fojer1 Napisano 17 Października 2006 Share Napisano 17 Października 2006 Bardzo piękny projekt BRAWO!! Moim skromnym zdaniem jak chcesz robić model wiarygodny z rzeczywistością to proponuję cysternę, bo Mercedes G czy Unimog w polskiej straży występuje, ale w innych wersjach niż te, które można kupić jako zestawy, więc miałbyś dużo roboty żeby je przerobić i do tego jeszcze trochę kosztują. Jak miałbyś jakieś pytania czy potrzebował byś jakiś materiałów to wal śmiało trochę tego mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Października 2006 Autor Share Napisano 18 Października 2006 (edytowane) Witam serdecznie! Narazie sobie choruję w domku, więc model się njie kurzy Skończone: rama z zawieszeniem, silnik, doklejony bak (który btw bardzo pięknie wyszedł- chrom z czarnym korkiem) oraz chyba tłumik z wydechem (też chrom, ale nie wiem, czy to tłumik). Teraz doklejam koła i nadkola. Myślę, że za jakieś dwa dni (pewnie na weekend) zacznę kleić i malować elementy karoserii. Italerka ogólnie zrobiła bardzo dobry model mimo licznych nadlewek. Jest dużo części opcjonalnych jak np. dwie kierownice- ta pierwsza oraz ta najnowsza, czy chociażby osłona słoneczna nad kabinę. Najgorzej jest z dopasowaniem elementów o bardzo nieregularnych kształtach jak np. rury doprowadzające paliwo, wydech etc. Trzeba się przy nich trochę napracować. Niestety kompletnie nie istnieje możliwość złożenia modelu z pudła bez używania farby ponieważ dolne elementy karoseryjne są calutkie czarne. Zdjęcia są w bardzo dobrej (tak myślę) jakości także proszę o oceny. Dobra koniec zamulania. Oto fotki: Przy okazji dodaję troszkę fotek magnumki z cysterną, które udało mi się znaleźć na necie :D Pozdrawiam, Przemas. Edytowane 19 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 18 Października 2006 Share Napisano 18 Października 2006 Ciekawe Ciekawe i ładnie powodzenia w dalszych pracach z chęcia bede zaglądał tu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 NO ładnie to wszystko wychodzi I oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Brawo Brawo się panu należy Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 no super pracę idą też będę obserwował ten temat pozdrawiam P.S Czym malowałeś że wyszedł Ci taki ładny chromek na baku alclad ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Jeszcze kilka fotek tego warszawskiego Magnuma znajdziesz w necie: http://www.marcinklecz.pl/straz/Wozy%20Strazackie%20m.%20st.%20Warszawy/JRG%2017/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Wielkie dzięki Wszystkie chromowane części maluję sprayem śnieżka chrom. Jest bardzo wydajny, szybko schnie, a i efekt baaardzo reailstyczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Października 2006 Autor Share Napisano 21 Października 2006 Sorry za post pod postem. Troszkę popracowałem i mam zakończone calutkie podwozie itp. Co do naczepy to zdecydowałem się ostatecznie na beczkę Podwozie załatwiam od kolegi Andrzeja, natomiast zbiornik zrobię sam. A oto fotki: Pozdrawiam i proszę o oceny, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Troche ciemne fotki, ale z tego co widać to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Fajnie ci to idzie ale mógłbyś pomalowawac jeszcze tylne piasty pod kolor ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Października 2006 Autor Share Napisano 21 Października 2006 Już nad tym myślałem. Jeśli uda mi się kupić odpowiedni pędzelek to pomajuję je na czarny połysk. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Jedyne do czego bym sie przyczepił to felgi... moim zdaniem powinny być ciemniejsze... pozdrawiam Siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Jedyne do czego bym sie przyczepił to felgi... moim zdaniem powinny być ciemniejsze... pozdrawiam Siwy I tu słusznie kolega zauważył. Felgi powinny byc w kolorze stalowym a nie niklowanym pokażę zdjęcie na przykładzie jak mają wyglądac. A reszta jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Mnie się podoba, ale też jestem za pomalowaniem piast Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Października 2006 Autor Share Napisano 22 Października 2006 Jak już wspomniałem piasty pomaluję, natomiast niklowane będą nadal. Jest to rzecz mego gustu, a o guście ponoć się nie rozmawia ;) Ale dzięki za opinie Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 Wszystko elegancko. Pomaluj tylko dekielek na przednich felgach na srebrny czy tam niklowy. Jakim tam kolorkiem pomalowałeś felgi. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Października 2006 Autor Share Napisano 25 Października 2006 (edytowane) Nowe fotki: A chromy maluję takim oto czymś: Pozdrawiam, Przemek. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 Jak oceniasz ten lakier bo na fotach mało widać? Ładnie ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 Jak oceniasz ten lakier bo na fotach mało widać?Ładnie ci idzie. Na pierwszej fotce (widok od góry) widać tak jakby lakier miał połysk, ele na następnych jest już matowy. Prawdopodobnie żadnym sprayem nie uzyska się efektu zbliżonego do prawdziwego chromu, no chyba że jest jakaś technika o której nie wiem Ps. Mam wrażenie ze zapomniałeś pomalować zapasówkę a tak to ładnie wszystko Ci wychodzi. Acha, móglbyś pomalować frezy na "srebno" na wale napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Października 2006 Autor Share Napisano 26 Października 2006 Ja oceniam bardzo dobrze. Jeśli powierzchnia malowana jest idealnie gładka, to lakier wychodzi na tyle ładnie, że można się w nim przeglądnąć, ale kokosów nie ma. Na matowych wychodzi matowa. Zapasówka? Tego nie łapię. Co to jest? A frezy tzn. te "łączenia wału"?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Zapasówka? Tego nie łapię. Co to jest? Kolo zapasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 A frezy tzn. te "łączenia wału"?? Tak, to jest te przewężenie na wale (wieloklin). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Października 2006 Autor Share Napisano 26 Października 2006 Dzięki serdeczne... Ale z tym kołem jazda W ogóle na to nie wpadłem... Koło faktycznie nie pomalowane, ale skoro tak sie rzuca w oczy to pomaluję. Tornado dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Listopada 2006 Autor Share Napisano 12 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Po długiej przerwie aktualizacja. Prace idą bardzo powoli, bo w ciągu tygodnia mam jazdę w szkole, a w weekendy leżę odłogiem ile się da (to jest minus szkoły dwujęzycznej ). Obecnie kończę wnętrze. Malowanie brązowo- kremowe (czy jakieś tam). Zdjęcia baaardzo biedne jakościowo ponieważ cały czas we Wrocławiu jest ciemno (chmurzyska non-stop). Mam ogromny problem z malowaniem dolnej części karoserii, ponieważ cały czas coś jest nie tak. Najpierw za dużo nawaliłem farby. Następnie malowałem i zostawiłem części na noc na balkonie i zaskoczyły mnie przymrozki, a teraz to wszystko na raz. Muszę zainwestować w DOT'a ponieważ kret w płynie działa BAAARDZO powoli. No chyba, że kupię tego granulkowego i będzie lepsiejszy efekt. Narazie jest jak jest. Oto fotki: Ps. Postaram się w najbliższym czasie o lepsze fotki. Pozdrawiam, Przemek. Edytowane 12 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi