Arazaziel Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Marcinie... Chciałbym nie mówić "zajebi*cie", bo to nieładnie... Ale nie mogę. Zajebiście! Aż mi się słabo zrobiło widząc te wszystkie linki... Popatrzyłem na chwilę temu z dumą skończone olinowanie Bismarcka... I poczułem wszechogarniającą mnie marność. Nad marnościami i wszystko marność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Marcin ja nie wiem co napisać ,warto czekać na Twoje kolejne relacje -są doskonałą szkołą modelarstwa przez duże M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 warto czekać na Twoje kolejne relacje oj, warto miodzio wygląda najnowsza Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2009 Chłopaki, nie przesadzajcie Chwilami mam już dosyć tej roboty, dlatego czym prędzej chcę ją skończyć A jak by ktoś pytał, co z moim Aaronem to odpowiem, że pamiętam o nim i jak tylko wciągnę banderę na Mikasę to zaraz, jeszcze tego samego dnia przepycham Aarona do doku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2010 Weekend zaowocował kolejnym wyposażeniem Mikasy: 1. Pojawił się balkon rufowy, armaty na stanowiskach rufowych... 2. Mocowanie kotwic zgodnie ze zdjęciem oryginału... 3. ... oraz relingi części dziobowej, żurawiki kotwiczne, dwa dodatkowe uszka na dziobie do mocowania olinowania, przedni maszt, armaty stanowisk dziobowych. Tak to się mniej więcej prezentuje... Jeszcze kilka elementów i ostatnie krycie wierzchnią farbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 tradycyjnie już dobra robota, szczególnie balkon na rufie mi się podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Super wyglądają te łańcuchy! Mam tylko nadzieję, że będziesz je malować. Piękny model i to już na finiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 O kurczę, robi wrażenie! Balkon i łańcuchy świetnie wyglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Łańcuchy są zaje......e, choć mnie kojarzą się z wielkimi, włochatymi lichami lub kolczykami, które seriami "nabijają" sobie na twarzy niektórzy ich entuzjaści (sory, ale to było silniejsze ode mnie ). Tak na poważniej, myślę, że teraz wyglądają jakby lekko za grube, ale to pewno z powodu innego koloru. Jak dasz farbę, będzie extra. Bo dasz? Balkonik - koronkowa robota Czekam na resztę i na Frisco. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2010 Mam tylko nadzieję, że będziesz je malować. myślę, że teraz wyglądają jakby lekko za grube, ale to pewno z powodu innego koloru. Jak dasz farbę, będzie extra. Bo dasz? Oczywiście - nie mógłbym ich tak zostawić Poza tym może faktycznie za gruby - niestety jest on jako dodatek w pudełku i ciężko znaleźć cieńszy. Może ktoś z was ma jakieś źródło do zakupienia łańcuszków drobniejszych niż 1 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Przyłączam się do pytania o łańcuszki - najlepiej z poprzeczkami w oczkach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Galeryjka wygląda świetnie, ale łańcuchy faktycznie wydają się za grube. Tu, tu, tu lub tu można kupić cieńsze ale bez poprzeczek. Swoją drogą, łańcuchy z poprzeczkami widziałem tylko do skal 1:100 i większych... Jeszcze dwa opisy łańcuchów l'Arsenala. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2010 donalyah00 - dzięki za cenne wskazówki - będę musiał się w któreś z nich uzbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2010 Drobny postęp prac - pomost wzdłuż jednej z burt. Jeszcze tylko identyczny po drugiej stronie i ostateczne malowanie części nawodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Pięknie te ażury wyglądają! Im dłużej spoglądam na Twoją relację, tym bardziej kusi mnie ten model. Gdyby nie ograniczenia lokalowe, chętnie zrobiłbym swoją wersję (ale w pierwotnym, czarnym malowaniu)... Zastanawia mnie parowy kuter widoczny na środkowym zdjęciu. Czy jego wnętrze było takie jednolicie szare czy też ciut bardziej kolorowe? Myślę o raczej drewnianym dnie kutra oraz o raczej ciemniejszym kotle. Na pewno zrobiłbym czarny wylot jego komina - imitację otworu. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Pięknie te ażury wyglądają! Oj tak, oj tak! Zwłaszcza, jak weźmie się pod uwagę, przez ile kadłuba się ciągną. Odnośnie kutra ze środkowego zdjęcia: czarny wylot jego komina - imitację otworu. podpisuję się pod Marka propozycją - niewielkie rach-ciach, chwila ze skalpelem lub wiertełkiem, a będzie dużo lepiej (po prostu inaczej nie wypada, to jakbyś w Bentleyu zostawił plastikową korbkę do zamykania szyby ). Pozdrówka, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Marcin, dzięki za kolejną aktualizację - to miodek dla mych oczu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2010 Zastanawia mnie parowy kuter widoczny na środkowym zdjęciu. Czy jego wnętrze było takie jednolicie szare czy też ciut bardziej kolorowe? Myślę o raczej drewnianym dnie kutra oraz o raczej ciemniejszym kotle. Na pewno zrobiłbym czarny wylot jego komina - imitację otworu. podpisuję się pod Marka propozycją - niewielkie rach-ciach, chwila ze skalpelem lub wiertełkiem, a będzie dużo lepiej (po prostu inaczej nie wypada, to jakbyś w Bentleyu zostawił plastikową korbkę do zamykania szybyKurcze, chłopaki - RACJĘ macie Zobaczę, czy da się to jakoś poprawić - kuter zamontowany pod olinowaniem i nie wiem jak będzie z dostępem do niego. Prawdą jest, że robiony był już ostatkiem sił przy okazji wszystkich szalup i koziołków - biję się w pierś, że tak to zostawiłem No ale może jeszcze uda się to jakoś poprawić - zobaczymy. Tymczasem jest ambitny plan działania na ten tydzień i jak na razie idzie zgodnie z wyznaczoną marszrutą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2010 Dzisiejsze popołudnie zaowocowało montażem ażurowego pomostu na drugiej burcie oraz drzewców sieci przeciwtorpedowych. Poniżej fotka poglądowa... ...oraz skrót efektu dzisiejszej dłubaniny... Kolejny etap to przygotowanie pozostałych kilku elementów, m.in. furt działowych i dział małego kalibru, do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 do czego służyły to nie mam pojęcia rozwieszano na nich sieci przeciwtorpedowe a robota jak zwykle przednia Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2010 rozwieszano na nich sieci przeciwtorpedoweTak właśnie myślałem ale pewności nie miałem - ty i BALROG rozwialiście moje wątpliwości - dzięki A robota... cóż - miło, że się podoba, choć miejscami daleka od ideału Najważniejszy dobry FUN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Jak mi się ładowały ostatnie fotki i wszystko "latało" po ekranie, to przez chwilę pomyślałem, że to już koniec budowy i galeria i normalnie żal mi się zrobiło:oops:... Na szczęście, to kolejny etap. A może na sam koniec, tak już do galerii, zrób jej kilka fotek "z poziomu morza", machnij je w sepii lub czarno-białe, zrób "postarzenie" i daj do porównania z oryginałami? Zobaczymy, ile osób odgadnie "prawdziwe" zdjęcia... wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Świetnie wyszła Ci ta galeryjka - robi wrażenie. Plus ta pajęcza sieć na masztach i kominach... Ech... pozazdrościć zaawansowania projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2010 Panowie... Kolejny etap działań - w ruch poszedł nowy nabytek, który na te okazję przeleżał cierpliwie w szafce dwa miesiące Ostatnie szlify kolorem H305 Gunze ... i ściąganie maskowania... Oczekiwany przez wielu - etap usuwania maskowania z pokładu I na tym pozytywne informacje się kończą Prawo Murphy'ego aktualne... - Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno. Taśma Tamiya, która pokrywała powierzchnię malowaną przez kilka ładnych miesięcy zostawiła ślady kleju... Podobnie wygląda pokład, choć w jego przypadku pozostałości po taśmie widoczne są dopiero "pod światło". Nie wygląda to najlepiej i nie mam pomysłu co z tym zrobić. Co radzicie, koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Kurde, nie jest fajnie . Gdzieś pisano, że taśmę należy kilka razy przykleić i odkleić, np. do stołu, aby osłabić jej działanie. Dopiero wtedy przyklejać... A teraz problem... Może spróbować delikatnie zmyć wodą? Nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi