toled Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 40 minut temu, Noxet napisał: Czy korzystał ktoś z Państwa z usług sklepu Banzai-Cars? Jakie mają Państwo opinie o tym sklepie? Sklep bezpieczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Nawet bardzo. Spokojnie możesz do nich pisać. Zawsze odpowiadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Bardzo w porządku. Spokojnie można polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Popieram przedmówców w kwestii Banzai-Cars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Kupowałem i sie telefonicznie dopytywałem. Wszystko na najwyższym poziomie. Mimo że płatność robołem partiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Też kupowałem wielokrotnie, jak najbardziej polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Koledzy, pytanie lajkonika, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z modelami samochodów do sklejania w 72 z lat 20 - 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedwayer Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Panowie, proszę o podpowiedź z jakiej firmy kupić Lamborghini Aventador - Aoshima czy Fujimi? Fujimi dodaje blaszki, jest tańsze (aktualnie w promocji), ale ponoć spasowanie kiepskie.... Aoshima to chyba też nie ideał? A detale, kto ma lepsze? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 10 godzin temu, speedwayer napisał: Panowie, proszę o podpowiedź z jakiej firmy kupić Lamborghini Aventador - Aoshima czy Fujimi? Fujimi dodaje blaszki, jest tańsze (aktualnie w promocji), ale ponoć spasowanie kiepskie.... Aoshima to chyba też nie ideał? A detale, kto ma lepsze? Co polecacie? Polecam osobiście Aoshimę. To prawda - idealnie z nią nie ma, ale jest w niej znaczna ilość elementów, co daje frajdę. Aoshima ma najczęściej problemy na elementach otwieranych i oszkleniu . Do Aoshimy jak dobrze pamiętam też są firmowe blaszki za niewielkie pieniądze. Jeżeli już masz wprawę w modelach cywilnych - bierz Aoshimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervantez Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 W dniu 24.11.2021 o 00:15, speedwayer napisał: Panowie, proszę o podpowiedź z jakiej firmy kupić Lamborghini Aventador - Aoshima czy Fujimi? Fujimi dodaje blaszki, jest tańsze (aktualnie w promocji), ale ponoć spasowanie kiepskie.... Aoshima to chyba też nie ideał? A detale, kto ma lepsze? Co polecacie? Fujimi to taki japoński Revell. Różnica jest w cenie na niekorzyść japończyków dlatego warto mieć to na uwadze jeśli jest jakaś alternatywa u innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 12 minut temu, cervantez napisał: Fujimi to taki japoński Revell. Różnica jest w cenie na niekorzyść japończyków dlatego warto mieć to na uwadze jeśli jest jakaś alternatywa u innego producenta Nie ma znaczenia ,który producent bo umiejętności modelarza są najważniejsze. Fujimi ,Aoshima,Hasegawa, Tamiya,Revell i tak przy każdym trzeba popracować.Ja Avendatora zrobiłem od Fujimi i nie przypominam sobie , żebym miał z tym modelem jakiekolwiek problemy. Ostatnio robiłem Huracana od Aoshimy i małe problemy były przy spasowaniu szyby przedniej i tylnych lamp że zderzakiem i atrapą. Bez szlifowania i pasowania byłaby lekka porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervantez Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 18 godzin temu, cayman napisał: Nie ma znaczenia ,który producent bo umiejętności modelarza są najważniejsze. Fujimi ,Aoshima,Hasegawa, Tamiya,Revell i tak przy każdym trzeba popracować.Ja Avendatora zrobiłem od Fujimi i nie przypominam sobie , żebym miał z tym modelem jakiekolwiek problemy. Ostatnio robiłem Huracana od Aoshimy i małe problemy były przy spasowaniu szyby przedniej i tylnych lamp że zderzakiem i atrapą. Bez szlifowania i pasowania byłaby lekka porażka. Nie zmienia to faktu, że Fujimi jakieś rewelacyjne w spasowaniu nie jest, a to zawsze Revellowi się obrywa gdy ten drugi poziom spasowania ma podobny przy czy wiele modeli ma fajny detal dla silników no i cena też zdecydowanie niższa Dlatego mając wybór Fujimi vs. Aoshima zawsze wezmę Aoshimę, chyba że ten konkretny model produkuje tylko konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Ktoś się orientuje jak z jakością tego modelu jest? https://www.scalemates.com/kits/revell-07941-yamaha-250-dt-1--1264026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 20 godzin temu, Bartas89 napisał: Ktoś się orientuje jak z jakością tego modelu jest? https://www.scalemates.com/kits/revell-07941-yamaha-250-dt-1--1264026 Jak każdy model Revella, kupa roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 Godzinę temu, cayman napisał: Jak każdy model Revella, kupa roboty. Części jest tam niewiele. Masz na myśli kiepskie spasowanie, czy słabą jakość wyprasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Czy auta od producenta Aoshima są dobrze spasowane? Jeśli Tamka to 10/10 to Aoshima jak wypada na jej tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 5 minut temu, Bartas89 napisał: Czy auta od producenta Aoshima są dobrze spasowane? Jeśli Tamka to 10/10 to Aoshima jak wypada na jej tle? Który model Aoshimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 32 minuty temu, cayman napisał: Który model Aoshimy? Nie mam wybranego konkretnego. Tak ogólnie się pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 11 minut temu, Bartas89 napisał: Nie mam wybranego konkretnego. Tak ogólnie się pytałem. Jak i w Tamiya i Aoshima są starsze produkcje i nowsze. Przy starszych więcej roboty przy nowszych mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 56 minut temu, Bartas89 napisał: Czy auta od producenta Aoshima są dobrze spasowane? Jeśli Tamka to 10/10 to Aoshima jak wypada na jej tle? Są modele lepsze i gorsze. Ogólnie Aoshima ma często problem z elementami, które są otwierane oraz czasami oszklenie nie jest idealnie dopasowane. Np. w Diablo GT miałem problem z bocznymi szybami. W Pagani Huayra jak co do milimetra nie zachowasz dokładności w klejeniu silnika i przedniego zawieszenia, to potem przy montażu do płyty podłogowej może zrobić Ci się banan. Także moim zdaniem te rozbudowane modele jak Lambo, Pagani, Nissan etc. są fajne i dają dużo zabawy z uwagę na liczbę części, ale są też często bardzo wymagające. Jeżeli Tamce miałbym dać 10/10, to Aoshima dostanie 7/10 (i to nie każda) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 To chyba lepiej na razie zostanę przy Tamce, bo jeszcze się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 To jeszcze jedno. Powiedzmy, że Nissan 350z to była skala trudności 1/6, to ten fordzik ile by miał? Warto się na niego porywać, czy mnie przeżuje i wypluje? https://www.mojehobby.pl/products/Ford-GT.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 13 minut temu, Bartas89 napisał: To jeszcze jedno. Powiedzmy, że Nissan 350z to była skala trudności 1/6, to ten fordzik ile by miał? Warto się na niego porywać, czy mnie przeżuje i wypluje? https://www.mojehobby.pl/products/Ford-GT.html Trudnością mogą tutaj być kalkomanie, jeżeli będziesz kładł je na budę. Bo lakierować trzeba tak, by nie zniszczyć ich. Reszta po prostu się składa - jest więcej części, jest bardziej rozbudowany i trzeba bardziej przestrzennie myśleć. Takie mocne 3/5 w trudności - z uwagi na potrzebę znacznego myślenia w przód co chcemy zrobić lub pomalować. Pomyśl nad czymś podobnym w sklejaniu jak Twój 350 Z . Nabierzesz wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Kalkomani w tym Fordzie bym nie kładł, bo ogólnie nie jesten fanem kalkomani ani na motocyklach, ani na autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxmxo Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Serdecznie witam i grzecznie Was pytam! Lambo Countach! Ale które? Chodzi mi o to, który konkretnie model do sklejania w skali 1/24 tego arcy samochodu wybrać? Wiadomo, że w realu wersji „Kontaczy” było kilka. Chociażby LP 400, LP 500, 5000 Quattrovalvole, etc. W razie czego trzy wersje wymieniłem. Nie chodzi mi o zbudowanie dokładnej repliki konkretnej wersji Countach. Ale o to aby ów zestaw był w miarę bezproblemowy i bezstresowy w sklejaniu i po pryśnięciu tego farbą (Motip w spreju czy emalia Humbrola pędzlem?) wyglądało to z grubsza jak Lamborghini Countach. Dodam tutaj, że niestety ma to być model wykonany na prezent. Tak, tak, dawno temu w czasach szkolnych bawiłem się w lepienie samolocików z plastiku. Ktoś to zapamiętał i padło na mnie, bym wykonał taki model dla kogoś, kto w szeroko rozumianym pojęciu jest fanem lat 80-tych (filmy, muzyka, czasopisma, plakaty gadżety, etc.). Co mam więc zrobić? Czasu niby jest trochę ale nie za wiele. Konkretnie niecałe 2 miesiace. Za każdą udzielną radę i pomoc bardzo ale to bardzo dziękuję. PS. Dodam, że moje modelarskie doświadczenia to czasy początku XXI wieku. Zatem w modelarskim uniwersum jestem dosłownie 200 lat za Mozambikiem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi