Moses Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 43 minuty temu, Grzes napisał: Czekaj... Moment... jak to zatrzymać na zielonym... 28 minut temu, abtb napisał: Jak sygnalistów uzbiera się co najmniej 5-ciu to pędzę do sklepu Rozgrzewaj rolki, jest już nas 2ch 1 Cytuj
Xmen Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 30 minut temu, Moses napisał: Rozgrzewaj rolki, jest już nas 2ch Nieaktualne. Już trzech. 1 Cytuj
barszczo Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, abtb napisał: Jak sygnalistów uzbiera się co najmniej 5-ciu to pędzę do sklepu To jest przenośnia i podpucha. Sygnalistów i tak będzie więcej niż pięciu, a model od dawna leży w szafie. Nie dajcie się zwieść . 1 Cytuj
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, abtb napisał: Ja wiem, że czekasz na coś z Białej Podlaskiej Nooo, byłoby w czym wybierać... Cytuj
greatgonzo Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 (edytowane) 4 godziny temu, abtb napisał: Jestem bardzo zaskoczony tym, że ten warsztat i ten model/samolot zwróciły twoją uwagę - wszak to nie żaden drugowojenny fajter a tylko powojenna rura. Przyznaję, że taki MiG-23 w cyrenajskich barwach odrzuca mnie na tyle, że trudno mi nawet ustosunkować się do tego jak jest zrobiony. Ale taka piętnastka łamane przez dwójka, z normalnymi oznaczeniami i jeszcze podparta pomnikowym epitafium samolotu i thrillerem różnic miedzy produktami demoludowych wytwórni - zupełnie inna historia. Nawet gdyby model był mniej fajny, byłoby po co zaglądać. A z fajnym modelem to już zagląda się samo. Barszczo, wiadomo przeciez, że droga z szafy na stół warsztatowy jest dla modelu prawdziwą anabasis i niezwykle rzadko kończy ją okrzyk Talassa! Edytowane 12 Sierpnia 2025 przez greatgonzo 1 Cytuj
abtb Napisano 12 Sierpnia 2025 Autor Napisano 12 Sierpnia 2025 11 minut temu, barszczo napisał: a model od dawna leży w szafie. Jak leży, jak nie leży! Owszem, leżą dwie zwykłe 15-ki, ale żadnej sparki. I proszę mi po szafie nie grzebać! 13 minut temu, barszczo napisał: Sygnalistów i tak będzie więcej niż pięciu Na razie jest tylko trzech, tak więc na razie jestem spokojny jak grabarz w robocie Cytuj
giberes Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 14 minut temu, abtb napisał: Na razie jest tylko trzech, tak więc na razie jestem spokojny jak grabarz w robocie Jako, że wiadomo że na Podlasju ludzi wredny, to sje przyłanczam jako czwarty Cytuj
abtb Napisano 12 Sierpnia 2025 Autor Napisano 12 Sierpnia 2025 (edytowane) Godzinę temu, barszczo napisał: podpucha Proszszę: Zaczyna robić się gorąco - mogłem poprzeczkę odrobinę wyżej zawiesić Edytowane 12 Sierpnia 2025 przez abtb Cytuj
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 Godzinę temu, giberes napisał: Jako, że wiadomo że na Podlasju ludzi wredny Zacofany zabór rosyjski to i ludzi wredny. Nie to co na przykład w takim oświeconym pruskim... 1 Cytuj
barszczo Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 Godzinę temu, abtb napisał: Proszszę: Prowokacja się udała... Cytuj
abtb Napisano 12 Sierpnia 2025 Autor Napisano 12 Sierpnia 2025 31 minut temu, barszczo napisał: Prowokacja się udała... 2 godziny temu, barszczo napisał: Sygnalistów i tak będzie więcej niż pięciu, Na razie wynik nie jest imponujący a konkurs kończy się o okrągłej godzinie, czyli 14.31 Cytuj
abtb Napisano 12 Sierpnia 2025 Autor Napisano 12 Sierpnia 2025 11 minut temu, abtb napisał: konkurs kończy się o okrągłej godzinie, czyli 14.31 Uff, temat z głowy Cytuj
lesio-69 Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 4 godziny temu, abtb napisał: Uff, temat z głowy Brat, podałeś godzinę, ale bez strefy czasowej. Także sorry, jedziesz z koksem. 1 Cytuj
abtb Napisano 12 Sierpnia 2025 Autor Napisano 12 Sierpnia 2025 2 godziny temu, lesio-69 napisał: Brat, podałeś godzinę, ale bez strefy czasowej. Ale żeś wymyślił 2 godziny temu, lesio-69 napisał: Także sorry, jedziesz z koksem. Spoko W tym miesiącu szwabizna a we wrześniu, zgodnie z tradycją - po polsku Będę robił 21-ego to i się SBLimka podczepi . 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Fajny, kolorki zgrabnie dobrane. 3303 pozwala na trochę wygibasów malarskich, mogłeś się pokusić. Ale nic to - nasze SBLimy to jedne z najwdzięczniejszych malarsko tematów. Aż dziw, że HB wziąłeś, bo Edek mimo paru rzeczy do poprawy wydaje się lepszy. Niemniej efekt bardzo dobry. Ten kolejny już wybrany konkretnie? 1 Cytuj
abtb Napisano 13 Sierpnia 2025 Autor Napisano 13 Sierpnia 2025 33 minuty temu, Mikolaj75 napisał: mogłeś się pokusić Staram się unikać pokus 34 minuty temu, Mikolaj75 napisał: Aż dziw, że HB wziąłeś, Aż dziw, że muszę napisać to po raz kolejny - kolejny modelarz który nie czyta wątku warsztatowego, a tam jak byk jest napisane: "2) udowodnić, że z "ożenku" dwóch modeli HB MiG15/MiG 15UTI uda się zrobić w miarę poprawnego SBLim-a 2A " 38 minut temu, Mikolaj75 napisał: Edek mimo paru rzeczy do poprawy wydaje się lepszy. Będę twoją tezę sprawdzał we wrześniu 38 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ten kolejny już wybrany konkretnie? Tak. Żeby nie iść w powtarzalne i oklepane tematy, będę sobie robił na bazie edkowego zestawu SBLim-a 2, n/b 027, który to występuje w roli latającego i kołującego samolotu w filmie pt "Na niebie i na ziemi" Cytuj
Endrju Napisano 15 Sierpnia 2025 Napisano 15 Sierpnia 2025 Piękny. Nic ująć nic dodać. No i oczywiście za temat Limkowski (szkoda że nie babimojski) masz u mnie dużego dodatniego Plusa. Przejeżdżałem przez Grajewo wiele razy ale tego Limka nie widziałem więc nie porównam modelu z oryginałem ale i tak bardzo mi się podoba. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi