reggy Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Razem z Gulusem załatwiliśmy Wam własny kącik Jakby coś zostało jeszcze nie przeniesione, to dajcie mi znać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Dzięki reggy Dzięki gulus Uzupełnienie jest potrzebne - patrz PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Również przyłączam się do podziękowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 przebijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki za własny kącik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 (edytowane) Bardzo proszę Szanownych Kolegów o podpowiedzi - mam dylemat z wyborem malowania i wariantu modelu M1114 UAH. Rozważam takie opcje: 1. Typowe piaskowe malowanie US Army z Iraku. Malowanie może trochę nudne, ale byłoby bardzo urozmaicone - model mógłby być porządnie obładowany jako jedyny z czterech, które wchodzą w grę - plecaki, kanistry w koszu na tylnej klapie, czerwono-białe pachołki drogowe na antenie, żółta tablica "Stay Back", antena Duke, wyrzutniki granatów dymnych, panele CIP itp. itd.: 2. Ciekawe malowanie z Afganistanu (rok 2005 - 504th Parachute Infantry Regiment "Devils In Baggy Pants" 82nd Airborne Division). Ten model byłby dużo bardziej "goły": 3. Używany przez najemników w Afganistanie M1114 w kolejnym ciekawym malowaniu, bez tylnej klapy i z siedzeniem dla strzelca w bagażniku: 4. Iracki M1114 z wieżą GPS/GPK podwyższoną szybami i siatką na górze. To malowanie też mi się podoba: Odpowiedzi "zrób wszystkie cztery" na razie nie biorę pod uwagę Edytowane 14 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Mnie najbardziej podoba się numer 3. Nie dość, że malowanie jest bardzo ciekawe, to jeszcze ten niesamowity bagażnik. Konkurencją może być moim zdaniem tylko iracka czwórka, z tą świetną wieżyczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 4, 2, 3, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Dla mnie wygrywa nr 2 za czachę z Misfits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Malowanie numer 3 może być ciekawe Kubisz zrób aktualną fotkę wszystkich Twoich Humvee.Ta fotka jest już nieaktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi, spoza forum mam jeszcze jeden głos na wersję numer 4. Kubisz zrób aktualną fotkę wszystkich Twoich Humvee.Ta fotka jest już nieaktualna Od tamtego zdjęcia na półkę trafił tylko jeden gotowy model (portugalski opancerzony z ISAF), jak skończę zaczęte 3 projektowe warsztaty, zrobię zdjęcie grupowe. Cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Jeśli na 3 dodasz "gratisowo" czaszkę z 2, to jestem za 3. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 No i głosy się rozłożyły tak: 1 - 0 2 - 2 3 - 3 4 - 2 Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że tak to będzie wyglądało Jedynka odpadła, bo mam też w planach M1151 w malowaniu piaskowym. Dwójka odpadła, bo jakoś najmniej mi się podobała. Do czwórki musiałbym dorabiać całą wieżę, a czasu i chęci mało Ale na takiego Irakijczyka jeszcze kiedyś przyjdzie pora, wtedy pomyślę o zakupie konwersji MIGa z wieżą (mam zestaw bez niej). Czyli jeżeli nic mi się nie odmieni, po skończeniu trzech zaczętych warsztatów projektowych pod nóż trafi taki właśnie M1114: Mam tylko te 3 zdjęcia (BaldPuma - dzięki ), ale powinno to wystarczyć. Sądząc po łbach wystających z pojazdu i innych szczegółach samego Humvee, jest to ten sam egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 masz jeszcze nietypową 1114 do analizy fotka z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Całkiem typowa To wersja z pancerzem Interim Frag 5, sporo tego jeździło po Iraku przed docelowym dopancerzeniem fabrycznych M1114 na wersję Objective Frag 5, czyli taką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 a ile to sporo bo po ilości fotek tych sporo i tych później to marne te sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 No jeszcze mam mu liczyć Sporo to... sporo. Czyli dużo. Czyli mogło byś kilkaset, może więcej. W 2005 roku, kiedy zaczęto wprowadzać Frag 5, było około 5500-6000 Humvee w wersji M1114 w Iraku. Kto to tam wie, ilu pojazdom założono Interim Frag 5. Oczywiście, że tych z Objectivem jest więcej. Proszę się nie czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Września 2009 Autor Share Napisano 16 Września 2009 Propozycja dla bogatych: Z tego modelu (Tamiya 35263): przy użyciu tego (Legend Productions LF1194): i tego (Legend Productions LF1195): oraz tego (Blast Models BL35135K): można sobie zrobić taką bestię: czyli moje modelarskie marzenie. Póki co aż boję się policzyć ile trzeba wydać na taki zestaw. BaldPuma pewnie się cieszy, że w 72 nie ma takich pokus On to sobie darmowo ładnie wystruga z kawałków tego i tamtego No chyba, że uda mi się go namówić na zmianę skali. Bo dlaczego tylko ja mam się spłukiwać na żywiczne kółka na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Wystruga sobie 6 kółek żywicznych 1:35 = 50-70 PLN = 4 modele 1:72 No comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Września 2009 Autor Share Napisano 16 Września 2009 6 kółek żywicznych 1:35 = 50-70 PLN = 4 modele 1:72 Jedynie to Cię usprawiedliwia Niestety teraz nawet Italeri sobie śpiewa po >30 zł za swój słaby Humveepodobny wyrób w 1:35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 tak troche dla relaksu ,wsadzam fotkę rodzinną amerykańskich jeppów:) dziadek z wnuczkiem....czyli Jeep Willys i hummer:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Września 2009 Autor Share Napisano 16 Września 2009 Ładna fotka, trochę wnuczek przerósł dziadka Erni, a kiedy startujesz z jakimś choćby symbolicznym warsztatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Spokojnie jednego juz mam na ukończeniu ,wiec foty lada dzień sie pojawia a 7 humvee z tamki i academy leży w szafie i czeka na pomysły konwersji bo takiego normalnego to już wstyd zrobic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Noooo, pomysłów....... to razem z z Kubiszem możemy Ci "Qupe" podrzucić ps. 17.09.2009 np to http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=131&t=1231&st=0&sk=t&sd=a&hilit=hummer&start=615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Po dłuższej nieobecności na forum wrócił kolega bodek66 i swój fantastyczny WARSZTAT zakończy w naszym projekcie. Teraz trzeba tylko załatwić z administracją przeniesienie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi