kelly9mm Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Czołem, Zawsze uważałem P-39 za ciekawą i mocno niedocenianą maszynę. Brakowało mi tylko dobrego zestawu w skali 1/72, żeby taki ptaszek zagościł w mojej kolekcji. Gdy zatem Arma Hobby wypuściła swój zestaw, kupiłem go natychmiast i … od razu trafił on na półkę. Nie urzekł mnie niczym szczególnym, a miałem ciekawsze modele do budowy. W końcu w letnim sezonie ogórkowym postanowiłem dać mu szansę i coś tam z tego w końcu wyszło. Zaangażowany w ten projekt byłem maksymalnie na 30% więc i efekt jest adekwatny, ale obiecuję, że wrócę jeszcze do P-39 i postaram się bardziej, bo po ostatniej wycieczce u północnych "sąsiadów" mam pewien konkretny egzemplarz na oku. Prezentowana maszyna używana była przez porucznika Suchowa z 16-ego Gwardyjskiego Pułku Myśliwskiego. Malowanie odpowiada prawdopodobnemu wyglądowi polowo łatanej maszyny w 1945 roku. Jeśli temat kogoś interesuje, to więcej informacji o pilocie i jego maszynie można odnaleźć TUTAJ Miłego oglądania i krytykowania. Pozdrawiam, Marcin 11 Cytuj
Moses Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Zdrada! Hańba! Targowica! Jak to nie w malowaniu Połynina? 1 Cytuj
Maxy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ładniutki !. Plus za poprawny zapis - Suchowa. Jedyne co mozna pomarudzic to idealnie wyrównane gwiazdy na spodzie samolotu. 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dobra, dobra. Jak to jest na 30%, to nie wyobrażam sobie tych na 100%. "Urzekła mnie Twoja ... " kabina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi