Fallstart Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Rafał: Jak król Midas - czego dotkniesz zamienia się w złoto... Obserwuje wszystkie Twoje relacje i zastanawiam się nad jednym: Jak Ty to robisz, że masz tyle czasu na modelarstwo? Zastanawiam się też, co by powstało, jakbyś wziął na tapetę coś lotniczego Choć z drugiej strony wolę Cię za bardzo nie namawiać, bo jak zobaczę efekty, to przejdzie mi wszelaka ochota do prac na dłuższy okres czasu... Chylę czoła i niecierpliwie czekam dalszych efektów prac. Cytuj
Drak Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 a swoją drogą niby czemu nie miałby brać MG42 :P Do dziś jest to karabin jednolufowy o największej szybkostrzelności, może nadal prowadzi pod tym względem do czasów Warhammera :P Cytuj
skikut87 Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 ja jedynie bym unowocześnił trochę to MG dodając jakiś bujny celownik na podczerwień czy co albo w stylu warhammera parę kolców:P Cytuj
Gościu Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Napisano 7 Stycznia 2009 Więc powstała cząstka ziemi niczyjej, gdzie zjeżdżają się wszyscy najemnicy - po nagrody` Vorbix`, jak Junior Jankowski ją nazwał. Niby nic nadzwyczajnego...ale gdy zapada zmierzch......: Skały maja specyficzne właściwości, po zmroku mienią się w zielonym odcieniu.... pozdrawiam Cytuj
Skoti Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Rozumiem, że dioramka będzie dla juniora Cytuj
adamkijak Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 CHA...... jestes stary dzikus ponad miare ), nawet bez tych swietlikow to najlepsza twoja podstawka. Cytuj
Gościu Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Napisano 7 Stycznia 2009 Rozumiem, że dioramka będzie dla juniora Very Happy Wspólna ;) Adam, dzięki i jedyna jak dotąd....tak, czy inaczej takie klimaty sa wciagające;) pozdrawiam Cytuj
Chmura Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Zales: co do twojej wypowiedzi, badz tak mily i podaj mi oznaczenie jakiejs stali ceramicznej. Avi: lecz mi chodzilo o takie strasznie, jak czasami wygladaja ofiary wypadkow samochodowych. Rafał: Racją jest kwestia przyzwyczajenia, ale mam nadzieje na ciekawy efekt twojej pracy. Cytuj
fliper_nx Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Hehe zajrzałem tu na samym początku - ciekawie...... Po kilku modyfikacjach - bardzo ciekawie . Masz wyobraźnie, gratuluje . Oczywiście zasiadam już na stałe w widowni . Cytuj
LordDisneyland Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 na wysokości błotników(kolan) trójkąty stalowe, by pociski rykoszetowały na boki - a nie waliły w kolana. Słusznie- dzięki temu po robocie będzie mógł z kamratami w piłę popykac A propos piły - może jakąś mu dodaj, albo nożyce, w końcu to Handhunter - bez narzędzi to chyba będzie te kończyny wyrywał... no, ale miało byc dziwnie i strasznie, więc może taki był zamysł... Bardzo mi ta relacja humor poprawia- dzięks RJ ... Cytuj
Pafica Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Może się pobawisz i zrobisz mu lekki tuning hełmu na taki by był imitacją niemieckiego Koleź wygląda nieziemsko, może jeszcze jakieś kilka puszek z ammo do mg mu zawiesisz przy motorze:D i teraz zauważyłem czaszeczkę na antenie?! na tym "maszcie" to tam jakiś trofiejny radziecki helmofon:P Ale pomysły Cytuj
Gościu Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 Dzięki za zainteresowanie. Piły i kolce..uhm...nie, nie tym razem. W tym dziwolągu pozostanie przyszłość z reliktem przeszłości. Zrezygnuję z oznaczeń strikte wehrmachtu, myślę że krzyż żelazny na hełmie, pagony, oraz mg mówią wszystko. Podmalowałem to i owo, jednak akryle jakoś dziś mi odmówiły współpracy. Powód? Oczywisty, nie dałem dobrze wyschnąć olejom Zacząłem sesje tłucząco młotkową, ale farba nie trzyma się powierzchni i muszę....poczekać :/ Chociaż ...mógłbym wymusić posłuszeństwo lakierem, niemniej do tego projektu nie zamierzam użyć grama tegoż. Tyle udało się zdziałać: A tu zdjęcie obrazujące moje wcześniejsze wywody n/t przednich osłon. Jak widać, typowi znad nich wystają tylko oczyska: Dla niewtajemniczonych, motor ma długość od koła, do koła 6cm, głowa siedzącej figurki na nim, jest na wysokości 4,5 cm. pozdrawiam Cytuj
MarcinL Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Ja Cię proszę nie poniżaj braci modelarskiej niższego szczebla ewolucji lichej satysfakcji z roboty. Bo jak patrzę na to cudeńka i swoje wypociny to aż się nie chce zdjęć wstawiać. W ogóle to od jakiegoś czasu wchodzę na forum i myśl w głowie kołacze " co ten Jankowski R. znowu nawymyślał" Naprawdę człowieku masz talent i to nie tylko "lepiarski" ale przede wszystkim plastyczny. I nie jest to wazelina żeby nie było. A tak OT jest na forum opisana technika młotkowania ???? Bo wszyscy tłuką a nie mogę znaleźć w szukajce. Cytuj
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Skoro łańcuch powiewa przez pęd, to może jakiś piasek lekko wylatujący z pod tylnej opony? W ogóle fajny pomysł a wykonanie klasa sama w sobie Te kamyczki to z czego są że tak sprytnie świecą? Cytuj
Gościu Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 Marcin, nie przesadzajmy. Jesli chodzi o figurki, proponowałbym zajrzeć do działy różne, popatrz jak Treevill maluje te pokraki. Wcześniej zapomniałem dodać(strzelic fotkę) Zrobił się łup W mg, kolba dość poważnie pościerana, i jest już prawie na ukończeniu A tak OT jest na forum opisana technika młotkowania ???? Bo wszyscy tłuką a nie mogę znaleźć w szukajce. Marcin, w prawie każdej relacji znajdziesz obtłuczenia( i rumor z tym związany - za dużo, za mało, za duże, za małe, za mało....itd). Zasada jest taka, ciemne w jasne do nowych - głębokich same jasne ryski - dla nowych płytkich i ciemne brązy dla starych obić. Resztę musisz sam dopracować, bo na to złotego środka nie ma. A najlepiej udać się do świątyni obijaczy - czyt. jakaś budowa pozdrawiam. Cytuj
Wicio1d Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Osobiście mnie się podoba Twoje dzieło, a w szczególności ta ręka, trochę prawdziwego mięska i można straszyć maluchy.;D Bardzo fajne maleństwo. Cytuj
zales Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Niezły bajker - kilka pomysłów moze sie przydać w konwersji "normalnych" wargammingowych bike'ów Zales: co do twojej wypowiedzi, badz tak mily i podaj mi oznaczenie jakiejs stali ceramicznej. It is manufactured from a ceramite plasteel alloy - w wiekszosci ksiązek masz tłumaczenie stal ceramiczna. Cytuj
Gościu Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 Dziękuję, zapomniałem dodać - świecące skały, to kamienie do ogrodu. Są z plastiku, i ich głównym przeznaczeniem(teraz się zmieniło, ale..) jest "prowadzenie" po ciemaku. Rozrzucasz wzdłuż ścieżki, by po zmroku móc trafić...skąd się przylizło. W sprzedaży dla dzieciaków są jakieś fluo zabawki, więc i te można wykorzystać, w razie potrzeby(uprzednio potraktować młotkiem - jak i ja to uczyniłem) pozdrawiam Cytuj
Gościu Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Napisano 9 Stycznia 2009 Spróbowałem mocniej zróznicować figurkę, i motor: Cytuj
Artez Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Świetne to . Aczkolwiek mam pewne ale do soldata na motorku. Masz zamiar go zrobić w kolorze pojazdu jak widze , według mnie zbyt się zlewają ze sobą ( chyba że tak ma być ). Ogólnie przy tego typu figsach można dać się ponieść fantazji , nie lepiej by było zrobić z niego motocykliste SS , w szarym malowaniu np ? Świetny pomysł z tymi skałkami świecącymi się nocą. Oryginalne . Pzd|2 Cytuj
93mati Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Świetnie to wygląda Ale niestety jak dla mnie (tak jak dla przedmówcy) to wszystko jednolicie wygląda. Tzn. można by było ukazać jakąś farbę podkładową z motorka czy kukiełki... jakąś minię. To tylko moje zdanie, a to Twoja praca, więc rób jak uważasz P.S. Ojejku, jaki numerek postu Cytuj
Filip Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Fajnie wyglądałby kolor niebieski (taki ostry) z serii Vallejo Game Color np. nr 23 bądź 88.Chodzi mi tu oczywiście o kolor zbroi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi