdjęciu nieco lepiej widać o co mi chodzi