Skocz do zawartości

Pz Inż 130 Choroszy Modelbud 1:35 - "Bo widzisz synu &

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 211
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

zrób tak z figurkami żebyś to byłbyś Ty z synem :P

yyy ?

Szpachla gunze, oraz pędzelkiem porobiłem "grudeczki" coby w niektórych miejscach imitowały lekko spuchniętą farbę z mikroodpryskami.

Pozbyłem sie wiekszej ilości nitów i lekko poodginałem gdzieniegdzie płyty. Model psikniety pod dalsze zabiegi:

minicieniowanie

ResizeofDSCF1461.jpg

cieniowanie właściwe

ResizeofDSCF1464.jpg

ResizeofDSCF1463.jpg

pozdrawiam

Ciekawe jak to wyjdzie.

Wyjść pewnie wyjdzie, tylko że ten model to prawie same nity ;)

Ale jakbyś goi strzelił w czasie testów, w jakimś akwenie wodnym, to może być nawet pospinany zszywaczami, i tak warto będzie obejrzeć.

I Złośliwcze, w końcu jakies fotki, bo z cichca tam dłubiesz,a się nie pochwalisz ;>

pozdrawiam

Cały problem w tym, że nie mam aparatu. A jak już zbiorę kasę to zawsze trafi się jakiś inny ważniejszy zakup czy też ciekawy model... Dzisiaj będąc w Garwolinie miałem pozałatwiać swoje sprawy i przejść się po sklepach za jakimś aparatem a skończyło się na zakupie lustra ściennego i kompresora MINI MA-1000. A to co mi zostało jutro pewnie wydam w Martoli na Lince z ACE i Chara B1 z Trumpka.

Cuda, niewidy.

widd, jak masz/możesz wrzucić więcej fotek, i kilka słów, albo nie ELABORAT o wodzie ;)

Na 4um jest dział,jak to zrobić, jak pokazać - myślę że znalazłby rzeszę czytelników i podglądaczy,naśladowaczy

Nie wyprę się, że między Innymi i ja :p

Edytowane przez Gość

Skoro to wóz z muzeum to musi mieć jakąś "bojowa przeszłość" czy planujesz Rafale jakieś przestrzeliny ? zwłaszcza na pływakach wyglądałyby ciekawie. Do tego jeszcze taka wyłażąca z dziury rdza trawiąca wóz (pewnie będzie jej sporo) ;) Swoją drogą czy w muzeum pojazd stał by z km ? - głośno się zastanawiam, a nie czepiam się

Stałby z km. Zdekowany km i tyle .

Przestrzelin nie potrzeba, lepiej trochę rdzy i odłażącej farby.

Teoretycznie to najlepiej jakbyś pomalował pędzlem na jakąś radziecką zieleń. Wtedy najlepiej byś oddał wygląd muzealnego pojazdu Nie tylko w Polsce, ale na świecie maluje się je tym co się ma

A tak sobie myślałem, to skoro Pzinż 130 tam stoi, to jak rozumiem tatuś na dioramce nie przeżył 50 lat komuny, a obchodzi 90-lecie II Rzeczypospolitej.

czy planujesz Rafale jakieś przestrzeliny ?

toć widać, na wieży - myślę że po takim "wsadzie" smiało by był unieruchomiony.

A tak sobie myślałem, to skoro Pzinż 130 tam stoi, to jak rozumiem tatuś na dioramce nie przeżył 50 lat komuny, a obchodzi 90-lecie II Rzeczypospolitej.

Skłaniałbym sie raczej do wersji że odnaleziono, gdzieś na torfowiskach - co rzesze ludzi czyni teraz - jakis niemrawy dziadek wspominał po wsi, że tu były,testowali, walczyły itd - odgrzebali a wrak nie poszedł na ZACHÓD, tylko wzbogacił kolekcję muzealną...no takie mrzonki ;););) ;)

Co do farby, właśnie podczas robienia faktury wstrzymywałem się z niszczeniem stali...postaram się zmęczyć farbę, może to "oszuka" gawiedź.

A pływaki, z początku zastanawiałem się nad wystawieniem z nich masy korkowej, która faktycznie były wypełniane - niemniej nie chcę go zwrakować polowo,a muzealnie - w celach riserczu nie musiałem dużo szukać - w MWP są niezłe przykłady - dbania o eksponaty

Mam juz zniecierpliwika, bo pobraniówka idzie już 10 dzień ! :/

A w niej same słodkości do dioramki

Haha, skąd ja to znam - zapytaj się Kolegi Mart72 ile czeka na lufę do ISa

Świeta Panie, święta - poczta nie wyrabia (jak co roku).

Mam juz zniecierpliwika, bo pobraniówka idzie już 10 dzień ! :/

A w niej same słodkości do dioramki

Haha, skąd ja to znam - zapytaj się Kolegi Mart72 ile czeka na lufę do ISa

Świeta Panie, święta - poczta nie wyrabia (jak co roku).

A ja juz miesiac czekam na Berieva z Ukrainy .Pewnie konkurs sie skonczy zanim go dostane.

pewnie po nowym roku przyjdzie jak tlumoki sie otrzachna po swietach

Chyba aż tak źle nie będzie, ja sam czekam na dwie figurki

To ja Wam powiem lepszą historię, ale zanim zacznę to z góry uprzedzam(a sam się wściekam) że scenka ruszy nieprędko.....

Odbieram telefon, godzina 21:00

Bo wie Pan, głupia sprawa - rozmawiałem wtedy z tym Panem o żwirku..ale paczka wróciła, dwa dni temu...

Wiec mówię - jak to wróciła, przecież dzwoniłem,sam dopytywałem, potrzebna mi jest, jak to sie stało !?

Nie miałem awizo,nie było paczkarza OCB?

Na co do mnie sprzedawca - to Pan żyje????

Normalanie mi kolana się ugięłły...

Głupio zapytałem - a co miałem umrzeć? - zrozumcie, no TAKIE pytanie...

Na co rozmówca - wróciła dwa dni temu, ale miałem taki opis na paczce, ze adresat NIE odebrał bo nie ŻYJE, więc wahałem się czy dzwonić, czy nie...

Ja, nieraz przechodzę siebie, no ale tu poczta przeszła siebie, mnie, a do tego jeszcze patrzyła jak wychodzi z siebie i przechodzi siebie...

Jakby mnie to nie spotkało NIE UWIERZYŁBYM !

Zatem jutro..znów do mnie zostanie nadana, a ja udam się na poczte, zapytam - co ja tu robię !