patrykd Napisano Poniedziałek o 17:57 Share Napisano Poniedziałek o 17:57 (edytowane) Witam ponownie. Po skończonym Sturmtigerze mogę zabrać się za kolejny pojazd (nr 11 w mym dorobku). Tym razem po raz pierwszy wykonam współczesny, dość nietypowy pojazd. Będzie to wariant Strykera z wyrzutnią ATGM o nazwie M1134. Jeśli chodzi o dodatki fototrawione to będzie bardzo grubo gdyż mam z EDUARDA zakupiony pełny zestaw waloryzacyjny do tego pojazdu BID ED o numerze BIG3569. W planie jest m. in tzw slat armor (pancerz listewkowy), dodatkowy pancerz zakładany na pojeździe i sporo innych usprawnień modelu. Dodatkowo mam koła żywiczne od naszego rodzinnego Panzeratu no i plecaki piechoty też żywiczne. Niestety nie znalazłem figurek do tego pojazdu a marzyłby mi się strzelec KM i ładowniczy do ATGM. Może ktoś kojarzy jakiś zestaw fajnych figurek do niego? Poniżej zdjęcie pudełka by wyobrazić sobie ten pojazd Edytowane Poniedziałek o 17:59 przez patrykd 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Wtorek o 07:22 Share Napisano Wtorek o 07:22 Super wybór, to bardzo dokładny i zawierający dużo elementów model. Zobacz czy dostępne są koła żywiczne, są dużo lepsze niż te z zestawu. Powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Wtorek o 07:43 Share Napisano Wtorek o 07:43 Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 07:49 Autor Share Napisano Wtorek o 07:49 (edytowane) 27 minut temu, robertmodelarz napisał: Super wybór, to bardzo dokładny i zawierający dużo elementów model. Zobacz czy dostępne są koła żywiczne, są dużo lepsze niż te z zestawu. Powodzenia!!!!! Kola żywiczne mam kupione. Poszukuję figurek. 6 minut temu, Barthass napisał: Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia W zestawe od eduarda jest też m. In pabcerz dodatkowy. Tez sie zastanawiam czy malować pojazd. Edytowane Wtorek o 07:51 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Wtorek o 08:53 Share Napisano Wtorek o 08:53 Godzinę temu, Barthass napisał: Też za mną swego czasu chodził ten model. Trzeba pamiętać też, że przy pancerzu klatkowym na przykład w przypadku Voyagera trzeba było dokupić dodatkowo zestaw z pancerzem dodatkowym "space armor" do którego dopiero mocowana była klatka. I szczerze, przy tej ilości blach szkoda byłoby to w ogóle malować, powodzenia Ja pierdzielę... Z moim zapałem robiłbym to ze 3 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 09:22 Autor Share Napisano Wtorek o 09:22 28 minut temu, Lipstein napisał: Ja pierdzielę... Z moim zapałem robiłbym to ze 3 lata... Nie ma wnętrza to z rok moze atarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Wtorek o 11:02 Share Napisano Wtorek o 11:02 (edytowane) No to będzie na złoto oblepiony, choć tematy mi odległe to chętnie popatrzę na Twoje zmagania Edytowane Wtorek o 11:04 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Wtorek o 12:58 Share Napisano Wtorek o 12:58 (edytowane) 19 godzin temu, patrykd napisał: . Niestety nie znalazłem figurek do tego pojazdu a marzyłby mi się strzelec KM i ładowniczy do ATGM. Może ktoś kojarzy jakiś zestaw fajnych figurek do niego? M1134 Stryker ATGM (Anti-Tank Guided Missile Załoga Dowódca wyrzutnia jest ładowana ręcznie podobnie jak w M901 ITV po pochyleniu do tylu , ładowniczy model poglądowy strzelec Stryker Modern US Stryker M1134 w/ Slat Armor Prime Portal Stryker ATGM (Anti Tank Guided Missile) Walk Around Page 1 Szukałeś w sieci na stronach sklepów ? Alpine Blak Dog MAGIC FACTORY 7511 1/35 Modern U.S. Army Combat Vehicle Grew Set Us Vehicle Gunner Legend LF0120 Kierowaca z Legenda do Strykera załogant Legenda Edytowane Wtorek o 13:45 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Wtorek o 13:04 Share Napisano Wtorek o 13:04 Idziesz jak burza! Z przyjemnością będę zaglądał. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 20:08 Autor Share Napisano Wtorek o 20:08 7 godzin temu, bulik58 napisał: M1134 Stryker ATGM (Anti-Tank Guided Missile Załoga Dowódca wyrzutnia jest ładowana ręcznie podobnie jak w M901 ITV po pochyleniu do tylu , ładowniczy model poglądowy strzelec Stryker Modern US Stryker M1134 w/ Slat Armor Prime Portal Stryker ATGM (Anti Tank Guided Missile) Walk Around Page 1 Szukałeś w sieci na stronach sklepów ? Alpine Blak Dog MAGIC FACTORY 7511 1/35 Modern U.S. Army Combat Vehicle Grew Set Us Vehicle Gunner Legend LF0120 Kierowaca z Legenda do Strykera załogant Legenda Dzięki za obszerną galerię zdjęć i pomoc w figurkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 20:09 Autor Share Napisano Wtorek o 20:09 7 godzin temu, Gregory napisał: Idziesz jak burza! Z przyjemnością będę zaglądał. Powodzenia! Z tymi słowami że idę jak burza to bym się powstrzymał Każdy model ostatnio to około roku zabawy. Z tym może być jeszcze więcej. Jak do tej pory będzie to mój najbardziej skomplikowany model w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano Wtorek o 20:55 Share Napisano Wtorek o 20:55 Też go kupiłem w tym roku, był za jakieś śmieszne pieniądze od modelarza który sprzedawał nadmiar zbiorów. Więc podglądam i skorzystam z wrzucanych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 21:09 Autor Share Napisano Wtorek o 21:09 Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Wtorek o 21:35 Share Napisano Wtorek o 21:35 (edytowane) 27 minut temu, patrykd napisał: Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Detonator IEDów. Działał dopóki Irakijczycy nie zczaili się do czego służy. Edytowane Wtorek o 21:37 przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Środa o 04:47 Share Napisano Środa o 04:47 (edytowane) 7 godzin temu, patrykd napisał: Tak się zastanawiam nad jednym. W zestawie voyagera jest taka jakby flaga na przodzie . Do czego ona służyła? Urządzenie detonujące przed pojazdem improwizowane ładunki wybuchowe, które mają zapalniki reagujące na podczerwień. Innymi słowy to jest grzałka na patyku Edytowane Środa o 04:49 przez Barthass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano wczoraj o 10:02 Share Napisano wczoraj o 10:02 Jako następny model polecam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi