Kermit Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 "Ściana" bezpośrednio za fotelami pilotów będzie rozcięta wg czarnych kresek, czyli zostaną tylko małe ścianki po bokach. Dojdą pionowe słupowate profile za fotelami, faktura podłogi, toaleta, oraz część komputerów pokładowych obok "sypialni".Widzę, że płytka DVD dotarła. Prawda to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Miałem zadzwonić i podziękować, ale mi się nie udało. Obejrzałem film raz dokładnie i kilka razy na kompie szukałem w nim potrzebnych "zdjęć" - klatek. No i wziąłem się za kokpit. Dzięki serdeczne! EDIT z godziny 01:35: Kabinka w trakcie prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Cześć i Wszystkiego Naj, naj, naj w Nowym Roku! Wrobiliście mnie z tą kabiną... Jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia... Narazie z grubsza wszystko do kupy posklejałem i podoklejałem. Teraz czeka mnie delikatne szpachlowanie w niektórych miejscach. W miejscu czarnego X zrobię jeszcze toaletę. Czekam na fotele, które z Czech zamówił dla mnie sklep Martola. Mam też drążki od F-14 Jak dotąd zrobiłem tyle. Właz pilotów (trochę koślawy, tędy wchodzili do samolotu) i "poręcz": Tutaj takie dwa ogólne widoki: Oczywiście fotele tylko do przymiarki. Chcę też wytrasować linie na czarnej płycie w kabinie, a dokładnie, przy owiewce. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No kabinka że palce lizać....jak dojdą te fotele to będzie super.Brać,odlewać i sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No nie wiem czy palce lizać, jak na razie to wygląda kiepawo, ale to dopiero pewnie początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki za komentarz. Ja tam jestem zadowolony, tym bardziej, ze będę robił poprawki wszelkich dziurek od skalpela w przewodach, będę był nadmiar CA debonderem. To dopiero fotki poglądowe. I nie ma co się oszukiwać, że mistrzem to ja nie jestem, więc cuda świata nie wydłubię z arkuszy plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Mi się podoba.Miałbym problemy w tej skali ze zrobieniem takiej kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Mimo, że komentarz Skali był (bardzo) mało konstruktywny, przemyślałem sprawę, pooglądałem i upatrzyłem parę miejsc które koniecznie muszę poprawić. Oczekuję też, że Kolega wypisze mi wszystko co jego zdaniem zrobiłem źle. Dokonałem niezbędnych pomiarów i zaprojektowałem więc w Corelu takie coś: Wydrukowałem i złożyłem, by sprawdzić, czy na pewno pasuje do kokpitu: Przeniosłem na blaszkę, użyłem rysika i liniału: Na końcu zerwałem poprzednie panele, a nowe wkleiłem w kokpit: Myślę, że teraz panele wyglądają dużo lepiej. Granic metal-plastik w gotowym modelu nie będzie widać. Powody: obecność fotela i "słupków", które wykonam z profili plastikowych. PS: Dzięki Artur za rady - co poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No Łukasz ... podnosisz mi poprzeczkę. Może w ogóle nie będę zaczynał mojego B-2 :| Efekty są zdumiewające, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Szacunek za to, że chce Ci się robić rzeczy których właściwie nie będzie widać Może zrobisz jakieś wzierniki albo cokolwiek co by było widać wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Szok, że po 24h wątek spadł już na drugą stronę. To świadczy tylko o dużej frekwencji, a co za tym idzie większym zaparciu modelarzy konkursowych by zrobić jak najlepszy model. Ja też się staram... o to kibelek który wyskrobałem z kawałka plastiku, blaszki i taśmy klejącej: Oryginał*: I mój kibelek: Poziome kreski to po prostu łączenia poszczególnych warstw plastiku. Jest równe, sprawdzałem paznokciem. Może się wydawać, że są szpary, uszczerbki i niedoskonałości. Wykonałem otwór w wylocie dużego "leja", choć w rzeczywistości pewnie była tam taka klapka jak w cywilach. Naciskasz guzik, a podciśnienie wysysa zawartość tego co zrobiłeś, wgłąb samolotu. Zrobiłem też guzik odpowiadający pewnie za wspomnianą klapkę, oraz klapę toalety, składaną na dwie części i jej uchwyt. Niebieskie "przetłoczenie" blachy to tylko bajer z taśmy typu "skocz". Wcięcie po prawej stronie bryły kibelka to miejsce gdzie wchodzi rura. Widać na jednej z fotek. *Jest to zdjęcie monitora wyświetlającego film pt: "Wielka Encyklopedia Lotnictwa: B-2 Spirit". Pozdro PS: Patrząc na foty, chyba poprawię jeszcze uchwyt klapy... Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 A zrobisz ten dodatek do kibla co mi mówiłeś? XD XD XD A tak serio, genialne to, kibel też, ale ogólnie, całe wnętrze. Że Ci się chce to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Piękny ten kibelek i cała reszta. Martwię się tylko jak Ty to bracie wyeksponujesz? Aż szkoda to zamykać w kadłubie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Świetna robota.Ja bym dodał jeszcze coś do środka tego kibelka.Byłoby realniej hahaha.żartuję.Bardzo dobrze Ci wyszło sam w swoim modelu miałem kilka drobiazgów strasznie małych do zrobienia i wiem ile się trzeba namęczyć.Tak trzymaj.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Super to wszystko wygląda Przemyśl to co mówił TankRed1070 i Ostach na prawdę szkoda to zamykać w kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 "Wielka Historia lotnictwa: B-2 Spirit".A nie powinno być przypadkiem "Wielka Encyklopedia Lotnictwa"? Przynajmniej ja tak mam, no chyba że Ty masz to z innego źródła. ;) A tak na poważnie, to przejrzyj sobie jeszcze te dwa zdjęcia: Przekrój perspektywistyczny B-2 oraz Przekrój perspektywistyczny B-2 - zoom na kabinę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Masz rację, przepraszam za pomyłkę, poprawię jak wrócę do domu EDIT: Poprawiłem i obejrzałem schematy. Dzięki wielkie Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Nie no jak narzazie to wypas obyś tak dalej dążył w tak dużym detalizowaniu tego modelu. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Faaajne wnętrze - faktycznie szkoda je zamykać, może zrób otwarte wyjścia awaryjne w sufice to chociaż coś będzie później widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Te w suficie, to nie wyjscia awaryjne, tylko pokrywy, ktore sa odstrzeliwane przy katapultowaniu, zeby zaloga nie musiala sie przez sufit przebijac glowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Dokładnie o to mi chodziło - wyjścia awaryjne z odstrzelonymi pokrywami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Czyli po katapultowaniu? To samolot musialby byc zaryty nosem w ziemi, jak ten z Guam... A szkoda modelu, bo ladnie idzie. Zdjecie z www.airlineempires.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Masz rację - jakoś tego nie przemyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Słuchajcie, dwa dni rozmyślałem, dyskutowałem z kolegą... Doszedłem właśnie do tego momentu co Wy teraz Tych pokryw nie otworzę - kupy się nie trzyma. Myślałem nad przezroczystym dachem wykonanym metodą vacu, ale model dużo straciłby na klimacie. Wolę cieszyć się samą świadomością kabinki, niż mieć dziwadło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 To zrób chociaż dużo dobrych zdjęć przed zamknięciem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi