Kermit Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Oświetlenie wypaśne. Chyba sobie też kupię B-2 Testorsa i podiwanię Ci pomysła. Super wygląda. A co do koloru, to oni tam chyba mieli taki zielony, jak przez noktowizor widać, tak mi się wydaje. Musiałbyś to skonfrontować z filmem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 No jestem pod wrażeniem... aż chce się żyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Nie no po prostu powalasz na kolana nasz wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Dobry pomysł z takim wyeksponowaniem wnętrza.Pomyślałem sobie.że może podświetlić to na czerwono.Kolor czerwony mniej rzuca się w oczy jako poświata delikatna a w takim samolocie nie rzucać się w oczy to podstawa.( Nia pamiętam jakie podświetlenie mają samoloty typu Stealth) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Fajny pomysl z zamontowaniem oswietlenia. Dobry pomysł z takim wyeksponowaniem wnętrza.Pomyślałem sobie.że może podświetlić to na czerwono. - na plycie to kabina jest podswietlona tak jak widac tu: - wiec czerwona raczej odpada. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Nie będę się spierał jak jest w rzeczywistości z tym oświetleniem.Gdzieś widziałem czerwone.Może jest tak ,że na płycie lotniska jest zwykłe a bojowe inne.Ja może właśnie widziałem wtedy kokpit z oświetleniem bojowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Słuchajcie. Mam wrażenie, że nie podoba wam się niebieski kolor, więc kombinujecie na czerwonymi itp. Jedyna fotka która pokazuje faktyczny stan koloru wnętrza to ta: Jak widać wnętrze jest w swoim oryginalnym kolorze, bo dioda jest biała! To zdjęcia dziwnie wyszły, kiepski balans bieli. Dziś zrobię lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Ja nie pisałem,że mi się nie podoba.Pomyślałem tylko że można zrobić oświetlenie zgodne z oryginałem jak dba się o oryginalność.Nie jestem też pewien jakie w rzeczywistości jest to oświetlenie.A wspomniałem o czerwonym bo gdzieś takie widziałem w samolocie już.Nie miałem zamiaru krytykować Ciebie.Nawet mi to przez myśl nie przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Hehe, dzięki. W sumie to "podświetlenie", to bardziej uwydatniający model bajer, niż chęć dążenia do poprawności merytorycznej. Fajnie wygląda i WIDAĆ KABINĘ! O to chodziło PS: Chyba dziś uda mi się wrzucić aktuala kolejnego, walczę już drugą godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Od dłuższego czasu oglądałem sobie poczynania kolegów modelarzy. I w końcu postanowiłem się zarejestrować. B-2 zawsze mnie inspirował. Wiele razy przymierzałem się do niego na allegro. No i fajnie,że go nie kupiłem , bo tu mogę przeżywać emocje związane z robieniem tego niesamowitego nocnego demona nieba za darmo. Na razie super. Choć kluczowe będzie malowanie ;_)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Lucas jest OK, chociaż fakt, że czerwony był by bardziej nastrojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Wiesz co? Jak dla mnie to powinny być podświetlone też siedzenia etc. Bo tak to sama decha klozetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Kiedyś jak robiłem jeszcze samoloty powstali braciszkowie Stealth Twojego B-2 jeden starszy drugi młodszy. Oba modele to Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Fajne modeliki Mipan, dawaj je zaraz do galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Ostach już dałem w części samoloty i śmigłowce tyle,że zdjęcia nie są robione tak z bliska jak to powinnno być.Post pod tytułem "Czasy zanim polubiłem samochody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Cześć! Dziś tylko aktualizacja słowna, bo jestem u babci i nie mam aparatu Od trzech dni z uporem maniaka próbuję wytłoczyć ładną kabinkę, ale coś mi nie idzie. Postaram się w poniedziałek zawitać w modelarskim, kupić arkusz balsy i zbudować w końcu pudełko podciśnieniowe to tłoczenia. Jestem mniej więcej w 50% budowy komory bombowej. Uzzbroiłem już we "wręgi" dolną i boczną ściankę i skończyły się profile polistyrenowe. Dostawa powinna przyjść w czwartek Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Pozdrów babcie A co do modelu, dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Tak więc po 6 próbach wytłoczyłem poprawną kabinkę :D Co prawda ma małe nierówności patrząc pod światło, ale widoczność kabiny pilotów o niebo lepsza od pudełkowej. Będę jeszcze próbował, ale w razie czego, mam już coś co można wkleić w kadłub: Oraz komora bombowa... Mam jeszcze do zrobienia 3 ścianki, oraz okablowanie, ale skończyły mi się profile plastikowe i nie mogę robić. Dostawa powinna przyjść jutro.w czwartek, zależy jak się M-zone wyrobi. A tam gdzie plastik jest "błyszczący" od kleju jest równo, wbrew pozorom. Tamiya Extra Thin czyni cuda!! O ile się nie dotknie, można zrobić kropelkę na równej powierzchni plastiku, pomalować podkładem i NIC nie widać, że jest klej. Oto ona: Muszę przeprosić za zdjęcia gorsze niż zwykle, ale jestem na wyjeździe i nie miałem statywu, brystolu i odpowiedniego światła. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Łukasz !!! Szacuneczek!!!!!!!!!!Jego ekscelencja Biskup jest pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 (edytowane) Dzięki!! Skończyłem komorę oraz wkleiłem rotacyjną wyrzutnię bomb, czy coś takiego (ten niebieski pręt). Wyrzutnia wklejona jest na dwóch łożyskach, co umożliwi mi późniejsze zdetalowanie jej z każdej strony. Gdyby nie była obrotowa, miałbym dostęp tylko od góry. Dociążyłem przód samolotu kawałkami wyciętymi z płyty ołowianej. Niestety przednie łożysko nie zmieściłoby się gdybym nie zrobił tego... Na szczęście dziura wypadła w miejscu "skrzyni" w kabinie, więc od wewnątrz NIC nie widać Jeśli uda mi się dziś wytłoczyć wystarczająco ładną kabinkę - zamknę kadłub. Pozdro! Edytowane 8 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Piknie za cud!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Kolega Ostach chyba był na wakacjach na Podhalu :-))) Tymi łożyskami zyskałeś uwielbienie kleru. Sam jego ekscelencja Biskup nie mógł uwierzyć własnym oczom. Co prawda zamontowanie łożysk to mocna przesada :-)), ale Twój warsztat modelarski zaczyna naprawdę imponować!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Lucas HS, było zdradzić wcześniej plany łożysk. Do paczek dla Ciebie dodałbym Ci parę tulejek ślizgowych. Zmniejszyło by to masę i skomplikowanie o około 20 razy. Co nie zmienia faktu, że podniosłeś mi poprzeczkę w moim projekcie Duszka o kolejne 2 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 podniosłeś (...) poprzeczkę w (...) projekcie Duszka o kolejne 2 metryJa to już w ogóle jestem poza konkurencją... Wymiatasz, Łukaszu, wymiatasz... Gdyby to moja zobaczyła, to nie miałbyś żadnych argumentów do wykręcenia się od ukazania tego na żywo. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi