abtb Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września (edytowane) W związku z tym, że mi w szafie zalega, że mamy wrzesień, i że 65 rocznica oblotu jest, i że suveniry dostałem, to wyciągam na światło dzienne i - chciał, nie chciał - trzeba zlepić A zatem artbox: oraz zawartość pudełka: Jak widać zestaw wypasiony, ale że teraz w modzie jest dotłuszczanie czym się da, to i ja dołożyłem swoje, a raczej dołożył @Grzes w trakcie "niespodziewanego spotkania na szczycie przedstawicieli ziem zaboru rosyjskiego", podczas którego min. " doszło też do kurtuazyjnej wymiany upominków" Do wzbogacenia Iskry otrzymałem takie oto wspaniałości: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim (tam też mają patriotyzm ) Trochę się tymi "polskimi tematami" zapchałem ale postaram się ogarnąć przynajmniej dwa (MiG-21PF i Iskra) do 18.10 czyli do imprezy we Włocławku - wiadomo walka o krasnale Relacja z postępów w miarę możliwości i czasu czyli raczej słabo bo "kruca bomba, mało casu" Edytowane 23 Września przez abtb 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września No to paczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Godzinę temu, abtb napisał: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim ZDRADA!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Z przyjemnością poprzyglądam się, tym bardziej że kiedyś też bym chciał Iskrę sobie machnąć. Ale naszą, w kamuflażu szarym z marynarki. A czy ktoś się orientuje, kiedy ma wyjść 1/48 od Lukgrapha? Jakieś malowania są znane, wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 1 godzinę temu, jachud3 napisał: ZDRADA!!!!!!!! Ty tak na poważnie? 43 minuty temu, socjo1 napisał: czy ktoś się orientuje, kiedy ma wyjść 1/48 od Lukgrapha? Takie tam opowieści z mchu i paproci. Pytałem przedstawiciela na Babarybie - na pewno nie w tym roku ( jesień 2026) , więc dla zabicia czasu śmiało możesz zacząć strugać z lipowego klocka ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września (edytowane) 7 minut temu, abtb napisał: Takie tam opowieści z mchu i paproci. Pytałem przedstawiciela na Babarybie - na pewno nie w tym roku ( jesień 2026) , więc dla zabicia czasu śmiało możesz zacząć strugać z lipowego klocka ten model Wiesz... mam też dwa pudełka takie jak Ty, więc mógłbym strugać też z Army Edytowane 23 Września przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 3 minuty temu, socjo1 napisał: mam też dwa pudełka takie jak Ty, więc mógłbym strugać też z Army Dajesz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Teraz, abtb napisał: Dajesz!! W tej chwili mocno skupiam się, żeby skończyć choć drobną część z tego co porozgrzebywałem. Więc nie będę nic nowego rozpoczynał... Stanowczo chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 1 godzinę temu, abtb napisał: 3 godziny temu, jachud3 napisał: ZDRADA!!!!!!!! Ty tak na poważnie? Kyrielejson, Iskierkie naszom indianizujo!!! HALYNA!!!! Będzie zawał!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września (edytowane) Pewnie jako forumowy weteran dobrze o tym wiesz, ale cóż mi szkodzi przypomnieć? W tych dwóch wątkach @rymulus świetnie wytłuszcza tzw. piENty achillesowe zestawu. Lektura bardzo pomocna. Edytowane 23 Września przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 5 godzin temu, abtb napisał: w trakcie "niespodziewanego spotkania na szczycie przedstawicieli ziem zaboru rosyjskiego" W podręcznikach historii będą to określać "prowokacją siedlecką" 5 godzin temu, abtb napisał: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim No i ładnie Też mam go w planach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Myślałem, ze będziesz robił Iskrę n/b 2013. Ale jak widzę znowu wymyśliłeś sposób jak uniknąć szachownic. Popatrzę, hinduskich Iskier mało na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 20 minut temu, Grzes napisał: prowokacją siedlecką" Coś w tym jest. Mnie też @Grzesnamówił ostatnio na Iskrę. 6 godzin temu, abtb napisał: model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim No i namówił. Też chyba takiego zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 13 godzin temu, mig napisał: Myślałem, ze będziesz robił Iskrę n/b 2013. A skąd tak dalece idący wniosek 13 godzin temu, mig napisał: Ale jak widzę znowu wymyśliłeś sposób jak uniknąć szachownic. Skoro producent zestawu daje taką możliwość, grzech było nie skorzystać - zawsze to urozmaicenie mojej kolekcji samolotów szkolnych 13 godzin temu, mig napisał: hinduskich Iskier mało na forach. Powiedziałbym nawet że wcale 13 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: Też chyba takiego zrobię. 14 godzin temu, Grzes napisał: Też mam go w planach... O proszę - chyba jestem kamieniem, który wywołał lawinę Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum 14 godzin temu, socjo1 napisał: W tych dwóch wątkach @rymulus świetnie wytłuszcza tzw. piENty achillesowe zestawu. Dziękuję bardzo za "pomocny kierunek" . Przeanalizowałem, obejrzałem fotki i wyciągłem na razie dwa wnioski: - mój model jest chyba z "novych forem" bo ma proste skrzydła i brak na nich zapadnięć - zgadzam się co do mankamentów w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 3 minuty temu, abtb napisał: Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum Dla takich jak Ty jest specjalne miejsce w piekle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września A te ekstrasy można od tego pana kupić/dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 24 minuty temu, abtb napisał: grzech Skoro o mnie wspominasz... 24 minuty temu, abtb napisał: O proszę - chyba jestem kamieniem, który wywołał lawinę Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum wcale nie. Całą listę Iskier mam i na niej (wyjątkowo) jest też z Indii. Bies to już tylko nasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 10 minut temu, united4ever napisał: A te ekstrasy można od tego pana kupić/dostac? Jak wspomniałem na wstępie: 20 godzin temu, abtb napisał: " doszło też do kurtuazyjnej wymiany upominków" więc nie odpowiem czy można kupić czy też dostać Zawsze możesz napisać PW 4 minuty temu, Grzes napisał: Skoro o mnie wspominasz... 4 minuty temu, Grzes napisał: Bies to już tylko nasz. To tylko kwestia czasu 29 minut temu, Moses napisał: Dla takich jak Ty jest specjalne miejsce w piekle. Powiało chłodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 4 godziny temu, abtb napisał: Powiało chłodem Ooo, nie znałem. Jakaś nowa koncepcja piekła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 24 minuty temu, greatgonzo napisał: Jakaś nowa koncepcja piekła? A dla czego te słowa odnosisz do piekła Może odrobinkę szersze spojrzenie na sprawę: 5 godzin temu, Moses napisał: Dla takich jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Wiesz w zamierzchłych czasach heretyków palono na stosie, a tutaj widzę herezje uprawiasz. Z królowej chcesz zrobić jakąś macharadze. Tak siem nie godzi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 22 minuty temu, Moses napisał: w zamierzchłych czasach Chyba trzeba zająć się budową, bo wątek zmierza w jakąś dziwną stronę - królowe, herezje, stos - ani chybi średniowiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września W kwestii formalnej, chrześcijańskie całopalenia to rzecz nowożytna. Nadinterpretacja, a właściwie niezrozumienie naukowego terminu Dark Ages (mroczne wieki) sprawia, że chętnie przypisuje się średniowieczu różne niecne rzeczy, niezależnie od zasadności. Tyle, mniej więcej, potrafię pomóc w temacie Iskry... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 9 godzin temu, abtb napisał: A skąd tak dalece idący wniosek Zasugerowałem się obrazkiem na pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi