kelly9mm Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października (edytowane) Czołem, Skoro sezon na Japończyki trwa w najlepsze, to jeszcze 5 groszy ode mnie . Dobrze znany A5M4 Claude od ClearProp, mały i przyjemny w budowie model. Zbudowany w zasadzie z pudełka, kilka ekstra detali (maszt, wydechy) sam Clear Prop dołącza do bardziej wypasionych edycji. To już drugi Claude, który wychodzi z mojego warsztatu i być może nie ostatni . Prezentowana tu maszyna stacjonowała w listopadzie 1939 na lotniskowcu Soryu, zaś jej pilotem był porucznik Tamotsu Yokoyama. Maszyna nosi oznaczenie 報國-260, co oznacza, że była społecznym darem dla Cesarskiej Marynarki Wojennej. Miłego oglądania i krytykowania. Pozdrawiam, Marcin Edytowane 18 Października przez kelly9mm 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Świetna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Podoba się , trochę dziwny odcień czerwonego , być może to wina zdjęć lub podkładu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października 38 minut temu, Marek K napisał: Podoba się , trochę dziwny odcień czerwonego , być może to wina zdjęć lub podkładu . Prawdopodobnie to efekt malowania na kolor srebrny, zobacz, że na białej fladze kolor czerwony jest bardziej... czerwony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Bardzo fajny, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października (edytowane) Kolejny 72 jak 48, a nawet 32. Zarówno model jak i figurka w fantastycznej jakości wykonania. Edytowane 18 Października przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Superek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 18 Października Autor Share Napisano 18 Października Dzięki wielkie . Co do koloru czerwonego, to nie malowałem go bezpośrednio na „srebrnym”, bo to często trąci potem „metalikiem”, najpierw dałem lekki biały podkład. Do tej pory pod hinomaru robiłem sobie własny koktajl kolorystyczny, a tym razem po raz pierwszy skorzystałem z gotowego odcienia - Mr. Color C385. Cóż, sam nie jestem do końca zachwycony tym odcieniem. Raczej wrócę do poprzednich praktyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 13:42 Share Napisano Niedziela o 13:42 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano Poniedziałek o 11:30 Share Napisano Poniedziałek o 11:30 Model bardzo ładnie wykonany. Ale nie mogę przejść spokojnie wobec tego dziurkowania. Szkoda że firma zdecydowała się na ten krok. Nity sa mało delikatne i zupełnie od czapy umiejscowione. Cóż teraz taka moda niestety... Mimo to mam dwa Clearpropy bo poza nitami jednak dobrze się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Wtorek o 06:56 Share Napisano Wtorek o 06:56 W dniu 18.10.2025 o 22:03, kelly9mm napisał: Dzięki wielkie . Co do koloru czerwonego, to nie malowałem go bezpośrednio na „srebrnym”, bo to często trąci potem „metalikiem”, najpierw dałem lekki biały podkład. Do tej pory pod hinomaru robiłem sobie własny koktajl kolorystyczny, a tym razem po raz pierwszy skorzystałem z gotowego odcienia - Mr. Color C385. Cóż, sam nie jestem do końca zachwycony tym odcieniem. Raczej wrócę do poprzednich praktyk Ta farba jest ok, też ją maluję czerwone placki . Może inny podkład na bazie czerwieni lub brązu będzie lepszy. 19 godzin temu, zegeye napisał: Model bardzo ładnie wykonany. Ale nie mogę przejść spokojnie wobec tego dziurkowania. Szkoda że firma zdecydowała się na ten krok. Nity sa mało delikatne i zupełnie od czapy umiejscowione. Cóż teraz taka moda niestety... Mimo to mam dwa Clearpropy bo poza nitami jednak dobrze się prezentuje. Zawsze można je zrobić z AVI , tam nie ma nitow lub je zaszpachlować. Moim zdaniem to właśnie one dodają mu uroku i przy dobrych zdjęciach model udaje większą skalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Wtorek o 07:18 Share Napisano Wtorek o 07:18 Fajny szkrab, przyjemnie zużyty. Jak Ci się kładło kalki (bo rozumiem, że te duże oznaczenia na skrzydłach to właśnie kalki)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano Wtorek o 13:12 Autor Share Napisano Wtorek o 13:12 Tak, napisy na skrzydłach to kalki, podobnie jak te na bokach kadłuba. W sumie kładły się dobrze. Trochę nie chciały zareagować na mój standardowy Micro Sol, ale pod Tamiya Mark Fit Super Strong ugięły się jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi