Robi Napisano wczoraj o 16:28 Autor Share Napisano wczoraj o 16:28 Grzesiu poprawiony, więc nie świeci się jakby miał iść na kasting w Topmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 16:30 Autor Share Napisano wczoraj o 16:30 A, i jeszcze cała iskra sklejona tylko pomalować trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano wczoraj o 17:26 Share Napisano wczoraj o 17:26 Szybko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano wczoraj o 17:48 Share Napisano wczoraj o 17:48 Godzinę temu, Robi napisał: Niestety Grzesiu nie potrafi pływać... Nie musi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 18:06 Share Napisano wczoraj o 18:06 39 minut temu, giberes napisał: Szybko idzie Takie warsztaty lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Robi podziwiam twoj kunszt, against all odds,prowadzisz warsztat wzorowo,jestem pod wrazeniem.Mam tylko wrazenie ,ze robisz sobie z nas wszystkich jaja.Odpadam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 13 godzin temu Autor Share Napisano 13 godzin temu 10 godzin temu, Snakeplisken napisał: Robi podziwiam twoj kunszt, against all odds,prowadzisz warsztat wzorowo,jestem pod wrazeniem.Mam tylko wrazenie ,ze robisz sobie z nas wszystkich jaja.Odpadam. Być może źle to zrozumiałeś. Nie chodziło mi o to żeby marnować wasz czas ani żeby robić sobie z was jaja. Ale jeśli jakimś sposobem to was "uraziło" czy coś to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu Kamo już na iskrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) No dobra, było śmiesznie, ale chyba czas na reality check Zacznijmy od zdjęć - te, które wstawiasz, są nieostre; warto sprawdzić, czy to co wrzucasz na forum nadaje się w ogóle do publikacji i oglądania przez innych, zanim wciśniesz przycisk "Wyślij". Postaraj się poświęcić więcej uwagi poprawnemu, równemu sklejeniu części, obrobieniu łączeń pilnikiem lub papierem ściernym i uzupełnieniu "dziur" szpachlą. Schodki i szpary nie dodają żadnemu modelowi uroku Wybrałeś sobie bardzo mierny zestaw do budowy, co może zniechęcić. Jeśli możesz sobie pozwolić na zakup innego zestawu, warto dołożyć 10-20 zł do ktoregoś modelu Tamiyi w 1:72: https://www.mojehobby.pl/products/Focke-Wulf-190-A-3.html https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P51D-Mustang.html https://www.mojehobby.pl/products/Supermarine-Spitfire-Mk.1.html Zestawy te są znacznie lepiej spasowane niż Plastyki czy MisterCrafty, wybaczają dużo więcej błędów i po prostu są parę półek wyżej 40zł moim zdaniem to nie jest duży koszt za bardzo dobrą bazę do nauki i rozwoju umiejętności, a to wiele ułatwia na początku drogi Najważniejsze to nie zniechęcać się i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć Edytowane 10 godzin temu przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu 8 minut temu, jachud3 napisał: No dobra, było śmiesznie, ale chyba czas na reality check Zacznijmy od zdjęć - te, które wstawiasz, są nieostre; warto sprawdzić, czy to co wrzucasz na forum nadaje się w ogóle do publikacji i oglądania przez innych, zanim wciśniesz przycisk "Wyślij". Postaraj się poświęcić więcej uwagi poprawnemu, równemu sklejeniu części, obrobieniu łączeń pilnikiem lub papierem ściernym i uzupełnieniu "dziur" szpachlą. Schodki i szpary nie dodają żadnemu modelowi uroku Wybrałeś sobie bardzo mierny zestaw do budowy, co może zniechęcić. Jeśli możesz sobie pozwolić na zakup innego zestawu, warto dołożyć 10-20 zł do ktoregoś modelu Tamiyi w 1:72: https://www.mojehobby.pl/products/Focke-Wulf-190-A-3.html https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P51D-Mustang.html https://www.mojehobby.pl/products/Supermarine-Spitfire-Mk.1.html Zestawy te są znacznie lepiej spasowane niż Plastyki czy MisterCrafty, wybaczają dużo więcej błędów i po prostu są parę półek wyżej 40zł moim zdaniem to nie jest duży koszt za bardzo dobrą bazę do nauki i rozwoju umiejętności, a to wiele ułatwia na początku drogi Najważniejsze to nie zniechęcać się i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć Co do zdjęć: robię je najlepiej jak mogę ale czasami mi nie wychodzą. Co do dziur i nierównych części: na razie szpachlówki nie mam, więc ciężko trochę. Co do modelu: dostałem go więc ja nie wybierałem Co do innych modeli: dzięki za propozycje, ale po tym modelu od razu wracam na pancerkę 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu 30 minut temu, Robi napisał: Co do zdjęć: robię je najlepiej jak mogę ale czasami mi nie wychodzą. Co do dziur i nierównych części: na razie szpachlówki nie mam, więc ciężko trochę. Co do modelu: dostałem go więc ja nie wybierałem Co do innych modeli: dzięki za propozycje, ale po tym modelu od razu wracam na pancerkę 1/35 Rady @jachud3nie dotyczą klejenia tylko samolotów, ale każdej "sfery" modelarstwa, również pancerki 1/35. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, jachud3 napisał: No dobra, było śmiesznie A ja myślałem, że właśnie taka jest konwencja tego wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, Robi napisał: Co do zdjęć: robię je najlepiej jak mogę ale czasami mi nie wychodzą. Każdemu nie wychodzą. Zupełnie normalne jest robienie przynajmniej kilku ujęć w tym samym kadrze, a potem selekcja. Tak z 80% zdjęć lądujących w koszu to nic niezwykłego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 godzin temu Super Moderator Share Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, Robi napisał: Co do zdjęć: robię je najlepiej jak mogę ale czasami mi nie wychodzą. Jak robisz zdjęcia to trzymaj aparat czy telefon w poziomie nie w pionie. Więcej na zdjęciu będzie widać detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, Robi napisał: na razie szpachlówki nie mam, Szpachlówka nie jest niezbędna. CA wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, mig napisał: Szpachlówka nie jest niezbędna. CA wystarczy. Nawet CA nie jest takie potrzebne, można nawet poskrobać trochę ramki, wiórki rozpuścić klejem i taką masę użyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu Iskra już na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, Robi napisał: Iskra już na podstawce Normalnie szaleństwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Rafał B napisał: Normalnie szaleństwo. W jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 minut temu Share Napisano 7 minut temu @Robi, Kolego weź pod uwagę rady @jachud3. Nie gniewaj się ale na prawdę słabo to wygląda : 10 godzin temu, Robi napisał: Naprawdę? Nie przeszkadza Ci ta szczelina na grzbiecie za kabiną? Albo szwy na zbiorniku i zasobniku NPR? A ten uskok na łączeniu płat kadłub? Weź chociaż zwykły CA ("Kropelka") i zalej tą szparę, potraktuj wszystko pilnikiem (razem z tymi szwami i uskokiem - przynajmniej go wyrównasz do linii płatu). Chociażby dla własnego treningu. Sorry, na razie "jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano teraz Autor Share Napisano teraz 1 minutę temu, Baas ArK napisał: @Robi, Kolego weź pod uwagę rady @jachud3. Nie gniewaj się ale na prawdę słabo to wygląda : Naprawdę? Nie przeszkadza Ci ta szczelina na grzbiecie za kabiną? Albo szwy na zbiorniku i zasobniku NPR? A ten uskok na łączeniu płat kadłub? Weź chociaż zwykły CA ("Kropelka") i zalej tą szparę, potraktuj wszystko pilnikiem (razem z tymi szwami i uskokiem - przynajmniej go wyrównasz do linii płatu). Chociażby dla własnego treningu. Sorry, na razie "jestem na nie. Ta szczelina to nie mój błąd tylko producenta. Nie wliczył do zestawu żadnego elementu aby to zakryć. Jednak wymyśliłem na to sposób: po prostu dam tam podłączony wąż z cysterny jakby samolot był tankowany. Zresztą jakbyś przeczytał początek warsztatu to wiedziałbyś że ten model to tylko króciutka przerwa od pancerki, a ja mimo że bardzo interesuję się samolotami, to w sklejaniu ich nie bardzo siedzę. Nie chcę być niemiły, ale tak po prostu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi