Myski79 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Dzięki Panowie za rady ale najpierw muszę opanować Aero mam z dyszą 0,2 więc niby precyzyjny. Znalazłem info na temat malowania że muszą być łagodne przejścia między kolorami a nie jak odcięte nożem ale jak słusznie zauważył Rafał smuży strasznie więc idąc od najjaśniejszego do najciemniejszego koloru tak mi właśnie wychodzi. Mój WZ-34 jest już po dwóch kretach ale dzielnie się trzyma więc myślę że jeszcze parę kąpieli wytrzyma bo trening czyni mistrza nieprawdaż? P.S i jeszcze te kolory ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Skala- jak tam postępy z wz. 34?? Daj jakieś nowe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Skala- jak tam postępy z wz. 34??Daj jakieś nowe foty Leży w sodzie kaustycznej, zlazło już 98% farby, w tym tygodniu - o ile siły pozwolą, wezmę się za niego i za armatkę 47 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Zaśmiecanie wątku Skali ciąg dalszy... Skala mam nadzieję że się nie obrazisz że się podpiąłem ...... W końcu pracujemy nad tym samym modelem... Troszkę go jeszcze zmatowię dam jakieś delikatne błotko czekam na zaopatrzenie od MIG-a: Co sądzicie kapać nie kapać oto jest pytanie??? Proszę wziąć pod uwagę że to mój drugi modelik Pozdrawiam':piwo:' Jak myślicie to krew czy olej? z komory silnika rozumiem zaciek, ale to wyżej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jak na krew to trochę dużo tego, musiałby ktoś tam z wiadra chlusnąć. Co do modelu, używałeś 2 ocieni brązu ? przesadziłeś z czarnymi "obiciami", zastosuj raczej mniejsze-stalowe. Poza tym są nierównomiernie i mało "rozsądnie" rozmieszczone. Co to jest za wzór na tej płycie pod tylną częścią wozu ? Nie rób obtarć narożników w ten sposób, model wygląda jak by był z aluminiowej blachy, a nie stalowych pancernych płyt. dajesz dajesz, ćwicz to dobry model do prac poligonalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jak na krew to trochę dużo tego, musiałby ktoś tam z wiadra chlusnąć. Właśnie mi się wydaje że w środku wybuchł granat Co do modelu, używałeś 2 ocieni brązu ? jednego hullt red Air Vallejo nr 71039 Poza tym są nierównomiernie i mało "rozsądnie" rozmieszczone jak możesz to zaznacz na fotce które z obić są podejrzane bardzo mi pomożę w przyszłości Co to jest za wzór na tej płycie pod tylną częścią wozu ? miały imitować odpryski po kamieniach spod kół Dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 I co z tym wz.34? sledze ten watek ale ostatnio nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Wiem, leży na biurku i czeka na moją wenę, której dzisiaj doznałem, w tyg. biorę się do roboty - sorry, za opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Tez mam takiego i wczoraj wyladowal w kompieli z kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Tez mam takiego i wczoraj wyladowal w kompieli z kreta A co się stało ?? Czy ktoś posiada jakieś rysunki techniczne tego samochodziku, tak jak to jest w przypadku rosyjskich czołgów i samochodów pancernych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 malowanie nie wyszlo farba niechciala kryc i zielen plastiku przebijala. Farbe robilem wg przepisu Jarkka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Strasznie trzeba się na chetać aby ta zieleń nie przebijała, ja kładłem trzy warstwy farby, bardzo cieniutkie i .. pokryło, już było cacy i nagle trach ... ocalała wieża. Teraz ponownie karoseria do roboty, ogólnie cała buda z podwoziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 malujesz pedzlem czy aerografem? Bo ja pedzlem nieprzerwanie od wielu lat, dzisiaj go znowu malowalem i juz jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 jakies rysunki powinny byc na forum odkrywcy wiem bo sam widzialem rysunki ramy oraz przedniego i tylnego zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 malujesz pedzlem czy aerografem?Bo ja pedzlem nieprzerwanie od wielu lat, dzisiaj go znowu malowalem i juz jest dobrze Oczywiście że pędzlem, od początku, ale powiem szczerze, że trzeba będzie się powoli przestawiać na aerograf. jakies rysunki powinny byc na forum odkrywcy wiem bo sam widzialem rysunki ramy oraz przedniego i tylnego zawieszenia Szukałem, ale sierota, nic poza zdjęcia nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 dlugo Skala juz sklejasz? wejdz na ,,odkrywcy" w wyszukiwarke i wpisz wz.34 napewno bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 dlugo Skala juz sklejasz?wejdz na ,,odkrywcy" w wyszukiwarke i wpisz wz.34 napewno bedzie Sklejałem do do 15-16 roku życia (samoloty), przerwa 25 lat i teraz na tzw. stare lata mi odwaliło ponownie, ale tym razem na pancerkę do końca IIWŚ. Jutro pójdę i kupie jakąś farbę(y) w spreju i zobaczę jak się z nich podkład robi, może będzie jakaś ruska zieleń, szary i piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 ja sklejam juz 18lat z mala przerwa,znalazles cos na odkrywcy? kiedy wstawisz nowe zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 z podkladami probowalem i skonczylo sie na krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 z podkladami probowalem i skonczylo sie na krecie malowałeś właśnie farbą w spreju ?? Rozmawiałem z alexem i idzie ponoc dobrze (jemu), ja nie mam kompletnego doświadczenia w tym. Alex używa tego siuwaxu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 robilem podklad humbrolem H64 jasnym szarym ale podklad przebijal sie przez szaropiaskowy(tez humbrol tylko mix) wiec szlak mnie trafil i wykompalem model w krecie.Dzisiaj znowu go malowalem ale dalem grubsza warstwe farby i malowalem plaszczyzna po plaszczyznie potem suszarka traktowalem zeby farba przyschla farba przykryla zielen i nie zalala szczegolow (czego bardzo sie obawialem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Wracając do płyty ochronnej, bo trochę zgłupiałem, na wyżej prezentowanych zdjęciach na drugim już prosto, a na pierwszym wygląda jak by była pod skosem, czy ja mam jakieś omamy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Kąt pochylenia tej płyty to dla mnie też zagadka. Trzeba poszukać więcej zdjęć na Odkrywcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Skala i co z twoim wz.34? moj dostal zielony podklad H150, poznie beda plamy szaro-piaskowe i brazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Zielony podkład? ciekawe jak na zielonym wyjdzie Ci szaropiaskowy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi