Rabbit666 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Projekt Tuning -> przydatne linki. Trochę o tym pisałem, w kwestii aut cywilnych modelcentrum się posypało. Dzwoń do nich tak w godzinach 14-16 (w innych nie masz co liczyć). Niestety ale chyba o tym BMW zapomnij. Pewnie powiedzą ci tak jak mi, nie ma, mamy co innego, wysłaliśmy mejla, wyślemy drugi raz, po 3 dniach kupisz gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Bartek mnie nie jest łatwo urazić więc nie ma problemu Rabbit dzięki spróbuję się dodzwonić do nich,jak nie to bmw to audi 90 A jakich farb użyć do lamp w modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 jakich farb użyć do lamp w modelach? np. takich jak poniżej http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=C048&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Dzięki za pomoc wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Clera fix, ciekawe czy kiedyś wymyślą coś lepszego?? Słyszałem że szybki można wklejać też na bezbarwny lakier do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Słyszałem że szybki można wklejać też na bezbarwny lakier do paznokci. To chyba od kogoś, kto Ci źle życzył - nie radzę używać takiego lakieru - spowoduje zmatowienie bezbarwnego plastiku. Polecam specjalne kleje do klejenia elementów bezbarwnych http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=13536 http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=10337 lub np. Wikol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Dzięki Wszystkim za podpowiedż w kwestii klejenia szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam. Szukam silnika do revellowskiego Enzo (07309) a najlepiej to połówki silnika. Zakupilem na alledrogo i okazal sie bez tej częsci ;/ . Może ktoś gdzieś widział na necie tudzież jest w posiadaniu owego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinsdeyl Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Siczus napisz do revella, że brak takiej części to Ci wyślą jeśli model jest aktualnie w katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Bardzo prosiłbym o pomoc kolegów którzy sklejają osobówki - gdzie w Polsce kupię kalkę "karbonową". Coś w tym stylu: Źródło: www.pwm.org.pl Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Carbon w Polsce jest bardzo ciężko dostać. Pozostają tylko sklepy zagraniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Bardzo prosiłbym o pomoc kolegów którzy sklejają osobówki - gdzie w Polsce kupię kalkę "karbonową". Coś w tym stylu: Źródło: www.pwm.org.pl Z góry dzięki Mam taki karbon ale w 1:12, jeżeli interesował by cię to pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Mógłbyś też zapytać któregoś z kolegów wykonujących kalkomanie np. Lucas_HS może mogliby Ci coś takiego zrobić, bo ogólnie ciężka sprawa z tym carbonem w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Albo popytać w Model Factory Zone. Też sami robią kalki, a na zamówienie tez podobno http://www.mf-zone.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Którą scanię lepiej wziąść na start r500 czy r620 od italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Technicznie niczym się nie różnią, tylko kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Jeśli na start bierzesz Scanie R, no to nawet nie wiem, czy oklaskiwać ambicje, czy śmiać się z niewiedzy. Zdajesz sobie sprawę, że to prosty model nie jest? Ale jeśli uda ci się go dobrze zrobić, jeśli to będzie twój pierwszy model, to będę musiał ukłonić się nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Na pierwszy model polecam DAF 95XF, XF95 lub XF105. Są to bardzo proste modele z kompletną ramą w jednym kawałku i bez ścian wnętrza. Bliźniaczego MANa TGA już raczej ciężko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 tak to będzie mój pierwszy model w plastiku,raz koledze pomagałem sklejać model golfa i mi się spodobało,i tu pytanie czy jak zrobię scanię r500 lub 620 białą to dół spod dzwi do koła mogę zrobić w czarnym macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Golf a Scania to zupełnie inna liga Posłuchaj Trucknology i pomyśl nad czymś łatwiejszym, bo nawet ja, mimo iż mocno odstaje od średniej forum już swoje się nasklejałem i moja Scania R620 aktualnie zaczęta leży na boku i czeka na lepsze czasy Dobrze ci radzę, zacznij od czegoś łatwiejszego, ale od czegoś takiego, przy czym już mógłbyś się wykazać: np. samochody Tamiyi i wyżej wymienione trucki. Nabierz doświadczenia, dopiero potem celuj w jakieś Scanie, inaczej wielkiej kariery Ci nie wróżę, choć życzę jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Moim zdaniem Daf będzie dobry na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 A ja tam polecił bym tą Scanie. Jeżeli ma się ją skleić jak prosto z pudełka, to przy drobnej wprawie idzie ją skleić. A co do malowania Twój model i sam decydujesz jak będzie wyglądał i wiadome Tobie ma się podobać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Dzięki koledzy za pomoc,i ostatnie pytanie czy scania 143m jest łatwiejsza w sklejaniu i czy sie bardziej opłaca ją kupić od scanii r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Po pierwszym wglądzie wyprasek - nie, nie jest łatwiejsza, spróbuj wybrać coś sobie już z gotową ramą Ja odpuścił bym sobie na pierwszy raz w ogóle Scanie, bo wszystkie które oglądałem są trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Ok dzięki,ale ja wolę scanię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi