patrykd Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października 23 minuty temu, socjo1 napisał: A wygrywają? No ten wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października (edytowane) 17 minut temu, patrykd napisał: No ten wygrał No nie. Mylisz się, niestety. Edytowane 8 Października przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października 50 minut temu, patrykd napisał: No ten wygrał "Fotografia tygodnia" - niby proste i zrozumiałe a jednak................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października Jak zwał tak zwał ale weatheringu nie ma i wygląda to jak zabawka z marketu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października (edytowane) 8 minut temu, patrykd napisał: Jak zwał tak zwał ale weatheringu nie ma i wygląda to jak zabawka z marketu Albo do innych chadzamy marketów, albo coś wzrok Koledze delikatnie szwankuje. Ja tam widzę zarówno delikatnego, nieprzesadnie kontrastowego washa, jak i preshading. Jeśli zaś jesteś bardzo rygorystyczny w tym względzie i powiesz, że nie jest to weathering, a tylko sposób uplastycznienia bryły, to ja się z Tobą kłócić nie będę i co więcej, piątkę przybije na zgodę. I oczywiście dodam, że za to jest weatheringiem przepalenie okolic dyszy wylotowej silnika. Czy nie? PS. A jak byś widział idealne Twoje wymarzone przedstawienie samolotu bardzo niedawno po przemalowaniu? Edytowane 8 Października przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: A można to gdzieś pobrać ? Ja pobieram od siebie z szafki Ale zupełnie nie pamiętam kto mi to drukował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 8 godzin temu, Grzes napisał: pobieram od siebie z szafki Muszę się wybrać do tego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) Tomek proponuje wystąpić do administratora o zmianę zdjęcia bo ewidentnie kogoś coś uwiera i to mocno. Może na takie? Edytowane 9 Października przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 26 minut temu, Xmen napisał: Może na takie? Ale to chyba fragment pancerza Tygrysa? Bo nie wygląda mi na luk inspekcyjny w skrzydle 21-jedynki 26 minut temu, Xmen napisał: proponuje wystąpić do administratora A dla czego ja? Mi wszystko pasuje 26 minut temu, Xmen napisał: ewidentnie kogoś coś uwiera i to mocno. dlatego zalecałem: 12 godzin temu, abtb napisał: słynną maść na znaną dolegliwość I nie mam nic więcej do dodania w tym temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Minister Zdrowia Szczęścia i Pomyślności zaleca: nie wchodzić w dyskusje z kimś kto nie potrafi nic sensownego napisać w temacie (z resztą nie tylko w tym). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) bo jak powszechnie wiadomo model zyskuje miano modelu i przestaje wygladac jak zabawka gdy przy malowaniu zostanie wykorzystany szereg technik. Preshading, najlepiej z 80cioma losowymi koloroami, tak aby samolot wyglądał jak szkocka kratka. potem postshading, nastepnie obowiazkowo filtry. i scratche kredkami. Wszystko oczywiscie robione produktami sygnowanymi nazwą samoloty sowieckiego z hiszpanii. Edytowane 9 Października przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Widzę że nie ma co tu dyskutować. Róbcie sobie dalej bez wyrazu modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Akurat ten MiG ma wiecej wyrazu, niz szereg przerysowanych modeli wygladających sztucznie, bo mają przerysowany weathering, bo modelarz mysli ze w ten sposob bedzie model bardziej realny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 12 minut temu, patrykd napisał: Róbcie sobie dalej bez wyrazu modele. Dziękuję za pozwolenie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października Miałem już nic nie pisać, jednak po zażyciu porannej kawy dostałem oświecenia umysłu i wyszło mi z przeglądu galerii, że jest to TRZECI ( dwa poprzednie w galeriach 104-ek) szturm tego modelarza na moje galerie. Na razie osamotniony, ale należy się liczyć z przybyciem wsparcia z działu pancernego (jak w poprzednich). Także ten tego, najlepszym wyjściem chyba będzie: 1 godzinę temu, Grzes napisał: nie wchodzić w dyskusje z kimś kto nie potrafi nic sensownego napisać w temacie (z resztą nie tylko w tym). Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października aaaaa no tak, za mało błocka na tym samolocie dałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) 1 godzinę temu, patrykd napisał: Widzę że nie ma co tu dyskutować. Róbcie sobie dalej bez wyrazu modele. Patryk, ale widzisz, ja przedstawiłem argumenty, dla których uważam, że nie masz racji w przypadku tego konkretnego modelu. Dlatego wciąż nie tracę nadziei, że zechcesz się pochylić nad moim pytaniem, wszak zadanym (w moim odczuciu przynajmniej) poważnie i merytorycznie: Cytat PS. A jak byś widział idealne Twoje wymarzone przedstawienie samolotu bardzo niedawno po przemalowaniu? 1 godzinę temu, patrykd napisał: Widzę że nie ma co tu dyskutować. Róbcie sobie dalej bez wyrazu modele. Z góry przepraszam autora tego wątku i współoglądających. Cudza galeria to nie miejsce na wciskanie swoich ulepków, a jednak właśnie tak teraz zrobię. W sumie nie mi oceniać, czy mają wyraz, czy nie. ... ale w sumie robienie wszystkich swoich modeli na jedno kopyto jest po prostu nudne (i niepoprawne merytorycznie). Dlatego będę zobowiązany @patrykd, jeśli poświęciłbyś mi parę minutek i pochylił się nad pytaniem, które wisi wyżej. A widzę, że robisz modele ciekawe i dopieszczone, więc tym bardziej jestem ciekaw odpowiedzi. Edytowane 9 Października przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 18 godzin temu, patrykd napisał: Od kiedy modele bez weatheringu wygrywają zdjęcia tygodnia? To pytanie jest zadane w zły miejscu, należy je skierować do osoby odpowiedzialnej za wybór zdjęcia tygodnia. Moim zdaniem model jest zbyt mocno pobrudzony (linie podziału), co nie zmienia faktu, że fajnie wygląda. 13 godzin temu, patrykd napisał: Jak zwał tak zwał ale weatheringu nie ma i wygląda to jak zabawka z marketu Czy w dziale np. pojazdów cywilnych też piszesz takie komentarze? Bo z reguły ilość czegokolwiek naniesione na model zależy tylko i wyłącznie od koncepcji modelarza na wykonanie swojego modelu i ogólnie rzecz biorąc nic nikomu do tego. 3 godziny temu, patrykd napisał: Widzę że nie ma co tu dyskutować. Róbcie sobie dalej bez wyrazu modele. Twoje wpisy są nastawione na poniżanie czyjejś pracy, a taki foch jest świetnym przykładem na brak chęci, z twojej strony, do dyskutowania czegokolwiek od pierwszego twojego wpisu w tym wątku. Jeżeli wymyśliłeś sobie, że takie wpisy, jakie proponujesz, zachęcą kogoś eksperymentów ze śladami eksploatacji, to może lepiej idź na spacer ochłonąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 29 minut temu, lord_karton napisał: należy je skierować do osoby odpowiedzialnej za wybór zdjęcia tygodnia. Tylko w przypadku, gdy obwiązuje zasada, że do foty tygodnia mogą kandydować wyłącznie modele z weatheringiem. Mnie najbardziej interesuje jaka jest podstawa do twierdzenia, że zdjęcie tygodnia musi przedstawiać taki model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) 9 minut temu, greatgonzo napisał: Tylko w przypadku, gdy obwiązuje zasada, że do foty tygodnia mogą kandydować wyłącznie modele z weatheringiem. Mnie najbardziej interesuje jaka jest podstawa do twierdzenia, że zdjęcie tygodnia musi przedstawiać taki model. Myślę, że taka sama jest to zasada, która innemu użytkownikowi tego Forum na widok moich stateczków kazała kiedyś krzyczeć (ku mojej dużej uciesze): Cytat Sory, ale jak na moje oko, to zmierza on w prostej linii na złomowisko. Za dużo tego syfu. (...) Nie cierpię widoku takich złomów i tyle. Czyli, trawestując: "A, bo tak!" Ewentualnie "moja racja jest mojsza". Ale pozostaje mieć nadzieję, że Kolega @patrykd jednak nam coś odpisze... Edytowane 9 Października przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Wątpię. Po co? Chyba tylko, żeby podtrzymać narzekania. W sumie, czemu nie? Fajna galeria, nie zaszkodzi podbijać wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 9 minut temu, greatgonzo napisał: nie zaszkodzi podbijać wpisy. To ja sobie pozwolę podbić Na wstępie przepraszam wszystkich, że po raz drugi wklejam te same fotki, jednak różnica "jakościowa" pomiędzy fotkami z kompa a tymi wklejonymi przez Imgura jest wg mnie, znacząca. Ale na początek się wytłumaczę - otóż z dobrze poinformowanego źródła wiem, że fotki z Imgura są w tej chwili na cenzurowanym w UK i krajach zależnych i użytkownicy z tych krajów widzą tylko gest Kozakiewicza z info, że Imgur nie obsługuje ich rejonu. Z drugiego źródła wiem, że jest spór miejscowych urzędasów z Imgurem o coś tam i Imgur jest blokowany/zablokowany. Ot życie A zatem - powtórka z rozrywki: Model będzie wystawiony na konkursie we Włocławku (oczywiście bez F-104), udział wezmą też inne moje 21-nki wystawione w kategorii "Kolekcje". A zatem zapraszam wszystkich - a w szczególności tych którzy tu piszą i wiem, że będą na miejscu - do dyskusji "na żywo" 25 minut temu, greatgonzo napisał: Fajna galeria 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Wow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 1 godzinę temu, abtb napisał: Model będzie wystawiony na konkursie we Włocławku (oczywiście bez F-104), udział wezmą też inne moje 21-nki wystawione w kategorii "Kolekcje". A zatem zapraszam wszystkich - a w szczególności tych którzy tu piszą i wiem, że będą na miejscu - do dyskusji "na żywo" Kurde, a miałem pojechać ...... z kolekcją..... no trudno pojadę w przyszłym roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) 6 godzin temu, abtb napisał: należy się liczyć z przybyciem wsparcia z działu pancernego Jestem i od razu zaznaczę, że lubię modele styrane. Jednak co wypada zrobić czołgowi na chodzie to nie zawsze wypada zrobić samolotowi na chodzie. To jest już inna technika, inne ryzyko latania i jeżdżenia. O ile byłbym w stanie wsiąść do podrdzewiałego autobusu to do podrdzewiałego samolotu już bym raczej nie wsiadł. Ale weathering to nie tylko rdza, ale też brud wszelaki i przeglądnąłem sobie zdjęcia naszych 21 i powiem szczerze, że modelarz nie bardzo ma jak zaszaleć - tu nawet wash może być kontrowersją. A poza tym nasze wojsko jest znane z pedantyzmu jeśli chodzi o wizualny stan techniczny swoich maszyn. Oczywiście można zrobić MiGa jak Albatros, gdzie można się delektować każdym zaciekiem, ale trzeba taki model osadzić w odpowiedniej konwencji. Biorąc to pod uwagę trzeba przyznać, że jest to porządnie wykonany model polskiego myśliwca w stanie użytkowania w warunkach pokoju i oglądając model samolotu nie można przykładać do niego czołgowej miary. Jak najbardziej może być ozdobą strony głównej - wstydu nie przynosi, zabawką nie trąci. Edytowane 9 Października przez TAW 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi