kubisz Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Muszę poszukać zestawu Legenda Zapytaj w Jadarze. na razie mam lusterka,przednią osłonę z gun trucka,koguta mam z zestawu italeri Te wszystkie elementy znajdziesz w konwersji Legenda - obejrzyj porządnie zdjęcia. Jedyny feler - niestety właściwości żywicy w połączeniu z kształtem i grubością przedniej osłony dają niemalże pewną gwarancję zwichrowania tego elementu. Gorąca woda potrafi jednak zdziałać wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Obejrzałem dokładnie co zawiera zestaw Legenda,ale gdybym go nie namierzył,te rzeczy,które wymieniłem posiadam Bardzo bym chciał zbudować jakiegoś izraelskiego humvee (najprościej będzie zbudować ambulans) Niepokoją mnie jeszcze te gwiazdy dawida (ale na gg mówiliśmy już o tym)Najważniejsze,że jest pomysł i dużo zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Niepokoją mnie jeszcze te gwiazdy dawida Na forum jest wielu miłych kolegów drukujących kalki - można zaprojektować i jakoś się dogadać. Tak właśnie zamierzam zrobić dla swojego Magen Davida. Na razie mam konwersję i blaszki do wnętrza, nie mam modelu i czasu... Najważniejsze,że jest pomysł i dużo zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 No to ja mogę wam powiedzieć, że wozy dowodzenia są pomalowane na 10000000% w trójbarwne kamo. Skąd to wiem? Rano wybieram się do szkoły, jadę samochodem, a tu ŻW Skodą pocina z góry. Patrzę dalej, garstka Rosomaków się wyłoniła. Wydałem rozkaz, zatrzymać auto W końcu można się przypatrzeć. Przejechała osobówka ŻW, kilka KTO i wtedy, nie przypuszczałem ale , pojawiły się 3 M1097A2 w wersji dowodzenia Zaledwie kilka metrów ode mnie Jeden miał jeszcze jakieś logo na drzwiach Potem już tylko parę Starów łączności i koniec Zdziwienie nie do opisania. P.S. Na osłodę dodam, że ostatnio w Wędrzynie szkoliła się ŻW. Wraz z M1151... Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 To masz szczęście, że takie cuda jest Ci dane oglądać. W tym moim pieknym Sosnowcu, ani w najbliższej okolicy nie tylko Rosomaka, Humvee, ale nawet żywego żołnierza nie uświadczysz...Raz w życiu widziałem kolumnę Rosomaków pędzącą trasą Katowice-Warszawa. Naprawde pędziły, myślę że gdzies ok. 80 km/h. Widok był imponujący - gnały gdzieś w Polskę, chyba z fabryki w Gliwicach. Poszukuję dobrych fotek polskich M1151. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Zderzak - rozumiem entuzjazm, ale zamiast relacji słownej to byś jakieś zdjęcia wrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Zderzak - rozumiem entuzjazm, ale zamiast relacji słownej to byś jakieś zdjęcia wrzucił Niestety nie przewidywałem spotkać wozów dowodzenia w drodze do szkoły i nie miałem czym zrobić zdjęć. Telefonu zapomniałem, a nawet nie zdążyłbym go wyjąć. No ale ćwiczenia na poligonie (nie tylko w Wędrzynie) będą jeszcze trwać. Zainteresowani niech poczytają na temat ćwiczeń Borsuk 10 Tomek, jak chcesz to mogę Ci podsyłać maile ze zdjęciami polskich Humvee. Znalazłem tego naprawdę dużo. Zresztą Kuba potwierdzi , gdyż dostaje regularnie paczuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Byłbym bardzo wdzięczny za fotki polskich Humvee's. Wszystkich typów. Dużo dostałem od Kuby, ale pewnie Ty, Konradzie, masz jeszcze więcej. Panowie, bardzo potrzebuję fotkę jakiegoś radia, które jest użytkowane w Humvee's, a które można wyjąć na zewnątrz, np. położyć na masce i rozmawiać. Widziałem taką scenę na filmie. Radio leżało na masce, gościu spokojnie rozmawiał. Ale było chyba podłączone do instalacji elektrycznej samochodu. Krótko pisząć, chodzi mi o zdjęcie jakiejkolwiek przenośniej stacji nadawczo-odbiorczej, używanej w tym pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Witam Mam pytanie: czy istnieje jakiś zestaw kalkomanii na deskę rozdzielczą?(mogą być skany,coś by uatrakcyjnić deskę rozdzielczą modelu Academy) Pamiętam jak kiedyś sklejałem Unimoga w zestawie były kalkomanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 potrzebuję fotkę jakiegoś radia, które jest użytkowane w Humvee's, a które można wyjąć na zewnątrz, np. położyć na masce i rozmawiać. Gdybyś pytał o polskie Humvee, to mam coś takiego: A ponieważ pytasz raczej o Humvee USA, to nie mam nic. Pozostaje Ci liczyć na innych albo na siebie - szukać w sieci i podzielić się znaleziskami. W wolnej chwili zerknę na swoje zdjęcia, ale tych wolnych chwili ostatnio coraz mniej... Mam pytanie: czy istnieje jakiś zestaw kalkomanii na deskę rozdzielczą?(mogą być skany,coś by uatrakcyjnić deskę rozdzielczą modelu Academy) Zerknij do spisu modeli i dodatków - np. Eduard robi kolorowe tabliczki znamionowe, a Archer kalkomanie z zegarami i tabliczkami. Klisze i kartoniki z zegarami są w zestawach blaszek Eduarda. Można zrobić kolorową kopię, a "nakładkę" z dziurami na zegary produkować chałupniczo - z blaszki, cieniutkiej płytki plastikowej, z papieru. Wklejasz to w miejsce spiłowanej tablicy z Academy i wygląda o trzy nieba lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Dzięki Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Dzięki Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 A ja zupełnie z innej beczki: Czy któryś z kolegów zna się na zakładaniu i administrowaniu forum? Mam pewien niecny pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Trochę ja się znam. Jakbyś chciał coś więcej to pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Jak co to byłem adminem forum klasowego, więc chętnie pomogę Swojego czasu myślałem o forum Humvee ale stwierdziłem, że nie na sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 kilka zdjęć: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Możemy spróbować tutaj. Tylko potrzebna jest dyskusja i wymyślenie działów itp. itd. http://www.hmmwv-models.yoyo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Idea zacna mnie się jak najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 nooooo NIE TYLKO MODELE ........chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 To może ja też się wypowiem skoro już ruszyłem tę lawinę. BaldPumo, oczywiście nie tylko modele, nie miałoby to sensu. Koncepcja którą miałem zakładała od strony modelarskiej działy: warsztat, galeria 1:72, warsztat, galeria 1:35 (jak się pojawią inne skale to się doda), coś w stylu "zrób to sam", bo sporo z nas samemu dorabia z dobrym efektem elementy, wiec niech będą w jednym dziale. Ze strony merytorycznej/1:1 czy jakkolwiek to nazwać: wojskowe, cywilne, systemy, użytkownicy, prototypy, WP... i co tam jeszcze będzie potrzebne aby ogarnąć ogrom tej wiedzy, która w projekcie grupowym już jest, a mimo to nie jest to temat wyczerpany. Co z tego wyjdzie, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 w 1:1 proponuję zrobić prezentację samej konstrukcji (zawieszenie, buda, silnik, itd. ) żeby to miało ręce i nogi. W zasadzie wszystko musiało by być poukładane bo przy poważniejszym szukaniu się pogubić można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Oczywiście, dział "elementy" również może się znaleźć. Rozplanowanie jak zauważyłeś będzie istotne, aby wszystko było tam gdzie trzeba. Stopień rozbicia na podfora jest właśnie do przedyskutowania. Wszelkie propozycje podziału i rozmieszczenia są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 nooooo NIE TYLKO MODELE ........chyba ? No wiadomo, tylko nie było dobrych nazw do wzięcia. Przykładowo MODELWORK Forum Modelarstwa Plastikowego nie tyczy się tylko modeli. Sprawa podziału to oczywiście kwestia dogadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Jankesi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Możemy spróbować tutaj. Tylko potrzebna jest dyskusja i wymyślenie działów itp. itd. http://www.hmmwv-models.yoyo.pl/ na melodie "Mury": .... a linka ( w domyśle aktywacyjnego) "nima", "nima", "nima", "nima", "nima", "już od lat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi