wojtek78555 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Witam wszystkich forumowiczów Kilka dni temu udało mi się skończyć Stara 266 „Hibneryt”. Ostatnie 2 miesiące to był niezły maraton, żeby zdążyć na festiwal w Poznaniu ale jak się okazało było warto Ponad 10 lat składania modeli od samolotów aż po pancerkę tylko dla samego siebie i młodzieńczej zajawki z różnym rezultatem, żeby od kilku lat bardziej poważniej podejść do modelarstwa i zostać wyróżnionym za włożoną pracę na pierwszym moim festiwalu. Mega wzruszenie i motywacja do dalszej pracy bo wierzę ,że mogę lepiej i więcej. Dziękuję bardzo wszystkim którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką) ,bez tego ten model na pewno nie wyglądałyby tak jak wygląda. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września No to ja pierwszy. BRAWO! Gratuluję wspaniałego projektu i zawodowego warsztatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Godzinę temu, wojtek78555 napisał: Witam wszystkich forumowiczów Gratulacje za zdobycie wyróżnienia i bardzo udany model. Co do tych ,,.. którzy wykazali się pomocą i krytyką (zwłaszcza z plandeką) ... ,, oni tylko wskazywali ci możliwe wyjście z impasu a to TY byłeś tą osobą która słowa przełożyła na bardzo udany model. I to tobie należą oklaski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Na żywo super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Wielkie brawa. Model wyszedł genialnie, zasłużyłeś swoją pracą na medal i dyplom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Dyplom nieważny bo nie ma podpisów. A poza tym gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września (edytowane) Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich ciemnych ,,punkcików,, , są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki? Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a z drugiej lekko połyskujący i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) Edytowane 21 Września przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września 3 minuty temu, _OldMan_ napisał: Dyplom nieważny bo nie ma podpisów. A poza tym gratulacje. I nie zobaczysz , bo miejsce na podpis nagrodzonego jest z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września 18 minut temu, bulik58 napisał: Chciałbym na chwilę powrócić jeszcze do plandeki , na tej fotce widać masę takich ciemnych ,,punkcików,, , są to pozostałości po farbie czy też farbie +papier który wykorzystałeś do zrobienia plandeki? Niektóre buty są pakowane w papier który z jednej strony jest matowy jak typowy papier a z drugiej lekko połyskujący i bardzo gładki, Też się dobrze nadaje do tego typu rzeczy, Widziałem plandekę w której kolega wykorzystał ten papier i po malowaniu wygląda jak plandeki używane często na polskich ciężarówkach wojskowych (z dodatkiem gumy) Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września 13 godzin temu, wojtek78555 napisał: Niestety myślę że to kwestia papieru ale na spokojnie na drugi raz spróbuję kupić papier do butów i w moim następnym modelu to spróbuję wykorzystać. Jeśli ma to mi pomóc i efekt ma być nawet lepszy to trzeba przetestować Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,, bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Genialna robota. Nagroda zasłużona. Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 22 Września Autor Share Napisano 22 Września (edytowane) 32 minuty temu, bulik58 napisał: Czasem warto poszukiwać nowych rozwiązań o czym się już przekonałeś przy tym modelu. Mam do ciebie prośbę ,mógłbyś opisać jak zrobiłeś ,, zapięcia ?,, bocznych stron plandeki z tylną , a może fotkę. też czeka mnie zrobienie plandeki dlatego szukam inspiracji , pomysłów. Dzięki Całkiem prosta sprawa. Kupiłem zapięcia od VModels 35063 Fixing Belts Tylko dociąć odpowiednio do długości i przykleić CA. Ewentualnie jeszcze zostaje zestaw do K9 Orange Hobby G35-094-68 i tam też są całkiem fajne zapięcia ale to się nie opłaca. Ciężko znaleźć na rynku cokolwiek ewentualnie pokombinować z cienkim drutem i wyciąć paski z papieru ale jaki wyjdzie efekt to nie mam pojęcia podrzucam pomysł. Edytowane 22 Września przez wojtek78555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Wspaniały model. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Wspaniała praca. Świetny i unikalny model - gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Wow! Bardzo ładny mimo monotonii koloru. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września No dobre to jest! Bardzo dobre! Gratuluję nagrody, ale przede wszystkim świetnego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Kawał Polskiej motoryzacji. Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź" ale w terenie to naprawdę drze glebę model zbudowałeś genialny. Odemnie masz 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września (edytowane) Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Jeździłem takim kiedyś kilka razy i każdy miał o dziwo na kierownicy wyryte " Boże prowadź" To była jakaś szersza akcja. Ural-375 @wojtek78555 model w takim malowanku i brudzeniu aż się prosi o jakąś podstawkę. Pomyśl o tym, efekt będzie jeszcze lepszy. Ale i tak jest Edytowane 23 Września przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Akcja jest taka że jak bujałeś staryka lub podobną gablotę więcej jak 60km/h to szła modlitwa do Św. Piotra , wszystkich Świętych i do samego stwórcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Jak to mówią Anglicy "You are star." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Świetny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi