wojtek78555 Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 Witam wszystkich forumowiczów Kilka dni temu udało mi się skończyć Stara 266 „Hibneryt”. Ostatnie 2 miesiące to był niezły maraton, żeby zdążyć na festiwal w Poznaniu ale jak się okazało było warto Ponad 10 lat składania modeli od samolotów aż po pancerkę tylko dla samego siebie i młodzieńczej zajawki z różnym rezultatem, żeby od kilku lat bardziej poważniej podejść do modelarstwa i zostać wyróżnionym za włożoną pracę na pierwszym moim festiwalu. Mega wzruszenie i motywacja do dalszej pracy bo wierzę ,że mogę lepiej i więcej. Dziękuję bardzo wszystkim którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką) ,bez tego ten model na pewno nie wyglądałyby tak jak wygląda. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania 34 Cytuj
Gerd Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 No to ja pierwszy. BRAWO! Gratuluję wspaniałego projektu i zawodowego warsztatu. 1 Cytuj
bulik58 Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 Godzinę temu, wojtek78555 napisał: Witam wszystkich forumowiczów Gratulacje za zdobycie wyróżnienia i bardzo udany model. Co do tych ,,.. którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką) ... ,, oni tylko wskazywali ci możliwe wyjście z impasu a to TY byłeś tą osobą która słowa przełożyła na bardzo udany model. I to tobie należą oklaski 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 Wielkie brawa. Model wyszedł genialnie, zasłużyłeś swoją pracą na medal i dyplom. 1 Cytuj
_OldMan_ Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 Dyplom nieważny bo nie ma podpisów. A poza tym gratulacje. 2 Cytuj
bulik58 Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 (edytowane) Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich ciemnych ,,punkcików,, , są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki? Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a z drugiej lekko połyskujący i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) Edytowane 21 Września 2025 przez bulik58 1 Cytuj
bulik58 Napisano 21 Września 2025 Napisano 21 Września 2025 3 minuty temu, _OldMan_ napisał: Dyplom nieważny bo nie ma podpisów. A poza tym gratulacje. I nie zobaczysz , bo miejsce na podpis nagrodzonego jest z drugiej strony Cytuj
wojtek78555 Napisano 21 Września 2025 Autor Napisano 21 Września 2025 18 minut temu, bulik58 napisał: Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich ciemnych ,,punkcików,, , są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki? Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a z drugiej lekko połyskujący i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować 1 Cytuj
bulik58 Napisano 22 Września 2025 Napisano 22 Września 2025 13 godzin temu, wojtek78555 napisał: Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,, bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki Cytuj
grzesioc Napisano 22 Września 2025 Napisano 22 Września 2025 Genialna robota. Nagroda zasłużona. Gratuluję! 1 Cytuj
wojtek78555 Napisano 22 Września 2025 Autor Napisano 22 Września 2025 (edytowane) 32 minuty temu, bulik58 napisał: Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,, bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki Całkiem prosta sprawa. Kupiłem zapięcia od VModels 35063 Fixing Belts Tylko dociąć odpowiednio do długości i przykleić CA. Ewentualnie jeszcze zostaje zestaw do K9 Orange Hobby G35-094-68 i tam też są całkiem fajne zapięcia ale to się nie opłaca. Ciężko znaleźć na rynku cokolwiek ewentualnie pokombinować z cienkim drutem i wyciąć paski z papieru ale jaki wyjdzie efekt to nie mam pojęcia podrzucam pomysł. Edytowane 22 Września 2025 przez wojtek78555 1 Cytuj
TAW Napisano 22 Września 2025 Napisano 22 Września 2025 Wspaniała praca. Świetny i unikalny model - gratulacje! 1 Cytuj
jerzype Napisano 22 Września 2025 Napisano 22 Września 2025 Wow! Bardzo ładny mimo monotonii koloru. Gratulacje! 1 Cytuj
makinen Napisano 22 Września 2025 Napisano 22 Września 2025 No dobre to jest! Bardzo dobre! Gratuluję nagrody, ale przede wszystkim świetnego modelu. 1 Cytuj
SnajperTBG Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Kawał Polskiej motoryzacji. Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź" ale w terenie to naprawdę drze glebę model zbudowałeś genialny. Odemnie masz 10 1 Cytuj
Grzes Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 (edytowane) Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź" To była jakaś szersza akcja. Ural-375 @wojtek78555 model w takim malowanku i brudzeniu aż się prosi o jakąś podstawkę. Pomyśl o tym, efekt będzie jeszcze lepszy. Ale i tak jest Edytowane 23 Września 2025 przez Grzes 1 Cytuj
SnajperTBG Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Akcja jest taka że jak bujałeś staryka lub podobną gablotę więcej jak 60km/h to szła modlitwa do Św. Piotra , wszystkich Świętych i do samego stwórcy Cytuj
copycat Napisano 25 Września 2025 Napisano 25 Września 2025 Jak to mówią Anglicy "You are star." 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi