krzychu-onisk Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 zrób tak z figurkami żebyś to byłbyś Ty z synem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 zrób tak z figurkami żebyś to byłbyś Ty z synem :P yyy ? Szpachla gunze, oraz pędzelkiem porobiłem "grudeczki" coby w niektórych miejscach imitowały lekko spuchniętą farbę z mikroodpryskami. Pozbyłem sie wiekszej ilości nitów i lekko poodginałem gdzieniegdzie płyty. Model psikniety pod dalsze zabiegi: minicieniowanie cieniowanie właściwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Ciekawy model jak i pojazd. Na razie dobra robota i ogółem można sobie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Rafał, jak go omłotkujesz tak jak III i IV to normalnie..... No, ale póki co brylantowa robota! Super wygląda, fajny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Rafał z tymi nitami, to... Podsunąłeś mi taki pomysł co by spróbować zrobić następną PZInż.130 jako spawaną a nie nitowaną. Ciekawe jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Ciekawe jak to wyjdzie. Wyjść pewnie wyjdzie, tylko że ten model to prawie same nity ;) Ale jakbyś goi strzelił w czasie testów, w jakimś akwenie wodnym, to może być nawet pospinany zszywaczami, i tak warto będzie obejrzeć. I Złośliwcze, w końcu jakies fotki, bo z cichca tam dłubiesz,a się nie pochwalisz ;> pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Cały problem w tym, że nie mam aparatu. A jak już zbiorę kasę to zawsze trafi się jakiś inny ważniejszy zakup czy też ciekawy model... Dzisiaj będąc w Garwolinie miałem pozałatwiać swoje sprawy i przejść się po sklepach za jakimś aparatem a skończyło się na zakupie lustra ściennego i kompresora MINI MA-1000. A to co mi zostało jutro pewnie wydam w Martoli na Lince z ACE i Chara B1 z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ja też myślę o przeprawie wodnej na jakiś testach, ale jeśli sobie przypomnę te 2,5 kg żywicy i budowę rzeki Jasiołda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Cuda, niewidy. widd, jak masz/możesz wrzucić więcej fotek, i kilka słów, albo nie ELABORAT o wodzie ;) Na 4um jest dział,jak to zrobić, jak pokazać - myślę że znalazłby rzeszę czytelników i podglądaczy,naśladowaczy Nie wyprę się, że między Innymi i ja :p Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Podaj maila, to podeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Skoro to wóz z muzeum to musi mieć jakąś "bojowa przeszłość" czy planujesz Rafale jakieś przestrzeliny ? zwłaszcza na pływakach wyglądałyby ciekawie. Do tego jeszcze taka wyłażąca z dziury rdza trawiąca wóz (pewnie będzie jej sporo) ;) Swoją drogą czy w muzeum pojazd stał by z km ? - głośno się zastanawiam, a nie czepiam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Stałby z km. Zdekowany km i tyle . Przestrzelin nie potrzeba, lepiej trochę rdzy i odłażącej farby. Teoretycznie to najlepiej jakbyś pomalował pędzlem na jakąś radziecką zieleń. Wtedy najlepiej byś oddał wygląd muzealnego pojazdu Nie tylko w Polsce, ale na świecie maluje się je tym co się ma A tak sobie myślałem, to skoro Pzinż 130 tam stoi, to jak rozumiem tatuś na dioramce nie przeżył 50 lat komuny, a obchodzi 90-lecie II Rzeczypospolitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No cóż kilka dni człowieka nie było i od razu szok Jestem pozytywnie zaskoczony, ponieważ ilość składanych narazi modeli powala. Fach w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 czy planujesz Rafale jakieś przestrzeliny ? toć widać, na wieży - myślę że po takim "wsadzie" smiało by był unieruchomiony. A tak sobie myślałem, to skoro Pzinż 130 tam stoi, to jak rozumiem tatuś na dioramce nie przeżył 50 lat komuny, a obchodzi 90-lecie II Rzeczypospolitej. Skłaniałbym sie raczej do wersji że odnaleziono, gdzieś na torfowiskach - co rzesze ludzi czyni teraz - jakis niemrawy dziadek wspominał po wsi, że tu były,testowali, walczyły itd - odgrzebali a wrak nie poszedł na ZACHÓD, tylko wzbogacił kolekcję muzealną...no takie mrzonki ;););) ;) Co do farby, właśnie podczas robienia faktury wstrzymywałem się z niszczeniem stali...postaram się zmęczyć farbę, może to "oszuka" gawiedź. A pływaki, z początku zastanawiałem się nad wystawieniem z nich masy korkowej, która faktycznie były wypełniane - niemniej nie chcę go zwrakować polowo,a muzealnie - w celach riserczu nie musiałem dużo szukać - w MWP są niezłe przykłady - dbania o eksponaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 EEE, już mnie nie interesuje. Wolę wersję z 90-leciem II RP :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Mam juz zniecierpliwika, bo pobraniówka idzie już 10 dzień ! :/ A w niej same słodkości do dioramki już mnie nie interesuje Jakos trzeba bedzie z tym żyć. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 ee to jestem lepszy bo czekam juz 14 dni,pewnie po nowym roku przyjdzie jak tlumoki sie otrzachna po swietach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Mam juz zniecierpliwika, bo pobraniówka idzie już 10 dzień ! :/A w niej same słodkości do dioramki Haha, skąd ja to znam - zapytaj się Kolegi Mart72 ile czeka na lufę do ISa Świeta Panie, święta - poczta nie wyrabia (jak co roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Mam juz zniecierpliwika, bo pobraniówka idzie już 10 dzień ! :/A w niej same słodkości do dioramki Haha, skąd ja to znam - zapytaj się Kolegi Mart72 ile czeka na lufę do ISa Świeta Panie, święta - poczta nie wyrabia (jak co roku). A ja juz miesiac czekam na Berieva z Ukrainy .Pewnie konkurs sie skonczy zanim go dostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 pewnie po nowym roku przyjdzie jak tlumoki sie otrzachna po swietach Chyba aż tak źle nie będzie, ja sam czekam na dwie figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Ja na paczkę z Jadarhobby. List priorytetem wysłany w poniedziałek przyszedł dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 To ja Wam powiem lepszą historię, ale zanim zacznę to z góry uprzedzam(a sam się wściekam) że scenka ruszy nieprędko..... Odbieram telefon, godzina 21:00 Bo wie Pan, głupia sprawa - rozmawiałem wtedy z tym Panem o żwirku..ale paczka wróciła, dwa dni temu... Wiec mówię - jak to wróciła, przecież dzwoniłem,sam dopytywałem, potrzebna mi jest, jak to sie stało !? Nie miałem awizo,nie było paczkarza OCB? Na co do mnie sprzedawca - to Pan żyje???? Normalanie mi kolana się ugięłły... Głupio zapytałem - a co miałem umrzeć? - zrozumcie, no TAKIE pytanie... Na co rozmówca - wróciła dwa dni temu, ale miałem taki opis na paczce, ze adresat NIE odebrał bo nie ŻYJE, więc wahałem się czy dzwonić, czy nie... Ja, nieraz przechodzę siebie, no ale tu poczta przeszła siebie, mnie, a do tego jeszcze patrzyła jak wychodzi z siebie i przechodzi siebie... Jakby mnie to nie spotkało NIE UWIERZYŁBYM ! Zatem jutro..znów do mnie zostanie nadana, a ja udam się na poczte, zapytam - co ja tu robię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Dostałeś drugą szanse od poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 to Pan żyje???? o fak,buhahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Rafał Jankowski ciesz się, że to była Poczta a nie ZUS. Mam w rodzinie osobę która do dziś odkręca sprawę bo jakiś urzędnik uznał, że jej się zmarło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi