abtb Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 (edytowane) W związku z tym, że mi w szafie zalega, że mamy wrzesień, i że 65 rocznica oblotu jest, i że suveniry dostałem, to wyciągam na światło dzienne i - chciał, nie chciał - trzeba zlepić A zatem artbox: oraz zawartość pudełka: Jak widać zestaw wypasiony, ale że teraz w modzie jest dotłuszczanie czym się da, to i ja dołożyłem swoje, a raczej dołożył @Grzes w trakcie "niespodziewanego spotkania na szczycie przedstawicieli ziem zaboru rosyjskiego", podczas którego min. " doszło też do kurtuazyjnej wymiany upominków" Do wzbogacenia Iskry otrzymałem takie oto wspaniałości: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim (tam też mają patriotyzm ) Trochę się tymi "polskimi tematami" zapchałem ale postaram się ogarnąć przynajmniej dwa (MiG-21PF i Iskra) do 18.10 czyli do imprezy we Włocławku - wiadomo walka o krasnale Relacja z postępów w miarę możliwości i czasu czyli raczej słabo bo "kruca bomba, mało casu" Edytowane 23 Września 2025 przez abtb 10 1 Cytuj
jachud3 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Godzinę temu, abtb napisał: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim ZDRADA!!!!!!!! Cytuj
socjo1 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Z przyjemnością poprzyglądam się, tym bardziej że kiedyś też bym chciał Iskrę sobie machnąć. Ale naszą, w kamuflażu szarym z marynarki. A czy ktoś się orientuje, kiedy ma wyjść 1/48 od Lukgrapha? Jakieś malowania są znane, wersje? Cytuj
abtb Napisano 23 Września 2025 Autor Napisano 23 Września 2025 1 godzinę temu, jachud3 napisał: ZDRADA!!!!!!!! Ty tak na poważnie? 43 minuty temu, socjo1 napisał: czy ktoś się orientuje, kiedy ma wyjść 1/48 od Lukgrapha? Takie tam opowieści z mchu i paproci. Pytałem przedstawiciela na Babarybie - na pewno nie w tym roku ( jesień 2026) , więc dla zabicia czasu śmiało możesz zacząć strugać z lipowego klocka ten model Cytuj
socjo1 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 (edytowane) 7 minut temu, abtb napisał: Takie tam opowieści z mchu i paproci. Pytałem przedstawiciela na Babarybie - na pewno nie w tym roku ( jesień 2026) , więc dla zabicia czasu śmiało możesz zacząć strugać z lipowego klocka ten model Wiesz... mam też dwa pudełka takie jak Ty, więc mógłbym strugać też z Army Edytowane 23 Września 2025 przez socjo1 Cytuj
abtb Napisano 23 Września 2025 Autor Napisano 23 Września 2025 3 minuty temu, socjo1 napisał: mam też dwa pudełka takie jak Ty, więc mógłbym strugać też z Army Dajesz!! Cytuj
socjo1 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Teraz, abtb napisał: Dajesz!! W tej chwili mocno skupiam się, żeby skończyć choć drobną część z tego co porozgrzebywałem. Więc nie będę nic nowego rozpoczynał... Stanowczo chyba. Cytuj
jachud3 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 1 godzinę temu, abtb napisał: 3 godziny temu, jachud3 napisał: ZDRADA!!!!!!!! Ty tak na poważnie? Kyrielejson, Iskierkie naszom indianizujo!!! HALYNA!!!! Będzie zawał!!! 1 Cytuj
socjo1 Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 (edytowane) Pewnie jako forumowy weteran dobrze o tym wiesz, ale cóż mi szkodzi przypomnieć? W tych dwóch wątkach @rymulus świetnie wytłuszcza tzw. piENty achillesowe zestawu. Lektura bardzo pomocna. Edytowane 23 Września 2025 przez socjo1 2 Cytuj
Grzes Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 5 godzin temu, abtb napisał: w trakcie "niespodziewanego spotkania na szczycie przedstawicieli ziem zaboru rosyjskiego" W podręcznikach historii będą to określać "prowokacją siedlecką" 5 godzin temu, abtb napisał: Oczywiście model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim No i ładnie Też mam go w planach... 2 Cytuj
mig Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 Myślałem, ze będziesz robił Iskrę n/b 2013. Ale jak widzę znowu wymyśliłeś sposób jak uniknąć szachownic. Popatrzę, hinduskich Iskier mało na forach. Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 23 Września 2025 Napisano 23 Września 2025 20 minut temu, Grzes napisał: prowokacją siedlecką" Coś w tym jest. Mnie też @Grzesnamówił ostatnio na Iskrę. 6 godzin temu, abtb napisał: model będzie w patriotycznym malowaniu, czyli indyjskim No i namówił. Też chyba takiego zrobię. Cytuj
abtb Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 13 godzin temu, mig napisał: Myślałem, ze będziesz robił Iskrę n/b 2013. A skąd tak dalece idący wniosek 13 godzin temu, mig napisał: Ale jak widzę znowu wymyśliłeś sposób jak uniknąć szachownic. Skoro producent zestawu daje taką możliwość, grzech było nie skorzystać - zawsze to urozmaicenie mojej kolekcji samolotów szkolnych 13 godzin temu, mig napisał: hinduskich Iskier mało na forach. Powiedziałbym nawet że wcale 13 godzin temu, Aleksander z Zalasu napisał: Też chyba takiego zrobię. 14 godzin temu, Grzes napisał: Też mam go w planach... O proszę - chyba jestem kamieniem, który wywołał lawinę Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum 14 godzin temu, socjo1 napisał: W tych dwóch wątkach @rymulus świetnie wytłuszcza tzw. piENty achillesowe zestawu. Dziękuję bardzo za "pomocny kierunek" . Przeanalizowałem, obejrzałem fotki i wyciągłem na razie dwa wnioski: - mój model jest chyba z "novych forem" bo ma proste skrzydła i brak na nich zapadnięć - zgadzam się co do mankamentów w kabinie Cytuj
Moses Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 3 minuty temu, abtb napisał: Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum Dla takich jak Ty jest specjalne miejsce w piekle. 2 Cytuj
united4ever Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 A te ekstrasy można od tego pana kupić/dostac? Cytuj
Grzes Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 24 minuty temu, abtb napisał: grzech Skoro o mnie wspominasz... 24 minuty temu, abtb napisał: O proszę - chyba jestem kamieniem, który wywołał lawinę Teraz jeszcze tylko Biesa w indonezyjskim mundurku i zrobi się ciekawie na forum wcale nie. Całą listę Iskier mam i na niej (wyjątkowo) jest też z Indii. Bies to już tylko nasz. Cytuj
abtb Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 10 minut temu, united4ever napisał: A te ekstrasy można od tego pana kupić/dostac? Jak wspomniałem na wstępie: 20 godzin temu, abtb napisał: " doszło też do kurtuazyjnej wymiany upominków" więc nie odpowiem czy można kupić czy też dostać Zawsze możesz napisać PW 4 minuty temu, Grzes napisał: Skoro o mnie wspominasz... 4 minuty temu, Grzes napisał: Bies to już tylko nasz. To tylko kwestia czasu 29 minut temu, Moses napisał: Dla takich jak Ty jest specjalne miejsce w piekle. Powiało chłodem Cytuj
greatgonzo Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 4 godziny temu, abtb napisał: Powiało chłodem Ooo, nie znałem. Jakaś nowa koncepcja piekła? 1 Cytuj
abtb Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 24 minuty temu, greatgonzo napisał: Jakaś nowa koncepcja piekła? A dla czego te słowa odnosisz do piekła Może odrobinkę szersze spojrzenie na sprawę: 5 godzin temu, Moses napisał: Dla takich jak Ty Cytuj
Moses Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 Wiesz w zamierzchłych czasach heretyków palono na stosie, a tutaj widzę herezje uprawiasz. Z królowej chcesz zrobić jakąś macharadze. Tak siem nie godzi! 1 Cytuj
abtb Napisano 24 Września 2025 Autor Napisano 24 Września 2025 22 minuty temu, Moses napisał: w zamierzchłych czasach Chyba trzeba zająć się budową, bo wątek zmierza w jakąś dziwną stronę - królowe, herezje, stos - ani chybi średniowiecze Cytuj
greatgonzo Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 W kwestii formalnej, chrześcijańskie całopalenia to rzecz nowożytna. Nadinterpretacja, a właściwie niezrozumienie naukowego terminu Dark Ages (mroczne wieki) sprawia, że chętnie przypisuje się średniowieczu różne niecne rzeczy, niezależnie od zasadności. Tyle, mniej więcej, potrafię pomóc w temacie Iskry... . Cytuj
mig Napisano 24 Września 2025 Napisano 24 Września 2025 9 godzin temu, abtb napisał: A skąd tak dalece idący wniosek Zasugerowałem się obrazkiem na pudełku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi