Skocz do zawartości

P-39Q (16 GIAP), 1:72 Arma Hobby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

Zawsze uważałem P-39 za ciekawą i mocno niedocenianą maszynę. Brakowało mi tylko dobrego zestawu w skali 1/72, żeby taki ptaszek zagościł w mojej kolekcji. Gdy zatem Arma Hobby wypuściła swój zestaw, kupiłem go natychmiast i … od razu trafił on na półkę. Nie urzekł mnie niczym szczególnym, a miałem ciekawsze modele do budowy.

W końcu w letnim sezonie ogórkowym postanowiłem dać mu szansę i coś tam z tego w końcu wyszło. Zaangażowany w ten projekt byłem maksymalnie na 30% więc i efekt jest adekwatny, ale obiecuję, że wrócę jeszcze do P-39 i postaram się bardziej, bo po ostatniej wycieczce u północnych "sąsiadów" mam pewien konkretny egzemplarz na oku.

Prezentowana maszyna używana była przez porucznika Suchowa z 16-ego Gwardyjskiego Pułku Myśliwskiego. Malowanie odpowiada prawdopodobnemu wyglądowi polowo łatanej maszyny w 1945 roku.

Jeśli temat kogoś interesuje, to więcej informacji o pilocie i jego maszynie można odnaleźć TUTAJ

Miłego oglądania i krytykowania.
Pozdrawiam,
Marcin

AP1GczN3nWyqSbvq5GnI8iVpv8KcXKJIaJviAU6P

AP1GczMcTLBOgvCuXanOaUJSbpukHQv1iGFOWQqz

AP1GczMB7UQi20K6vE7DXP6Tg_GAVUC3aW8L7vED

AP1GczMsGcweN9kQBCuG6Lp_o0hGvWExlaMLisNh

AP1GczP1gnTmuLwDJhocxZzEVpAav2Rk9FXjp4fi

AP1GczNFkr6v7hNJbY8yd3xFFLTFdD9WJWsWvg4L

AP1GczMYZgUcRpXmVOBCuBypR_SA0HiEil_-ISjn

AP1GczOYO8W-jOlvGV2RpL6rWKwW3y8L4YFkW6MM

AP1GczPO6NPovBJM4vROdk7Y2dVm5nL6m5P80xTB

AP1GczOr6fsOwSHTFNy3OLrcKzp6tZ-vRQRZTafJ

AP1GczOvVH5Xu8mZoO9eHay0jfDhVDSFx5jg63E9

AP1GczNxwJUjSdWyC6rMlAasIGA0WCX0LMqlPJNC

• Like 11
Napisano

Zdrada! Hańba! Targowica! Jak to nie w malowaniu Połynina?

• Thanks 1
Napisano

Ładniutki !.  Plus za poprawny zapis - Suchowa.  Jedyne co mozna pomarudzic to idealnie wyrównane gwiazdy na spodzie samolotu. 

• Thanks 1