Skocz do zawartości

Star 266 "Hibneryt" 1:35 - Tank Mania

wojtek78555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów 😀👋

Kilka dni temu udało mi się skończyć Stara 266 „Hibneryt”. Ostatnie 2 miesiące to był niezły maraton, żeby zdążyć na festiwal w Poznaniu ale jak się okazało było warto 💪  Ponad 10 lat składania modeli od samolotów aż po pancerkę tylko dla samego siebie i młodzieńczej zajawki z różnym rezultatem, żeby od kilku lat bardziej poważniej podejść do modelarstwa i zostać wyróżnionym za włożoną pracę na pierwszym moim festiwalu. Mega wzruszenie i motywacja do dalszej pracy bo wierzę ,że mogę lepiej i więcej. Dziękuję bardzo wszystkim którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką) ,bez tego ten model na pewno nie wyglądałyby tak jak wygląda.
Pozdrawiam i życzę miłego oglądania 😉

IMG_2792.thumb.jpeg.9c62e63f5efa6f9dd12649e2a590ce51.jpeg

IMG_2114.jpeg.3009539c4514d4c5bceae33801e972c4.jpeg

IMG_2122.jpeg.15233d34fe5b3f265cb4791e4a19374e.jpeg

IMG_2112.jpeg.f7ad728082c5d1e4e643cb6e2facaaa2.jpeg

IMG_2126.jpeg.2f5729ada0c1fd7dde95ec33d6cef3fe.jpeg

IMG_2128.jpeg.17fa543b95f28f11af4643151e16da77.jpeg

IMG_2119.thumb.jpeg.8050ad671000c9ca0af8bd01eb76a071.jpeg

IMG_2103.thumb.jpeg.fc917d7d53eaa99927c45295273ab629.jpeg

IMG_2105.thumb.jpeg.10558afe33f4fd6245e742cbce6baaf2.jpeg

IMG_2097.jpeg.30abe852f5f587515bf5fbfcde31e576.jpeg

IMG_2096.jpeg.dda25c41b71d1e7ce66990d972d74b62.jpeg

• Like 33

Godzinę temu, wojtek78555 napisał:

Witam wszystkich forumowiczów 😀👋

Gratulacje za zdobycie wyróżnienia i bardzo udany model. Co do tych  ,,.. którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką)  ... ,, oni tylko wskazywali ci możliwe wyjście z impasu a to TY byłeś tą osobą która słowa przełożyła na bardzo udany model. I to tobie należą oklaski  

• Thanks 1

Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich  ciemnych ,,punkcików,, ,  są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki?  Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a  z drugiej lekko połyskujący  i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) 

Edytowane przez bulik58
  • Like 1

3 minuty temu, _OldMan_ napisał:

Dyplom nieważny bo nie ma podpisów.   :bleh:

A poza tym gratulacje.

I nie zobaczysz , bo miejsce na podpis nagrodzonego jest z drugiej strony :bleh:

18 minut temu, bulik58 napisał:

Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich  ciemnych ,,punkcików,, ,  są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki?  Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a  z drugiej lekko połyskujący  i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) 

Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować 😉

• Like 1

13 godzin temu, wojtek78555 napisał:

Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować 😉

Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań  o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,,  bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, bulik58 napisał:

Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań  o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,,  bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki

Całkiem prosta sprawa. Kupiłem zapięcia od VModels 35063 Fixing Belts 😅  Tylko dociąć odpowiednio do długości i przykleić CA. Ewentualnie jeszcze zostaje zestaw do K9 Orange Hobby G35-094-68 i tam też są całkiem fajne zapięcia ale to się nie opłaca. Ciężko znaleźć na rynku cokolwiek ewentualnie pokombinować z cienkim drutem i wyciąć paski z papieru ale jaki wyjdzie efekt to nie mam pojęcia podrzucam pomysł.

Edytowane przez wojtek78555
  • Like 1

Kawał Polskiej motoryzacji. Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź" 🤣 ale w terenie to naprawdę drze glebę 😃  model zbudowałeś genialny. Odemnie masz 10 :)

• Thanks 1

Godzinę temu, SnajperTBG napisał:

Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź"

To była jakaś szersza akcja.

Ural-375

image.png.9e9708a1e85318549c7e1be7ed5f5d0c.png

@wojtek78555 model w takim malowanku i brudzeniu aż się prosi o jakąś podstawkę. Pomyśl o tym, efekt będzie jeszcze lepszy.

Ale i tak jest :super:

Edytowane przez Grzes
  • Thanks 1

Akcja jest taka że jak bujałeś staryka lub podobną gablotę więcej jak 60km/h to szła modlitwa do Św. Piotra , wszystkich Świętych i do samego stwórcy 😉