M@rcin Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Jaki to model silnika jest montowany w modelu Kenworth K100 Aerodyne albo T600 z Revell`a? Cummins ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Koledzy jak przerobić kaste Volva Fh na FM(niską)????? -może jakiś temat w którym bym FM -plany jakieś!!!(rysunki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 lolek300124 jak to jak dużo fotek musisz mieć i ostry nóż ,ja przerobiłem kabinę od scanii na niską oraz 2 na krótką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Trochę wyciąć, trochę poszpachlować, trochę od podstaw. Oczywiście na podstawie fotografi i by było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 A nie wiecie cz ktoś ma relacje z Volva FM???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 lolek300124, jest kit: http://www.kingdomtrucks.co.uk/Volvo%20Fm%20Daycab.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dzięki wielkie Jarku !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam! Przymierzam się do sklejenia pierwszej ciężarówki i mam pytanie Czy pod spray tamiyi trzeba kłaść jakiś podkład.Ogólnie mam zamiar pomalować kabinę właśnie tym sprayem a resztę pędzlem...i tu rodzi się następne pytanie czy takie elementy jak np. rama może być pomalowana pędzlem czy całkowicie mija się to z celem pod względem estetycznym? ps. czy te spraye nadają się dla początkujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Pod każda farbę trzeba kłaść podkład. Co do malowania ramy lepiej malować sprejami, bo efekt jest lepszy. Pędzlem najlepiej malować małe elementy a większe aerografem lub sprajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Aha a czy pod spray może być taki podkład? http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=1464596&kateg=334694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Może być. Ważne żeby się nie "pogryzł" z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Jest jakiś środek ma zmywanie farby? Słyszałem coś o DOT4 co to i czy działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Dot 4 żre plastik. Dot 3, cleanlux, kret, zmywacz wamodu. Wszystko jest na forum, użyj szukajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Jest jakiś środek ma zmywanie farby? A jakiego rodzaju? Są farby akrylowe, celulozowe, olejne... Każdą zmywa się inną substancją Do akryli - np. Cleanlux, do celulozowych - DOT, do olejnych - benzyna lub pochodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 dzięki za tego Dota... a czy ktoś mógł by mi pomóc, z okablowaniem silnika Scani T v8 500KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tym razem ja zapytam. Jaką zaginarkę do blach fototrawionych moglibyście polecić? Chodzi głównie o blachy z KFSu do ciężarówek - od małych detali, po nieco większe (np. zestawy blach do Show-Trucków). Nie musi być najtańsza, ale powinna być uniwersalna. No i chciałbym się dowiedzieć, jak to działa... Ja widzę w Mojehobby następujące: KLIK 1 KLIK 2 KLIK 2 Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Hej! Jeżeli kupujesz za granicą rzuć okiem do luckymodel: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?search=Y&q_brand=SS&q_category=&q_scale=&q_word= Przedmioty tej firmy są wysyłane za DARMO, a od tych najdroższych za 45 i więcej dolców możesz odjąć jeszcze 10% bo mają urodziny w sklepie szóste ;) Wystarczy przy zakupie podać kod 6LUCKYA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 reggy, dzięki za namiar. Sęk w tym, że ja kompletnie nie jestem obeznany w temacie i po prostu nie wiem, jaki model będzie dla mnie najbardziej odpowiedni. Narzędzia te nie należą do najtańszych, nie chciałbym kupić czegoś, co nie będzie spełniało wszystkich moich oczekiwań (nie będzie się nadawało do niektórych zastosowań). Przykładowe blachy, jakie zamierzam giąć, to: KLIK 1 KLIK 2 KLIK 3 KLIK 4 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Koledzy potrzebuję zdjęć naczepy niskopodłogowej typu [nooteboom] 2-wu balkonowej. Najwięcej szczegółowych zdjęc potrzebuję z budowy łabędziej szyi. Przykład naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Czym malujecie "koguty" ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Podobno można użyć takich fajnych farbek które używa się do malowania witraży na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Czym malujecie "koguty" ? : Można pomalować markerem transparenym lub farbkami, np. H093 Clear Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Truckerek93,tornado dziękuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Nie wiem czy to dobry temat ale pisze w nim. Czy jest jakaś strona najlepiej polska na której są dostępne części tuningowe i samochody typu muscle car najbardziej jestem zainteresowany Dodge Charger w skali 1/24 lub 1/25 nigdzie nie moge go znaleźć z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 skwarciu21 na www.modelcentrum.pl są muscle cars, felgi, tłumiki i inne glupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi