Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam. Tym razem nie będę pokazywał mojego modelu, ale pierwszy model mojego prawie 8-letniego brata Bartosza. Są ferie więc pewnego wieczoru wpadłem na pomysł, żeby Bartosz skleił jakiś prosty model z małą moją pomocą. Wybraliśmy Jeep-a Willys-a z tego zestawu: Słówko z warsztau. Model zrobiony przez Bartosza to jakieś 75-80 %, malowanie też mniej więcej tyle samo. Kolor modelu nie jest najlepszy, ale Bartoszowi taki się spodobał, to takim sobie go pomalował. Kalkomanią już tylko ja się zająłem, a i tak nie jest idealnie nałożona, bo nie mam jeszcze płynów SET i SOL. Pewnie zadajecie sobie pytanie dlaczego męczę 8-latka w sklejanie modeli, odpowiem od razu, chciałem wzbudzić w nim tą pasję i chyba mi się udało. Kolejny model Bartosza już w planach. No to koniec gadania i czas na fotki z tego co powstało: Podstawka to jakaś nakrętka po orzeszkach i powstała dlatego, że Bartosz chciał podstawkę pod model, a i mi się to przydało, bo wreszcie mogłem sprawdzić posypkę od Feller-a, której jeszcze nigdy nie używałem. Bartosz czeka na wasze komentarze, a ja powtórzę, że mało mu pomogłem tylko ciągle patrzyłem i pilnowałem go w sklejaniu. Pozdrawiamy obydwaj: Kacper i Bartosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jak na pierwszy model to niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Bartoszu skleiłeś bardzo ładny model. Mój pierwszy model nie wyglądał tak ładnie jak twój. Czekam na dalsze twoje prace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 tem model jest dowodem na to, że potrafisz zrobić naprawdę coś pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 A tu zdjęcie podczas prac: Zapewne malowanie kółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Gitara chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Tylko nie dawaj mu Humbroli bo te mogą mu ostro zaszkodzić, powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Tylko nie dawaj mu Humbroli bo te mogą mu ostro zaszkodzić, powodzenia!!! Właśnie model malował Humbrol-ami, tylko reszta to olejne MM. Wg Bartosza też one nie śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Urocza fotka (ta z bratem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 bo wreszcie mogłem sprawdzić posypkę od Feller-a Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tej posypce? Jak przykleiłeś, jak wygląda po przyklejeniu itp... Też mam taką i nie wiem jak się za nią zabrać Jakbyś był uprzejmy na priva skrobnąć trochę A co do modelu to fajowy trzeba 'zarażać' młodych ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Wszystkie farby śmierdzą. Tylko jedne mniej a drugie więcej. Przestroga dla brata i ciebie na przyszłość to miejsce do malowania blisko okna i zakup maski. Przy malowaniu pędzlami jest to może mniej szkodliwie, ale jeśli kiedyś nabędziesz aerograf to kupno maski nieodzowne. Wierz mi ja już przechodziłem etap powiększonej wątroby i to wbrew pozorom nie od tego tylko właśnie od śmierdzących farb. A szczególnie zabójcze jak powiedział mi toksykolog są kleje i rozpuszczalniki stosowane do farb olejnych. Wniosek z tego że należy się przerzucić na farby akrylowe. Przekaż bratu, że model bardzo ładny i niech klei dalej tylko nie zapomina o zabezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jak na pierwszy model zrobiony przez kogoś kto ma 8 lat to bardzo ładnie wyszedł. Tak z ciekawości, kto wycinał cześci z ramek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Kacper powiedz bratu, że mógłby spokojnie wystartować z tym modelem na jakimś konkursie w kategorii junior(oczywiście) Oj Kacper rośnie Ci konkurencja Pozdrów Bartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Dobra to tak. Urocza fotka (ta z bratem) Taki dowód, że majstrował przy modelu. imek46 Pokój podczas malowania jest zawsze wentylowany. Otwrte okno musi być. Jak będę miał aero to maskę na pewno jakąś kupię. Tak z ciekawości, kto wycinał cześci z ramek? Do tego się przyznam, że ja to robiłem. Wolałem nie dawać 8-latkowi nożyka w ręcę. Kacper powiedz bratu, że mógłby spokojnie wystartować z tym modelem na jakimś konkursie w kategorii junior(oczywiście) To dopiero 1 jego model, ale Bartosz już chcę następnego. Tylko jest jeden problem. Mój skromny magazyn modeli się powoli kurczy, teraz zakupy modeli trzeba robić na dwóch. Oj Kacper rośnie Ci konkurencja No niestety. Ogólnie Bartosz teraz śpi, ale ja za niego dziękuję wam wszystkim za komentarze. Jutro jak wstanie już sobie sam przeczyta wasze posty. Ps. zapomniałem w ogole napisać, że model jest bez brudzenia, wash-a i innych zabiegów pielęgnacyjnych. Już to odpuściłem Bartoszowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Duże brawa dla Bartka. I dla Ciebie Kacper że pokazałeś bratu to hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No i tym sposobem mamy kolejnego "zarażonego'', witamy w "mafii"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 nieżle Bartosz fajnie ci model wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Pozdrowienia i gratulacje dla Bartosza. Fajnie, że załapał bakcyla A sam model jak na początek bardzo ładnie. I powodzenia z następnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 jak na pierwszy model to bardzo ładnie i czysto zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No to aż się prosi żeby ten drugi to był ten Morris z zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Zaimponował mi Twój braciszek tym maleństwem. Niech nie niucha tych olejnych! Kup mu chociaż Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Kup mu chociaż Pactry. On maluje moimi. Sam nie mam na akryle, ale może kiedyś. Dobra wiadomość, Bartosz dostał dzisiaj już na 8 urodziny model Abramsa, niestety firmy Kittech czy jak to się nazywa. Wiem, że modele tej firmy są straszne, ale brat chce go kleić więc może niedługo kolejny model pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No to będziecie mieli robotę z Kitechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 No to będziecie mieli robotę z Kitechem No niestety. Zastanawiam się, bo mam jeszcze jakieś przepaki Machtbox-a w pudełkach Revell-a. Też w skali 1/76 i może tego mu dam, ale pożyjemy zobaczymy. Ważne że Bartoszowi spodobało się sklejanie modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi