barszczo Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Broni się to KP jak może. Co prawda z pomocą innych producentów, ale całkiem fajnie to wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Bardzo pouczający warsztat. Teraz z części pozostałych ze wszystkich trzech zestawów mógłbyś złożyć kolejnego P-47 jako ekspozycję nieprawidłowości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca 2 godziny temu, Wachmistrz napisał: mógłbyś złożyć kolejnego P-47 jako ekspozycję nieprawidłowości Oj, za bogato by chyba było Choć, po moim pytaniu zadanym w innym moim "dzbanowym" warsztacie - Gonzo domyśla się co knuję i w jakim kierunku podążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Pojęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca 12 minut temu, greatgonzo napisał: Pojęcia nie mam. A widzisz - czasami trzeba połączyć kropki abtb napisał: "czy P-47D-30 nr. ser. 44-20312" a Gonzo odpisał: "Aha, trzeba było napisać KJ 302," Więcej nic nie podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Czekaj, czekaj, pomyślmy... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca Coś tam złożyłem i coś tam pomaziałem: Tymczasem, w przeciwieństwie do wszystkich szczęśliwców, którym coś tam wypada z paczkomatu, ja musiałem swoje drobiazgi kupić za milion cebulionów w sklepie, następnie odpalić daninę dla tajemniczego człowieka, potocznie zwanego kurierem, któren to umieścił moje zakupy w blaszanym urządzeniu z milionem drzwi, otwieranych magią zwaną kodem. I udało mi się wyjąć z przepastnej skrzynki takie oto ZAKUPY: I tu dyskretnie informuję - porzućcie nadzieje na nowy (dzbanowy) warsztat gdyż jak wiadomo, jest to mój ostatni warsztat na forum. I nie ma od tego odwołania, gdyż Gonzo trzyma mnie za słowo, że decyzji nie zmienię A ja człowieka zawieść nie mogę! Teraz to już tylko nowe galerie!! Aha, nie byłbym sobą, gdybym nie kontynuował moich poprzednich warsztatów, np dotyczących MiG-ów 21 czy 29. A tam - wiadomo różne dziwne rzeczy się przydarzały. I kto wie, może i jakie dzbanki z napitkiem będzie trzeba postawić, żeby się lepiej lepiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca 2 minuty temu, abtb napisał: jest to mój ostatni warsztat na forum. I nie ma od tego odwołania, W sumie masz rację, ile można oglądać warsztatów dzbanków albo migow..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Piątek o 05:40 Autor Share Napisano Piątek o 05:40 (edytowane) 3 minuty temu, Moses napisał: W sumie masz rację, ile można oglądać warsztatów dzbanków albo migow..... Zauważam tu rosnące poparcie dla mojej decyzji Tymczasem kolejny MiG na warsztacie: Edytowane Piątek o 05:43 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 06:43 Share Napisano Piątek o 06:43 Godzinę temu, abtb napisał: Tymczasem kolejny MiG na warsztacie: MiG17 jak mniemam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Piątek o 06:52 Autor Share Napisano Piątek o 06:52 7 minut temu, barszczo napisał: jak mniemam. Dobrze mniemasz - wygrywasz talon na komplet garnków z Olkusza Dziś powinienem tą 17-kę skończyć malować, więc i jakaś galeria przed końcem roku wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Piątek o 07:29 Share Napisano Piątek o 07:29 1 godzinę temu, abtb napisał: Zauważam tu rosnące poparcie dla mojej decyzji Oczywiscie, wogole proponuje zwinac zagle i zamknac forum. i tak to tylko kilka osob czyta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 07:43 Share Napisano Piątek o 07:43 47 minut temu, abtb napisał: Dobrze mniemasz - wygrywasz talon na komplet garnków z Olkusza To już historia niestety, jest mała manufaktura produkującą tradycyjnie, a z olbrzymiego zakładu który pamiętasz pewnie, wychodzą jakieś pojedyncze modele garów, a reszta to chińszczyzna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Piątek o 08:05 Share Napisano Piątek o 08:05 zawsze, Jak schodzilem z Pakuski na dworzec, to dziwilem sie, ze taki wielki zaklad produkuje emaliowane garnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Piątek o 08:05 Autor Share Napisano Piątek o 08:05 31 minut temu, Moses napisał: zamknac forum. A galerie to gdzie będę "wklejał"? U sąsiadów? A co z resztą sklejaczy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 08:17 Share Napisano Piątek o 08:17 10 minut temu, BRAVO112 napisał: zawsze, Jak schodzilem z Pakuski na dworzec, to dziwilem sie, ze taki wielki zaklad produkuje emaliowane garnki Tylko połowa była od garów, nowsza część produkowała zlewy i wanny. A ty znasz moje tereny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Piątek o 10:01 Share Napisano Piątek o 10:01 Tylko cześciowo. Moja siostra tam mieszkala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Piątek o 10:13 Share Napisano Piątek o 10:13 4 godziny temu, abtb napisał: I nie ma od tego odwołania, gdyż Gonzo trzyma mnie za słowo Dziwne, skoro trzymam, to powinieneś czuć za które... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Piątek o 16:27 Share Napisano Piątek o 16:27 Ja cos pamiętam przez mgłe że mial byc P-47N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Piątek o 19:52 Autor Share Napisano Piątek o 19:52 3 godziny temu, Maxy napisał: mial byc P-47N. Nie, nie miał być. przez chwilę przemknął przez warsztat ale bardziej jako dawca bodajże śmigła. Ogólnie to model nie dostępny i straszny paździerz, więc pomińmy tą wersję milczeniem. Z zapowiedzi to będzie to co wyżej wspomniane czyli "dzbanki" z CBI po brytolsku i ew. innych maziunkach. 9 godzin temu, greatgonzo napisał: Dziwne, skoro trzymam, to powinieneś czuć za które... . Pisz jak człowiek, bo upał taki, że nie ogarniam twojego toku myślenia 13 godzin temu, barszczo napisał: MiG17 Już pomalowałem Jutro kalki Dla tych co zgadną w jakim jest kamo - tradycyjny bukiet kwiatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Piątek o 22:36 Share Napisano Piątek o 22:36 2 godziny temu, abtb napisał: Pisz jak człowiek, bo upał taki, że nie ogarniam twojego toku myślenia Wzajemnie, wzajemnie,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Sobota o 05:16 Autor Share Napisano Sobota o 05:16 (edytowane) 6 godzin temu, greatgonzo napisał: Wzajemnie, wzajemnie Czyli u ciebie też upał - nie idzie żyć w tym kraju Pozostaje tylko siedzieć w cieniu i oddawać się modelarskiej pasji Edytowane Sobota o 05:17 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 05:08 Autor Share Napisano Poniedziałek o 05:08 Pomimo panujących upałów oraz przeciwnych wiatrów - udało się Model uważam za skończony. Ogólnie - nie polecam, bo, jak widać, model wymaga kilku istotnych przeróbek i prosto z pudła nie bardzo da się zrobić. Zestawowe kalkomanie też do wyrafinowanych nie należą. Tak jak wspomniałem wcześniej, bardziej polecałbym przeróbkę tamijuniowej wersji D na C (to różnica tylko kilku klapek i płaskiego brzuszka) A oto i ON: Na tym warsztat zakańczam. Galeria wg planu: 30 .08 Siemka! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 16:34 Share Napisano Poniedziałek o 16:34 Bronił się, bronił, no i się wybronił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Poniedziałek o 20:45 Share Napisano Poniedziałek o 20:45 Czyli da się z tego zrobić coś przyzwoitego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi