stroju Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) No i jaszcze dowalę sobie posta Próba generalna na sucho: Jakieś uwagi, sugestie? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ojejku, te obicia są przezacne Robi się jak "normalne", bez żadnej magii ?? Więcej tego jasnego i potem mniej szarego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Podobnie jak w MTLB tylko najpierw jasne (ta minia z odrobiną białego) i na to ciemniejsze (mieszanka szarego, brązowego i czarnego). Tak z wyczuciem aż będzie dobrze... Zasugerował mi to kolega rollingstones na koniec pracy z MTLB (za co jestem ogromnie wdzięczny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Dzięki Spróbuję tak zrobić w BMP-3, bo widziałem w necie jak wygląda ich wnętrze... Zaraz, przecież on ma białe wnętrze... to już będzie gorzej z tymi jasnymi . Ale są tam jakieś elementy czerwone, a więc przetestuję tą technikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Dzięki Spróbuję tak zrobić w BMP-3, bo widziałem w necie jak wygląda ich wnętrze... Zaraz, przecież on ma białe wnętrze... to już będzie gorzej z tymi jasnymi . Nie koniecznie, spróbuj zrobić mocniejszego ciemnego washa na białym a odpryski zrób czystym białym, powinno być dobrze. Aha, odpryski idą po washu. Tylko przypadkiem mnie nie wyprzedź w konkursie bo będzie i ( żart...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) No to prace nad przedziałem silnikowym dobiegły końca , wzorowałem się na zdjęciach z netu gotowych modeli hetzerów i rzeczywistych (no i trochę mojego SF ) Jestem bardzo zadowolony z efektów (szczególnie odpryski ), moje starania zamaskowały trochę nie do końca prawidłowy kształt silnika...: Zdjęcia oczywiście mocno przekłamują kolory... Jeszcze nie do końca wszystko wyschło... Jakieś opinie albo sugestie?... Chyba jednak wrócę do Polskich pojazdów, cieszą się większym zainteresowaniem... Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Ja tam się nie odzywam , bo po każdym zdjęciu komentarz byłby taki sam . Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Odwaliłeś kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Chyba jednak wrócę do Polskich pojazdów, no nareszcie to powiedział... bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Pięknie. Sam mam tego hetzera i powiem szczerze że już dawno nie widziałem tak skopanego merytorycznie modelu, ale cóż ... przynajmniej jest pole do popisu... Dobrze dobrana kolorystyka, może tylko kolektory bym tylko zróżnicował, coby takie jednolite nie były ( chyba że to wina fotek to przepraszam) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 No te odpryski są amazing! Jakich farb używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Pięknie. Sam mam tego hetzera i powiem szczerze że już dawno nie widziałem tak skopanego merytorycznie modelu, ale cóż ... przynajmniej jest pole do popisu...Dobrze dobrana kolorystyka, może tylko kolektory bym tylko zróżnicował, coby takie jednolite nie były ( chyba że to wina fotek to przepraszam) Myślę że nie bardziej skopany od MTLB ze Skifa co go ostatnio robiłem, albo mojego Pt-91, ale dobre i ciekawe malowanie to już ponad połowa sukcesu i skutecznie odwraca uwagę od błędów (to taka moja filozofia)... Ale na szczęście jest dobrze spasowany (jak na razie) Tak,tak kolektor jeszcze wycieniuje ale dopiero dziś wysechł. No te odpryski są amazing! Jakich farb używasz? Akryle Vallejo i Pactry ( te jasnoszare), jak napisałem: Podobnie jak w MTLB tylko najpierw jasne (ta minia z odrobiną białego) i na to ciemniejsze (mieszanka szarego, brązowego i czarnego). Tak z wyczuciem aż będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Kurcze, ale szalejesz z tym Hetzerem W pięć dni zrobiłeś prawie połowę modelu, hehehe. A ja nie mam czasu ostatnio, cholera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Kurcze, ale szalejesz z tym Hetzerem W pięć dni zrobiłeś prawie połowę modelu, hehehe.A ja nie mam czasu ostatnio, cholera... Oj do połowy to mi daleko (w instrukcji jestem na 3 stronie z 15 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Pomalowałem wnętrze czarnym (podkładem) i białym: Podłoga będzie jeszcze na szaro Dziś doszło jeszcze do sklepu moje zamówieni na fartuchy pancerne: PS Ciekawe czy ilość wyświetleń tematu odzwierciedla przyszłe wyniki konkursu?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dziś pomalowałem sprzęt "car HI-FI'' ( ) i podłogę - jeszcze mokra (niestety pędzlem bo po próbie taśmy odlazła farba - no cóż czas kupić surfacera ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Powiem tyle że jak na ten etap prac, to przedział silnikowy jest "the best". Pracuj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 A ta wyższa matematyka w tle, to oblicznia ile farby nalezy użyć aby pokryć równo podłogę, biorąc pod uwagę wpływ warunków termicznych oraz mikroklimatu panujacego w danej chwili w pokoju wykonującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 A ta wyższa matematyka w tle, to oblicznia ile farby nalezy użyć aby pokryć równo podłogę, biorąc pod uwagę wpływ warunków termicznych oraz mikroklimatu panujacego w danej chwili w pokoju wykonującego tam jakieś wzorki fizyczne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Fizyczne czy matematyczne.... jeden pies Chłop do kolokwium się przygotowuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Fizyczne czy matematyczne.... jeden pies Chłop do kolokwium się przygotowuje.... To sprawozdanie z laboratorium z Fizyki - 5 stron odliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dziś zainstalowałem ten sprzęt "car HI-FI" i napocząłem PAKa i układ rozrządu i parę innych dupereli : A tak właściwie to dziś są moje 20e urodziny, w prawdzie nie pije ale: Z tej okazji pewnie kupię sobie : i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Bez słów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 dziś są moje 20e urodziny, stary dziad z Ciebie widze sto lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 STO LAT!!!! GDZIE GORZAŁA?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi