Skocz do zawartości

Scania - platforma do przewou pojazdów Italeri 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ładnie to wszystko wygląda . Mam nadzieję, że teraz nie będziesz miał żadnych problemów z lakierem na "tyłku" Scanii .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 351
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
Napisano
Mam nadzieję, że teraz nie będziesz miał żadnych problemów z lakierem

Postanowiłem, że tył, by uniknąć powtórki, pomaluję bezbarwnym z MM.

Napisano

Widełki perfekcja, naprawdę mi się podobają.

Ale za to nie za bardzo jestem za tą boczną ścianą, coś te linie podziału jakieś dziwne ; /

Widzę, że też jesteś miłośnikiem niebieskich L&M'ów ;DD

Napisano

Ja osobiście powiem że mi te widły nie pasują, w realu nie wiem czy to by spełniało swoją funkcję. Chodzi mi o to czy dają się radę one schować?

Napisano

truckman, Jawkers w którymś ze swoich postów pisał, że będzie się starał jak najbardziej schować ten widelec pod zabudowę...

Pozdrawiam

Napisano

Ok rozumiem, fajny bajer te widły, ale tak jak napisałem wyżej, nie wiem czy taki sposób ich zamocowania tak jak w tym modelu pod tą "atrapą" jest realny. Może i się mylę.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Tylna zabudowa już prawie skończona.

DSCF5349.jpg

Wnętrze będzie ciemne z dodatkami aluminiowymi.

DSCF5345.jpg

DSCF5346.jpg

DSCF5348.jpg

Całość na dzisiaj wygląda tak.

DSCF5350.jpg

DSCF5351.jpg

DSCF5352.jpg

Napisano

No i wszystko pięknie myślę , że efekt, który jest teraz wynagradza tamte nie miłe niespodzianki i teraz pójdzie już tylko z górki

Napisano

Podoba mi się wnętrze, ładne a zarazem takie proste

Napisano

No dokładnie -kolory we wnętrzu super do siebie pasują

Pozdrawiam.

• Super Moderator
Napisano

Dzięki panowie.

Pomyślałem, że w samochodzie pomocy drogowej nie będę robił kremowej tapicerki, bo mija się to z celem. Tylko łóżko będzie jaśniejsze. A kolorystykę zaczerpnąłem z mojego samochodu, bo bardzo mi się podoba ciemne wnętrze z dodatkiem srebrnego.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

O YES

Też słucham AC/DC.

Mam małe pytanie.

Pod przednią szybą jest atrapa z napisem Scania i przeważnie jest on srebrny. Czy na tem napis idzie kalkomania?, bo w instrukcji nie ma nic o tym, a kalka z takim napisem jest. Niewiem teraz czy naklejać tam kalkę, czy go sobie pomalować.

Napisano
Witam.
O YES

Też słucham AC/DC.

Mam małe pytanie.

Pod przednią szybą jest atrapa z napisem Scania i przeważnie jest on srebrny. Czy na tem napis idzie kalkomania?, bo w instrukcji nie ma nic o tym, a kalka z takim napisem jest. Niewiem teraz czy naklejać tam kalkę, czy go sobie pomalować.

Pozostawili wybór modelarzowi, jeśli dasz radę ładnie pomalować to pomaluj, a jak Ci nie wyjdzie to masz kalkę

Miło jeśli chodzi o "elektryków" z Kangurlandii

Napisano

"elektryk" ale wole tego do lat 80 Bon miał lepszy głos. Hmm spróbuj nakleić kalkę.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Położyłem lakier półmatowy na przednią atrapę oraz położyłem go na wnętrze. Napis pomalowałem i nałożyłem logo Scanii.

DSCF5419.jpg

DSCF5425.jpg

Postanowiłem wkleić szyby, ale wcześniej chciałem je przyciemnić. Z bocznymi nie było większych problemów. Natomiast z przednią były okropne. Po całym stresującym zabiegu, folia na boku przedniej szyby lekko niedolega. Może to kwestia wprawy.

DSCF5420.jpg

DSCF5421.jpg

DSCF5424.jpg

DSCF5427.jpg

Zapomniałem, "szyberdach" też przyciemniłem.

DSCF5428.jpg

Napisano

Nie poznaję Cię ...

Przecież to wygląda tragicznie, już lepiej byłoby użyć farby do przyciemniania szyb . W chwili obecnej nie w pupe ni w oko .

Napisano

Takie ładne wnętrze, więc po co ciemne szyby? Nie przedobrz. Na prawym boku szachownica pofalowana trochę. Pozdrawiam.