Gregor Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 I jeszcze jeden i jeszcze raz .... Wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 To i ode mnie: wszystkiego najlepszego i udanych modeli! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 A ja mam piwo i wypiję za ciebie.... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 A tak właściwie to dziś są moje 20e urodziny, Wszystkiego najlepszego ;), połamanych pędzli życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 zdrowie solenizanta to pan masz farta jak się pan urodził tego samego dnia co Jimi Morrison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 mój kolega ma lepiej, urodził się 13 grudnia XD "sprzęt grający" fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 I zdrowia I szczęścia I dobrej zabawy I pyszniutkiego nisko alkoholowego płynu I modeli żebym zrobił I dobrego No i jedziesz dalej z modelem p.s chciałem kupić ten model ale sie wahałem a teraz żałuje bo już go nie ma p.s używasz farb Vallejo Model Air? Jak tak to polecasz je?No i czy pojemność(17ml) wystarcza na dużo?Tzn.ile mniej więcej można pomalować modeli w 1/35 jedną buteleczką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 To i ja życzę wszystkiego najlepszego. Jak narazie idzie ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 tak właściwie to dziś są moje 20e urodziny, w prawdzie nie pije ale: Z tej okazji pewnie kupię sobie : Ty wczoraj Ja dzisiaj tylko +5. Wszystkiego dobrego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ty wczoraj Ja dzisiaj tylko +5. Wszystkiego dobrego!!! No to najlepszego!!! Dziś się nic nie ruszyło bo za późno wróciłem, więc tylko zrobiłem taką przymiarkę: W tle nowa metalowa lina holownicza. Filip co do Vallejo Air to mi wystarcza butelka na ok 1-1.5 większego czołgu dla koloru jasnego a dla ciemnego to na trochę więcej, jeszcze kwestia opanowania aero (z czym mam jeszcze czasami problemy), jak kupisz Vallejo model color to po rozcieńczaniu starczy na znacznie dłużej. Te farby dają też dobre rezultaty przy pędzlu - nie ma smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dziś już prawie ukończyłem PAKa, ma bardzo ciekawą przestrzenną konstrukcję z tymi pokrętłami i celownikiem: Będzie zajmował większą część przedziału bojowego (i dobrze bo zasłoni te niedoróbkowate sprzęgła...): No nie, cholera, muchy mi obsrały tło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 fajnie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Haha Muchy nie dobre aj nie dobre. A możesz podać w jakim stosunku rozcieńczasz Model Color do aerografu Jak będziesz coś malował to proszę Cię wylicz stosunek np.kropel czy jak Ci lepiej farby do rozcieńczalnika. Dziękuje Ci z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Jak będziesz coś malował to proszę Cię wylicz stosunek np.kropel czy jak Ci lepiej farby do rozcieńczalnika. x=40/895*0.001% farby + powierzchniowa całka potrójna z x^5+34x+20 wody + różniczka y^2+x^4+xy+6 dx rozcieńczalnika +/- 0.25 (współczynnik zjawiska paralaksy i błędnej interpolacji podziałek na strzykawce) / objętość kropli Nie martw się to tylko mechatroniczny żart. Tak naprawdę jest to bardzo "na czuja" Vallejo model dawo nie malowałem aero i nie planuję tego na razie ale rozcieńczałem je wodą+Thinner Vallejo (1:1) aż do momentu aż zaczęły ładnie przepływać przez dyszę. Do Model Air zawsze po zakupie dodaje 3-4 krople opóźniacza Agamy. Ostatnio zacząłem do aero używać Pactry (bo tanie, łatwo czyścić aero, dużo kolorów i ładnie się nimi maluje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 x=40/895*0.001% farby + powierzchniowa całka potrójna z x^5+34x+20 wody + różniczka y^2+x^4+xy+6 dx rozcieńczalnika +/- 0.25 (współczynnik zjawiska paralaksy i błędnej interpolacji podziałek na strzykawce) / objętość kropli nie musiałeś tak upraszczać, teraz nic nie wiadomo w tym tempie licze na rychły i wspaniały koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dzięki Ci stroju. Co do Twojego wzoru to wszystko zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Bardzo ładnie CI to wszystko idzie PS: świetna sygnaturka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 zrób wyrażną fakturę odlewu na osłonie działa. Doda to smaczku - mocno działasz z tego co obserwuje dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Niestety przez grypę wypadłem z rozgrywki... ...ale powoli wracam. Dziś zakupiłem: pancerne fartuchy, farbki - pakiet pojednawczy z panzerwaffe i surfacer. Duży pakiet śmierdziuchów - już słyszę reakcje domowników na aromaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Ale zakupy, no i są blachy Edka... ciągle mam je przed oczami ( BMP-3) Jedziesz dalej z tym "niemiaszkiem" chcę podpatrzeć trochę technik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 a takie pytanko te farbki to jakie i czy może TYLKO do aero czy też "pod pędzel"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Z tego co słyszałem to do pędzla raczej się nie nadają ale ja osobiście nie próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 O widzę że sporo za ten trójpak zapłaciłeś A model... no jak model, za 40 lat będą ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 za 40 lat będą ładniejsze ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi