GTiStyle Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Użyłem czerwonego klaru od revella emaila. Do zmycia jak zobaczyłem jak to wygląda najpierw użyłem po prostu wacika. Potem jak chciałem domyć delikatnie nasączyłem go rozcieńczalnikiem do tej farby. No i niestety mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Możesz odpuścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Nie wygląda zbyt dobrze. Gdybym miał taką sytuację próbowałbym jednej z metod: a) Jakoś papierem w środku zmatowić i psiknąć bezbarwnym b) Wypełnić wnętrze chromem Molotow, a na zewnątrz czerwonym clearem Tamiyi c) Psiknąć wszystko grubo czerwonym clearem Tamiyi. d) (najgorszy) chromem i czerwonym clearem na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Dzięki za odpowiedzi. Jest szansa dostać taki klosz gdzieś w PL? Czy tylko szczęście jeżeli ktoś miał by virago od tamki na złom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) 11 godzin temu, toled napisał: Nie wygląda zbyt dobrze. Gdybym miał taką sytuację próbowałbym jednej z metod: a) Jakoś papierem w środku zmatowić i psiknąć bezbarwnym b) Wypełnić wnętrze chromem Molotow, a na zewnątrz czerwonym clearem Tamiyi c) Psiknąć wszystko grubo czerwonym clearem Tamiyi. d) (najgorszy) chromem i czerwonym clearem na Papier raczej zbędny bo klosz już jest matowy a papier ścierny załatwi tzw.fakturę klosza. Oczyść pod wodą klosz z farfocli po waciku, clearem z pędzla pomaluj klosz od wewnątrz a od zewnątrz tak jak napisał kolega Toled psiknij czerwonym clearem . Jak nie będzie dobrze to wtedy chrom albo Silver od wewnątrz . Edytowane 20 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Oki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 3 minuty temu, GTiStyle napisał: Oki. Dzięki. Daj znać jak wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Jak wygląda spasowanie i jakość elementów modeli Aoshimy względem Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Godzinę temu, Bartas89 napisał: Jak wygląda spasowanie i jakość elementów modeli Aoshimy względem Tamiya? Gorzej, ale elementy wciąż do siebie pasują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Jak wygląda spasowanie i jakość elementów modeli Aoshimy względem Tamiya? A który model Ciebie konkretnie interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 18 minut temu, cayman napisał: A który model Ciebie konkretnie interesuje ? Jeszcze nie wiem, ale mają dużo większą ofertę od Tamki, dlatego się nimi zainteresowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 13 minut temu, Bartas89 napisał: Jeszcze nie wiem, ale mają dużo większą ofertę od Tamki, dlatego się nimi zainteresowałem. Na twoim miejscu wybrałbym Tamkę, przynajmniej na początek. Ale, twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 To o których myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 5 godzin temu, cayman napisał: To o których myślisz ? Aoshimę odrzuciłem. Mają dużo modeli o mocno obniżonym zawieszeniu, co mi się mega nie podoba. Wstępnie wytypowałem: 1. Nissan Skyline 2000GT-R 2. Mercedes Benz SLR McLaren (ale pewnie jest za trudny) 3. Subaru BRZ 4. Mazda MX-5 5. Toyota 86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Bierz Skyline'a, nie jest skomplikowany, ma proste krawędzie, więc nakładanie lakieru i jego polerka jest łatwiejsza:) SLR to już dość stary wypust. Trzeba mu poświęcić trochę czasu, nie jest aż tak trudny, nawet możesz kupić zestaw waloryzacji za krocie od Abera:) Toyota 86 i Subaru BRZ to prawie to samo:) typowa Tamiya, MX-5 ( strzelam że nowa) to fajny model, w porządnym kolorze wygląda świetnie. Osobiście jeżeli lubisz samochody wyścigowe, to polecam Ci Mercedesa AMG GT3 z Tamiyi. Troszkę szpachlowania jest, ale wygląda fenomenalnie i skleja się niemalże sam:) Przy okazji trening ze szpachlowania, malowania i nakładania kalkomanii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Dzięki Toled za odpowiedź Jeśli chodzi o wyścigowe to ich nie lubię. Dla mnie na samochodach to jak najmniej kalkomani. To albo Skyline, albo Mazda MX-5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Skyline ma otwartą maskę i widoczny silnik, więc można pobawić się w waloryzację. Mazda nie ma widocznego silnika, ma za to figurkę kierowcy i jest wersją cabrio - co oznacza, że trzeba się postarać z malowaniem figurki i wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 1 minutę temu, toled napisał: Skyline ma otwartą maskę i widoczny silnik, więc można pobawić się w waloryzację. Mazda nie ma widocznego silnika, ma za to figurkę kierowcy i jest wersją cabrio - co oznacza, że trzeba się postarać z malowaniem figurki i wnętrza Jest już wersja "nie cabrio" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 39 minut temu, Dorotka napisał: Jest już wersja "nie cabrio" Jeśli już, to wziąłbym oczywiście wersję ze stałym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 2 minuty temu, Bartas89 napisał: Jeśli już, to wziąłbym oczywiście wersję ze stałym dachem. Leży i czeka: https://www.mojehobby.pl/products/Mazda-MX-5-RF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Ewentualnie weź sobie Suprę GR Jest trochę jak klocki lego - wszystko do siebie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Jeszcze jedno wymaganie jest takie, że muszą mieć dany model na stanie w ilości większej niż jedna sztuka. Kto śledził mój warsztat ten wie dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Jednak stawiam na Toyota 86. Jakie warto do niej dodatki wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) A ja bym Ci zaproponował ten model bo to też świeża produkcja Tamki. https://www.mojehobby.pl/products/Honda-NSX-2016.html Co do SLR-a Tamki to starsza produkcja ale mi składał się dobrze i nie było żadnych większych problemów z tym modelem. Jeden z moich ulubionych. Model, tak jak napisał kolega Toled bardzo dobry do waloryzacji i ja go robiłem z zestawem Top Studio albo Abera. Tak przy okazji jak złapię wieczorem chwilę to wrzucę fotki do galerii. Edytowane 24 Listopada 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 23 minuty temu, Bartas89 napisał: Jednak stawiam na Toyota 86. Jakie warto do niej dodatki wziąć? Do 86-ki możesz dorzucić pakiet kalkomanii karbonowej (moim zdaniem wieśniacki:D ) albo blachy Abera lub Hobby Design - podobna cena, HD bardziej rozbudowane, ale może się okazać, że nie wszystko będzie do wykorzystania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi