barszczo Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca Broni się to KP jak może. Co prawda z pomocą innych producentów, ale całkiem fajnie to wygląda . 1 Cytuj
Wachmistrz Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca Bardzo pouczający warsztat. Teraz z części pozostałych ze wszystkich trzech zestawów mógłbyś złożyć kolejnego P-47 jako ekspozycję nieprawidłowości 1 Cytuj
abtb Napisano 27 Lipca Autor Napisano 27 Lipca 2 godziny temu, Wachmistrz napisał: mógłbyś złożyć kolejnego P-47 jako ekspozycję nieprawidłowości Oj, za bogato by chyba było Choć, po moim pytaniu zadanym w innym moim "dzbanowym" warsztacie - Gonzo domyśla się co knuję i w jakim kierunku podążę Cytuj
abtb Napisano 27 Lipca Autor Napisano 27 Lipca 12 minut temu, greatgonzo napisał: Pojęcia nie mam. A widzisz - czasami trzeba połączyć kropki abtb napisał: "czy P-47D-30 nr. ser. 44-20312" a Gonzo odpisał: "Aha, trzeba było napisać KJ 302," Więcej nic nie podpowiem Cytuj
abtb Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca Coś tam złożyłem i coś tam pomaziałem: Tymczasem, w przeciwieństwie do wszystkich szczęśliwców, którym coś tam wypada z paczkomatu, ja musiałem swoje drobiazgi kupić za milion cebulionów w sklepie, następnie odpalić daninę dla tajemniczego człowieka, potocznie zwanego kurierem, któren to umieścił moje zakupy w blaszanym urządzeniu z milionem drzwi, otwieranych magią zwaną kodem. I udało mi się wyjąć z przepastnej skrzynki takie oto ZAKUPY: I tu dyskretnie informuję - porzućcie nadzieje na nowy (dzbanowy) warsztat gdyż jak wiadomo, jest to mój ostatni warsztat na forum. I nie ma od tego odwołania, gdyż Gonzo trzyma mnie za słowo, że decyzji nie zmienię A ja człowieka zawieść nie mogę! Teraz to już tylko nowe galerie!! Aha, nie byłbym sobą, gdybym nie kontynuował moich poprzednich warsztatów, np dotyczących MiG-ów 21 czy 29. A tam - wiadomo różne dziwne rzeczy się przydarzały. I kto wie, może i jakie dzbanki z napitkiem będzie trzeba postawić, żeby się lepiej lepiło Cytuj
Moses Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 2 minuty temu, abtb napisał: jest to mój ostatni warsztat na forum. I nie ma od tego odwołania, W sumie masz rację, ile można oglądać warsztatów dzbanków albo migow..... 1 Cytuj
abtb Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca (edytowane) 3 minuty temu, Moses napisał: W sumie masz rację, ile można oglądać warsztatów dzbanków albo migow..... Zauważam tu rosnące poparcie dla mojej decyzji Tymczasem kolejny MiG na warsztacie: Edytowane 31 Lipca przez abtb 1 Cytuj
barszczo Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca Godzinę temu, abtb napisał: Tymczasem kolejny MiG na warsztacie: MiG17 jak mniemam. 2 Cytuj
abtb Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca 7 minut temu, barszczo napisał: jak mniemam. Dobrze mniemasz - wygrywasz talon na komplet garnków z Olkusza Dziś powinienem tą 17-kę skończyć malować, więc i jakaś galeria przed końcem roku wpadnie Cytuj
Moses Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 1 godzinę temu, abtb napisał: Zauważam tu rosnące poparcie dla mojej decyzji Oczywiscie, wogole proponuje zwinac zagle i zamknac forum. i tak to tylko kilka osob czyta 2 Cytuj
barszczo Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 47 minut temu, abtb napisał: Dobrze mniemasz - wygrywasz talon na komplet garnków z Olkusza To już historia niestety, jest mała manufaktura produkującą tradycyjnie, a z olbrzymiego zakładu który pamiętasz pewnie, wychodzą jakieś pojedyncze modele garów, a reszta to chińszczyzna... 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca zawsze, Jak schodzilem z Pakuski na dworzec, to dziwilem sie, ze taki wielki zaklad produkuje emaliowane garnki Cytuj
abtb Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca 31 minut temu, Moses napisał: zamknac forum. A galerie to gdzie będę "wklejał"? U sąsiadów? A co z resztą sklejaczy?! Cytuj
barszczo Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 10 minut temu, BRAVO112 napisał: zawsze, Jak schodzilem z Pakuski na dworzec, to dziwilem sie, ze taki wielki zaklad produkuje emaliowane garnki Tylko połowa była od garów, nowsza część produkowała zlewy i wanny. A ty znasz moje tereny? Cytuj
greatgonzo Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 4 godziny temu, abtb napisał: I nie ma od tego odwołania, gdyż Gonzo trzyma mnie za słowo Dziwne, skoro trzymam, to powinieneś czuć za które... . 1 Cytuj
abtb Napisano 31 Lipca Autor Napisano 31 Lipca 3 godziny temu, Maxy napisał: mial byc P-47N. Nie, nie miał być. przez chwilę przemknął przez warsztat ale bardziej jako dawca bodajże śmigła. Ogólnie to model nie dostępny i straszny paździerz, więc pomińmy tą wersję milczeniem. Z zapowiedzi to będzie to co wyżej wspomniane czyli "dzbanki" z CBI po brytolsku i ew. innych maziunkach. 9 godzin temu, greatgonzo napisał: Dziwne, skoro trzymam, to powinieneś czuć za które... . Pisz jak człowiek, bo upał taki, że nie ogarniam twojego toku myślenia 13 godzin temu, barszczo napisał: MiG17 Już pomalowałem Jutro kalki Dla tych co zgadną w jakim jest kamo - tradycyjny bukiet kwiatów Cytuj
greatgonzo Napisano 31 Lipca Napisano 31 Lipca 2 godziny temu, abtb napisał: Pisz jak człowiek, bo upał taki, że nie ogarniam twojego toku myślenia Wzajemnie, wzajemnie,. Cytuj
abtb Napisano 1 Sierpnia Autor Napisano 1 Sierpnia (edytowane) 6 godzin temu, greatgonzo napisał: Wzajemnie, wzajemnie Czyli u ciebie też upał - nie idzie żyć w tym kraju Pozostaje tylko siedzieć w cieniu i oddawać się modelarskiej pasji Edytowane 1 Sierpnia przez abtb Cytuj
abtb Napisano 3 Sierpnia Autor Napisano 3 Sierpnia Pomimo panujących upałów oraz przeciwnych wiatrów - udało się Model uważam za skończony. Ogólnie - nie polecam, bo, jak widać, model wymaga kilku istotnych przeróbek i prosto z pudła nie bardzo da się zrobić. Zestawowe kalkomanie też do wyrafinowanych nie należą. Tak jak wspomniałem wcześniej, bardziej polecałbym przeróbkę tamijuniowej wersji D na C (to różnica tylko kilku klapek i płaskiego brzuszka) A oto i ON: Na tym warsztat zakańczam. Galeria wg planu: 30 .08 Siemka! 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi