mzmichal Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 fajne owczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcarz57 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Cześć ! Nie pamiętam ,czy się przedstawiałem,dlatego też...Witam wszystkich ; ) .Kleje od czasu do czasu w miarę jak czas pozwala. Mam pierwsze pytanie do Was chłopaki.Otóż, po nasypaniu powierzchni (na wikol -piasek, ziemia ,gips,kamyczki) po wyschnięciu czym mogę zrobić ,by zrobiła się z tego skorupa możliwa do pomalowania pędzlem.NIe posiadam aerografu, stąd mam problem podczas malowania -piasek z ziemią przyczepia mi się do pędzla i g**no z tego wychodzi ; / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Może to Ci w czymś pomoże http://colshofer.blogspot.com/2011/12/colonels-thunderwolves-part-7-getting.html wcześniej pomyliłem link teraz powinno być ok. Znajdujące się pod tym linkiem rysunki anatomii wilków powinny pomóc. Dziękówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Może to Ci w czymś pomoże http://colshofer.blogspot.com/2011/12/colonels-thunderwolves-part-7-getting.html wcześniej pomyliłem link teraz powinno być ok. Znajdujące się pod tym linkiem rysunki anatomii wilków powinny pomóc. Dziękówa Na zdrowie jajcarz, jeśli musisz pędzlować to potraktuj to wszystko lakierem i niech farba nie spływa z pędzla chyba za dużo jej nakładasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcarz57 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Słyszałem o unigruncie lub lakierze sidolux ( to do paneli podłogowych tak ) - nada sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Unigrunt będzie OK. Ja sam robię grunt z piasku, i o ile pamiętam zrobiłem tak: na platelinę z której ukształtowałem grunt nałożyłem rozcieńczony wikol. Posypałem piaskiem z bezpieczników porcelanowych. Potem jak wyschło było już OK, ale dla pewności podałem sidolux z zakraplacza na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Cześc wszystkim. Od niedawna kontynuuję moją przygodę z modelarstwem jednak jeszcze nie robiłem własnej dioramy. Bardzo prosiłbym was o wskazówki na temat podłoża na makiecie, nie chodzi mi tu o górki dołki itp bardziej o to jaką masę zastosowac do zrobienia ziemi,błota,piasku. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 xDamian Dzięki mógłbyś mi powiedziec gdzie kupic i ile kosztuje unigrunt. Pytanko: Jak na modelu utrwalic pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Na "alledrogo" wpisz Unigrunt, o ile ostatnio patrzyłem jest za 9,40, sam muszę kupić ;p Ale możesz też użyć tego sidoluxu, kupisz go wszędzie . Zobacz sobie moją dioramę StuG III Włochy, tam jest podłoże z piasku, jednak jest to specjalny piasek z bezpieczników porcelanowych(piasek kwarcowy), który jest drobniejszy, niż zwykły piasek, więc realistyka jest większa. Pigment fixer - tym utrwalisz pigment, możesz go kupić w sklepie modelarskim obecnie znam trzy firmy, które go produkują (MiG productions, AK interactive i Vallejo), używałem tylko MiGa, pamiętaj, że nie możesz potem takiego pigmentu zdjąc z modelu. Pigment fixer, niestety też zmienia trochę kolory pigmentów(ciemniejsze). Jeśli chcesz, poprostu zaaplikować pigment "na mokro" możesz użyć wody, albo profesjonalniej - MiG thinner for washes, pigment się nie zsypuje, ale zetrzesz go palcem. Modelarze często nie utrwalają pigmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzięki ale nie bardzo rozumiem mam model a potem nakładam na niego fixer a potem pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Takiego sposobu nie próbowałem ;). Zwykle pigmenty i potem na to fixer, najlepiej mi wychodzi z aero, bo nie narusza tego co żem zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie mam całą majówkę do dyspozycji jutro biorę się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No to powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek98 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Mam jeszcze jedno pytanie jak zastosowac na modelu ten produkt http://www.saharahobby.pl/mud-in-a-pot/3136-reality-in-scale-mud01-mud-in-a-pot-dry-mud-light-brown.html Nakładamy a potem fixerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Sam nie wiem, napisz na gg 3814256 wszystko ci powiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Pewnie znowu pytam o to samo, przepraszam ale jak zrobić efekt suchego śniegu który akurat w tej chwili pada? Soda z wikolem daje raczej efekt mokrego śniegu nieprawdaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Np. lakier do włosów i posypać samą sodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Jak przykurzyć model, czołg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxtor Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Pigmenty np. MIG, suche pastele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimpow Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Cześć, Robię właśnie budkę strażniczą niemiaszków z 2 WŚ. Lokalizacja budki to Warszawa, okupacja. Jak ją pomalować? W biało/czerwone/czarne pasy? Widziałem też zdjęcia budek biało czarnych, wie ktoś może gdzie jakie były stosowane? Bo mi się wydaje że biało czarne były chyba w obozach koncentracyjnych ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Poszukuje figurek do zrobienia scenki Rurociąg z gry COD 2 (schyleni ruscy idący przez rurociąg a pod nimi Niemcy w zimowych mundurach akcja w Stalingradzie ) wszystko dokładniej obrazuje ten filmik a dokładniej scenka z 2 minuty Czy znacie jakieś figurki które mogłyby wziąść udział w tej akcji ?? oczywiście skala 1/35 jak tak to prosze o firme i numer ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Witam! Mam do pomalowania replikę Magnum 44 - Smith&Wesson. Jaki kolor farby dobrać żeby wiernie odtworzył oksydę ? Ktoś w ogóle wie gdzie na tym forum jest tematyka replik broni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Poszukuję modelu 1:1 Tokarewa - słynnej TT-ki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Jest dostępna replika do ASG firmy KWA http://www.amazon.com/KWA-Tokarev-Blowback-Airsoft-Pistol/dp/B007AW9G2O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Rewitalizuję BMW R75 z europejskiego teatru działań. czy kolor humbrol 86 lub podobny odcień jest prawdopodobny jako jego malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi