tornado Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Mam pytanko, naczepa Car Transporter z Revella pasowała by do euro trucka typu Iveco Turbostar lub Man F2000? Czy taki zestaw byłby w miarę "realistyczny"? W latach 80-tych i na początku 90-tych bardzo często można było spotkać w Europie (w tym i w Polsce) podobne naczepy. W tamtych latach praktycznie wszystkie naczepy były dwuosiowe na bliźniakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Mam pytanko, naczepa Car Transporter z Revella pasowała by do euro trucka typu Iveco Turbostar lub Man F2000? Czy taki zestaw byłby w miarę "realistyczny"? W latach 80-tych i na początku 90-tych bardzo często można było spotkać w Europie (w tym i w Polsce) podobne naczepy. W tamtych latach praktycznie wszystkie naczepy były dwuosiowe na bliźniakach. Tornado ale tu nie chodzi o ilość osi, tylko o konstrukcję - od razu po naczepie Revella widać, że to USA, więc nie pasuje za bardzo do europejskiego ciągnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Mam pytanko, naczepa Car Transporter z Revella pasowała by do euro trucka typu Iveco Turbostar lub Man F2000? Czy taki zestaw byłby w miarę "realistyczny"? W latach 80-tych i na początku 90-tych bardzo często można było spotkać w Europie (w tym i w Polsce) podobne naczepy. W tamtych latach praktycznie wszystkie naczepy były dwuosiowe na bliźniakach. Tornado ale tu nie chodzi o ilość osi, tylko o konstrukcję - od razu po naczepie Revella widać, że to USA, więc nie pasuje za bardzo do europejskiego ciągnika... Tak ale kiedyś bardzo podobne jeździły po Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Widzi mi się taka naczepa w zestawie z Iveco Turbostarem, mam nadzieje że będzie to grało Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Czy ta grubość się nadaje do robienia body-kitów i przetłoczeń na podwoziu?? http://mojehobby.pl/aber-ps-1-plyty-z-bialego-polistyrenu-195-x-315-x-0-25-szt-5-w-zestawie-p-18-604443.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Wydaje mi się że 0,5 było by lepsze, ten jest chyba za cienki, ale nie wiem nigdy nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damex Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Raczej 0,5, bo 0,25 jest cieniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Czy ta grubość się nadaje do robienia body-kitów i przetłoczeń na podwoziu?? http://mojehobby.pl/aber-ps-1-plyty-z-bialego-polistyrenu-195-x-315-x-0-25-szt-5-w-zestawie-p-18-604443.html Po co chcesz kupowac taki drogi? nie lepiej kupic na allegro? http://www.allegro.pl/item1082062708_hips_polistyren_250x330mm_bialy_0_5mm_mat_mat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Dzięki za rade zapomniałem ze na allegro można wszystko kupić xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam... Czy ktoś ma jakieś info jak wygląda taka naczepa w realu ?? chodzi mi głównie o tył naczepy, bo boki będą podobnie jak tu na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Mam pytanko: jakie sš najlepsze sposoby na malowanie uszczelek i linii podziału? Bo planuję zaryzykować i w najbliższym modelu pokusić się o takš operację ;) Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Uszczelki, najlepiej dać maskę na szybę i prysnąć aerografem. Linie podziału zapuszczam czarną rozwodnioną Vallejo, jeżeli popełni się jakiś błąd łatwo ją usunąć. Gunze produkuje specjalne markery do linii i uszczelek, ale nigdy ich nie stosowałem więc nic Ci o nich nie napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Dzięki wielkie, słyszałem o tych markerach, ale od Tamijki. Próbował ich kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Ja co do linii podziału raczej jestem zwolennikiem ich pogłębiania. Wydaje mi się że efekt jest bardziej naturalny. Często widać modele gdzie ktoś źle trafił z kolorem linii podziału i wygląda to nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 No ale na pierwszy raz lepiej będzie chyba zapuścić, pogłębianie to dosyć ryzykowna operacja, zwłaszcza na bardziej skomplikowanych kształtach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Z markerami też potrafią się dziać cuda , kupiłem nówke w folji jeszcze i troche maluje troche nie. Lepiej mega rozcieńczona farba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 folji No dobra, dzięki wszystkim, poćwiczę z farbą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Mam takie wydaje się, że głupie pytanie. Jak przyklejcie przeźroczyste elementy modelu (np.szyby) to robicie to w rękawiczkach? Przyklejałem ostatnio szybę i zostały odciski palców. Wiecie jak to może wyczyścić? Co robić aby uniknąć tego błędu w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ja zwykle wczeniej myję ręce, albo trzymam szybę pinsetš. Jak to zmyć, niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Do usunięcia odcisków palców z szybek wystarczy kawałek czystej flanelki, przed czyszczeniem można ją lekko nasączyć płynem do mycia szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 No i szybkę wklejamy najlepiej na coś wikolopodobnego czyli klej do przeźroczystych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Do klejenia używam clearfixa humbrola. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Do klejenia używam clearfixa humbrola. Miałem z nim dowiadczenia, i jednak moim zdaniem Revell Contacta Clear jest lepszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_XD Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Witam mam ptyanie głupie ale dla mnie ważne a mianowicie jakie 2-3 farbki polecanie do malowania aerografem wnętrza bo wszędzie szukam odpowiedniego koloru i nie moge trafić.Prosiłbym o link do konkretnej farbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 A chodzi Ci o podkład, czy już bardziej konkretny ,kolor bazowy tapicerki? Sprecyzuj się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi