Xmen Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Trochę wstępu. Pewnie każdy z nas jak robi model to chce go zrobić jak najlepiej. Gdy zakończyłem malowanie i ściągnąłem maski ogarnęła mnie złość i ogromna frustracja.Pojawił się dylemat.Zrobić galerię czy nie.Trochę wstyd pokazać coś takiego.Z drugiej strony po prowadzonym oficjalnie warsztacie ludzie o obserwujący go oczekiwali prezentacji.Niestety negatywne nastawienie do tego modelu wzięło górę i wywiązała się zupełnie niepotrzebna dyskusja w wątku warsztatowym.Jednak cały czas myślałem co z tym modelem zrobić.Starałem się znaleźć pomysł na jego prezentację mimo zamglonej od środka owiewki.Jest sukces ale to będzie niespodzianka .Na ostatnim zdjęciu widać o co chodzi.Następnych parę modeli będzie bez warsztatu na forum. Trochę długi i nudny ale musiałem to napisać. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada PIERWSZY No i dał się przekonać. Jak nie przepadam za szkopami, tak ten w węgierskim mundurze mnie przekonuje. Co do oszklenia, na zdjęciach nie wygląda to strasznie, nie mniej, nie przecierałeś może przed wklejeniem jakąś IPA iczy inną chemia? I ostatnie co mam do powiedzenia, o ile góra fajnie się prezentuje, o tyle doł jest płaski - a przynajmniej tak wygląda, a to włąsnie tam powinno się najwięcej dziać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Fajny model dół faktycznie przydałoby się trochę uplastycznić. A na owiewkę zawsze można ulepić jakąś osłonę brezentową z masy dwuskładnikowej albo chusteczki nasiąkniętej wikolem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Bardzo ladny, i faktycznie tylko ten dół. Jakby mu nic z opon nie leciało przy starcie i ladowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Super że jest galeria, podoba mi się ten Madziar . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Autor sie tu napracował a kolega @Xmen chyba na siłę szuka czego się tu czepić. A na poważnie to fajny modelik ulepiłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Kyrie eleison - jednak jest galeria No i pięknie wyszedł, nieczęsty model, nietuzinkowe malowanie, miło zawiesić oko A defekt z oszkleniem... ciężko się na forach dopatrzeć Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada 11 godzin temu, Moses napisał: No i dał się przekonać. Ty wiesz ile ja się napisałem na PW? "Krzyżacy" Sienkiewicza to przy tym są jak krótki artykuł prasowy o podwyżce biletów na PKP Ale jak widać - udało się . I było warto walić w klawiaturę jak dzięcioł, bo model to rzadki na forum, a jeszcze w dodatku po madziarsku. W sumie to trza przyznać, że kolega @Xmen "rozpieszcza" nas dość nietypowymi malowaniami typowych samolotów - I za to duże . Oby tak dalej. Natomiast co do samego modelu to faktycznie góra jest zrobiona lepiej niż dół. Nawet pomijając "błotko od kół" (które nie każdego autora rajcuje) to odrobina modulacji koloru mogła by dość wyraźnie ożywić tą "płaskość". Ale jak mawiając wielcy artyści - następny będzie lepszy 11 godzin temu, Moses napisał: przecierałeś może przed wklejeniem jakąś IPA Ty wiesz, że możesz mieć rację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada Dziękuję za komentarze i polubienia. Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada Owiewka wcale nie taka straszna jak piszesz. Po pierwsze plus, że to Me-210 a po drugie, że węgierski. Z mojej strony też podpinam się pod stwierdzenia, że spód zbyt czysty. Ale to tyle z marudzenia, Reszta bardzo pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Listopada Autor Share Napisano 20 Listopada Z bliska wygląda to trochę lepiej ale uwagi przyjmuje na " klatę". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Listopada Autor Share Napisano 20 Listopada Gdyby ktoś był zainteresowany jakich dodatków użyłem to proszę pisać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada 1 godzinę temu, Xmen napisał: Z bliska wygląda to trochę lepiej ale uwagi przyjmuje na " klatę". Jest całkiem ok, ale spokojnie można było dać w palnik. Niemieckie silniki do ekologicznych nie należały, a cały kopeć w tej maszynie szedł pod skrzydło. Można się wyżyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Listopada Autor Share Napisano 20 Listopada 18 minut temu, barszczo napisał: spokojnie można było dać w palnik. Wiesz ja wolę czym innym dać w palnik.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi