kraz 255b Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Kolego Grzes podałem Ci meila jak możesz i będziesz miał chwilę wolnego to podeślij mi tą instrukcje od Kraza. p.s Zycze postępów w hali motażowej Kraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 albo z wygiętych małych (tych waskich) zszywek biurowych. No ze zszywkami będzie ten sam problem co z blaszkami - mają małą powierzchnie do przyklejenia, więc mogą się źle trzymać (chyba że jest jakiś klej który by temu zaradził). kraz 255b Mail poszedł dziś rano. Sprawdż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 No i chyba udało się z haczykami do plandeki, oto jak mi to wyszło, bo pomysł zupełnie inny od dotychczas rozważanych: Wziąłem kilka ramek z modeli (znaczy znów musiałem odwiedzić tak przydatne złomowisko) następnie, sposobem znanym wielu z Was porozciągałem je na cienkie "żyłeczki" (opis na rysunku dla tych, którzy sposobu nie znają) następnie pociąłem otrzymane zyłki na krótkie odcinki i odpowiednio je pozaginałem: Pozostało już je tylko przymocować do skrzyni (na fotce na razie na próbę 2 sztuki, ale już wiem, że sposób jest ok): Zapytacie czemu w ten sposób? Otóż: 1. Plastik po rozciągnięciu jest na tyle elastyczny, że można go dowolnie zginać i nie łamie się. 2. Z drugiej jednak strony jest na tyle sztywny, że nie prostuje się pozostając jako haczyk. 3. Mocowanie plastikowych haczyków jest w oczywisty sposób trwalsze niż haczyków metalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 1. Plastik po rozciągnięciu jest na tyle elastyczny, że można go dowolnie zginać i nie łamie się. Nie zawsze. Zalezy od grubości po rozciągnięciu. Cieńkie dają się formowac, ale grubsze nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Pisałem o właściwościach przekrojów jakie mnie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Ładnie, ładnie a plandekę z czego zrobisz? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Ładnie, ładnie a plandekę z czego zrobisz?Pozdro Na razie mam plan związany z husteczką higieniczną. Plandeka ma być starego typu, czyli taka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 20 minut i jedna strona wstępnie obspawana haczykami Oczywiście pójdą jeszcze do obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 No i super. Haczyki proponuję pokryć małą ilością b. rozrzedzonego kleju typu np. lemon wamodu albo tamya z zieloną zakrętką. Zmiękczy to plastik co rozładuje naprężenia. Na "miękko" będziesz mógł je dogiąc jak trzeba a po wyschnięciu haki będą sztywne jak trzeba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 TankRed1070 Dokładnie, dokładnie, dokładnie!!! Taka jest koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Piknie Ci to idzie - zastanawia mnie tylko czy pałąki plandeki deczko nie za grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 czy pałąki plandeki deczko nie za grube? Odpowiem krótko i sczerze - nie wiem Grubość oceniałem niestety tylko na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraz 255b Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 E tam Grześ skopałeś tą skrzynie ładunkową, pałąki za grube, pierwszy niższy, inna podłoga....nie to nie to. jak chcesz to wpadnij do mnie właśnie kupiłem sobie kraza,zrobisz sobie foty ile chcesz. zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Trafiłem przez przypadek na tą relacje i... kurde jesteś boski, super pomysł z tymi haczykami, tez potrzebuje w naczepie mocowania na plandekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 pierwszy niższy, inna podłoga....nie to nie to. Nie wiem z którego zdjęcia wynika że pierwszy jest niższy, ale będę musiał jakoś żyć z tą opinią (na modelu i tak wszystko jest jak należy)Trafiłem przez przypadek na tą relacje i... kurde jesteś boski, super pomysł z tymi haczykami, tez potrzebuje w naczepie mocowania na plandekę Miło mi truckman ale z tą boskością to się wstrzymaj. Jak mawia poeta "nie chwal dnia przed zachodem słońca, a kobiety..." Haczyki trzymaja się świetnie. Obhaczykowałrem całą skrzynię i już je obrobiłem. Wkrótce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 No to pokażę jak mi te haczyki powychodziły. Dałem wstępny podkładzik na skrzynię żeby było lepiej widać. Prrrroszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 dla mnie bombowo. ukłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Jak na tą skalę wyjątkowo ładnie! Wracają wspomnienia z przejażdżki takim Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 no to teraz Grzesiu po budowie Kraza, zorganizuje wycieczkę nim dla najbardziej zagożałych kibiców relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 А ну, поехали! Dajesz dalej. Świetnie jest! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 no to teraz Grzesiu po budowie Kraza, zorganizuje wycieczkę nim dla najbardziej zagożałych kibiców relacji To oczywiste! Miejsca starczy A tymczasem w budowie zaczyna się pod górkę... plandeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Gdy dawno temu na studiach zbliżała sę sesja, czepiałem się różnych zajęć byle tylko uciec od nauki (nawet uciekałem się do sprzątania stancji!!!) Czemu o tym piszę? Bo zaczynam robić wszystko, byle odwlec czas wzięcia się za plandekę Zrobiłem więc próbne brudzenie z zaciekiem na zbiorniku... Otwory w zderzaku (na halogeny chyba) i pierwsze oznaczenia... No i skończyłem wreszcie wciągarkę... Niestety, czas zajęcia się plandeką (tak jak sesja) nadchodzi wielkimi krokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Żle dokręciłeś kapsel od zbiornika bo trochę wyciekło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 dawaj Grzesiu tą plandekę, wszyscy ciekawi jesteśmy efektu poza tym mam pytanko - czym tak fajnie imitowałeś lekka rdzę na ramie pojazdu, i w jaki sposób uzyskałeś taka fakturę? (np. na wciągarce) dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi