Skocz do zawartości

Messerschmitt Me-210 Italeri 1:72

Xmen

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę wstępu.

Pewnie każdy z nas jak robi model to chce go zrobić jak najlepiej.

Gdy zakończyłem malowanie i ściągnąłem maski ogarnęła mnie złość i ogromna frustracja.Pojawił się dylemat.Zrobić galerię czy nie.Trochę wstyd pokazać coś takiego.Z drugiej strony po prowadzonym oficjalnie warsztacie ludzie o obserwujący go oczekiwali prezentacji.Niestety negatywne nastawienie do tego modelu wzięło górę i wywiązała się zupełnie niepotrzebna dyskusja w wątku warsztatowym.Jednak cały czas myślałem co z tym modelem zrobić.Starałem się znaleźć pomysł na jego prezentację mimo zamglonej od środka owiewki.Jest sukces ale to będzie niespodzianka .Na ostatnim zdjęciu widać o co chodzi.Następnych parę modeli będzie bez warsztatu na forum.

Trochę długi i nudny ale musiałem to napisać.

xegMge0l.jpg

QKKexL6l.jpg

8N6oqfcl.jpg

IjnuLi9l.jpg

NiOnHqBl.jpg

nwf9eYvl.jpg

N5Fdnoll.jpg

ISzOCW0l.jpg

gTn4fNcl.jpg

gTn4fNcl.jpg

JcjwBBQl.jpg

gX5HUIpl.jpg

• Like 19

PIERWSZY :D

No i dał się przekonać. Jak nie przepadam za szkopami, tak ten w węgierskim mundurze mnie przekonuje. Co do oszklenia, na zdjęciach nie wygląda to strasznie, nie mniej, nie przecierałeś może przed wklejeniem jakąś IPA iczy inną chemia?  I ostatnie co mam do powiedzenia, o ile góra fajnie się prezentuje, o tyle  doł jest płaski - a przynajmniej tak wygląda, a to włąsnie tam powinno się najwięcej dziać. 

• Thanks 1

Kyrie eleison - jednak jest galeria 😁

No i pięknie wyszedł, nieczęsty model, nietuzinkowe malowanie, miło zawiesić oko 👍

A defekt z oszkleniem... ciężko się na forach dopatrzeć

Pozdr ww 

• Thanks 1

11 godzin temu, Moses napisał:

No i dał się przekonać.

Ty wiesz ile ja się napisałem na PW?  "Krzyżacy" Sienkiewicza to przy tym są jak krótki artykuł prasowy o podwyżce biletów na PKP :kwasny:

Ale jak widać  - udało się  :yahoo:. I było warto walić w klawiaturę jak dzięcioł, bo model to rzadki na forum, a jeszcze w dodatku po madziarsku.  W sumie to trza przyznać, że kolega @Xmen "rozpieszcza" nas dość nietypowymi malowaniami typowych samolotów - I za to duże :piwo:. Oby tak dalej. Natomiast co do samego modelu to faktycznie góra jest zrobiona lepiej niż dół. Nawet pomijając "błotko od kół" (które nie każdego autora rajcuje) to odrobina modulacji koloru mogła by dość wyraźnie ożywić tą "płaskość".  Ale jak mawiając wielcy artyści - następny będzie lepszy :mrgreen:

11 godzin temu, Moses napisał:

przecierałeś może przed wklejeniem jakąś IPA

Ty wiesz,  że możesz mieć rację  🤔

• Thanks 1

Owiewka wcale nie taka straszna jak piszesz. Po pierwsze plus, że to Me-210 a po drugie, że węgierski. Z mojej strony też podpinam się pod stwierdzenia, że spód zbyt czysty.  Ale to tyle z marudzenia, Reszta bardzo pięknie.

• Thanks 1

1 godzinę temu, Xmen napisał:

Z bliska wygląda to trochę lepiej ale uwagi przyjmuje na " klatę".

Jest całkiem ok, ale spokojnie można było dać w palnik. Niemieckie silniki do ekologicznych nie należały, a cały kopeć w tej maszynie szedł pod skrzydło. Można się wyżyć :D .

18 minut temu, barszczo napisał:

spokojnie można było dać w palnik.

Wiesz ja wolę czym innym dać w palnik.:szampan1:.

• Haha 1