giberes Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 Zamarzył mi się EE Lightning w 1/48. Który wyrób polecacie, żeby był miły w składaniu i dosyć podobny do oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 56 minut temu, giberes napisał: Zamarzył mi się EE Lightning w 1/48. Który wyrób polecacie, żeby był miły w składaniu i dosyć podobny do oryginału? Jak na razie jedyny i najlepszy Airfix. Ktoś go jeszcze robił w wersji dwumiejscowej, Sword? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 Trochę pogrzebałem w sieci i widzę, że z dostępnością problem, więc może się skończyć na 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 8 godzin temu, BRAVO112 napisał: wiadomo cos na ten temat? Ja tylko znalazłem stronkę - ale niemieckie firmy mają te sklepy wyjątkowo paskudne w obsłudze. Są na liście w zestawach łaczonych. To wszystko chyba na zamówienie - podejrzewam że finansowo to harakiri.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 cena w sklepie Clasic Plane ( Modellbaustudio Rhein Ruhr ) jest ok 16 Euro Tylko jest pytanie, co to jest? jakis nieudany odlew na podstawie A-Modela? Druga sprawa, to sklep w Essen. Przed corona byl otwarty raz w miesiacu w soboty i kilka razy tam bylem Nie wiem, jak jest teraz, bo i sklep byl taki " z przygodami " - metalowe schody od podworka a i Wilgi na polkach nie widzialem, choc zestawow, roznych, sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 6 minut temu, BRAVO112 napisał: Tylko jest pytanie, co to jest? jakis nieudany odlew na podstawie A-Modela? Myślisz że poszli by tak perfidnie po najmniejszej linii oporu ? 7 minut temu, BRAVO112 napisał: Druga sprawa, to sklep w Essen. Przed corona byl otwarty raz w miesiacu w soboty i kilka razy tam bylem A! To trochę zmienia postać rzeczy... , jak soę jest w zasięgu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Grudnia 2022 Share Napisano 18 Grudnia 2022 Przyszedł mi do głowy taki pomysł by w modelu Sokoła firmy Answer użyć blaszki Parta przeznaczonej do modelu firmy AJ. Chętnie się dowiem jakie jest wasze zdanie na ten temat.Czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 W dniu 14.12.2022 o 21:54, BRAVO112 napisał: WILGA - czy ktos zna ten model??? Tu chyba jest odpowiedź: pzl wilga - PZL 104 "Wilga" de la Volkspolizei Est Allemande - Amodel - 1/72 (forumactif.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 7.12.2022 o 19:30, jmx62 napisał: Koledzy, tak na szybko. Wklęsły czy wypukły? Hasegawa PT 33 Dopiero dzisiaj zauważyłem pytanie. Model jak najbardziej wklęsły, najlepszy Skyhawk na rynku. Popatrz na wypraski, zwróć uwagę na wnęki podwozia: https://www.mojehobby.pl/products/A-4M-SKYHAWK-926124.html?ads_details=DSA&gclid=EAIaIQobChMIjNqDn76F_AIVZAzmCh37Cw8XEAAYASAAEgKtf_D_BwE Edytowane 19 Grudnia 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 36 minut temu, Wojtek59 napisał: Tu chyba jest odpowiedź: bardziej chodzilo mi o sam model a nie malowanie . Tu jest Wilga zrobiona z A-Modela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 To jest właśnie model z Classic-Plane Dla tej części katalogu, Niemiec podaje, że bierze modele dostępne na rynku i dodaje do nich wg specyfikacji: \ (R) - żywica (D) - kalkomanie etc. A Francuz mówi, że oferowany zestaw to Amodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Dopiero dzisiaj zauważyłem pytanie. Model jak najbardziej wklęsły, najlepszy Skyhawk na rynku. Popatrz na wypraski, zwróć uwagę na wnęki podwozia: https://www.mojehobby.pl/products/A-4M-SKYHAWK-926124.html?ads_details=DSA&gclid=EAIaIQobChMIjNqDn76F_AIVZAzmCh37Cw8XEAAYASAAEgKtf_D_BwE BRAVO112 twierdzi co innego, że jest odwrotnie, _OldMan_ znowu w drugą stronę, że jest ok. To już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Masz link do sklepu, sam pooglądaj co w pudełku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 3 godziny temu, barszczo napisał: Masz link do sklepu, sam pooglądaj co w pudełku do jakiego sklepu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: do jakiego sklepu???? https://www.mojehobby.pl/products/A-4M-SKYHAWK-926124.html?ads_details=DSA&gclid=EAIaIQobChMIjNqDn76F_AIVZAzmCh37Cw8XEAAYASAAEgKtf_D_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 6 godzin temu, jmx62 napisał: BRAVO112 twierdzi co innego, że jest odwrotnie, _OldMan_ znowu w drugą stronę, że jest ok. To już nie wiem. @barszczo dobrze pisze najlepszy dostępny Scooter w 4osiem. Możesz jeszcze poszukać Hobbycrafta ale to już taki gorszy produkt Skyhawkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 No i ten jest jeszcze przyzwoity https://www.mojehobby.pl/products/A-4E-Skyhawk-20194027-1.html Oparty chyba na Hasegawie, cały stos uzbrojenia w zestawie, ciekawe malowanie. Ma jeden drobny feler, ale dla mnie do przeżycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 7 godzin temu, jmx62 napisał: BRAVO112 twierdzi co innego, że jest odwrotnie przepraszam - pomieszalem watki, bo pisane sa jeden po drugim Skyhawk - mialem na mysli 1:72 a model Wilgi z Clasic Plane a powyzsze malowanie - chyba jedyne sluszne dla Skyhawka, chyba, ze jeszcze to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 W dniu 14.12.2022 o 21:54, BRAVO112 napisał: WILGA - czy ktos zna ten model??? Próbując znaleźć coś na temat tego modelu trafiłem takie wynalazki: Żywica 1:48 Wydruk w 1:144 https://www.shapeways.com/product/B8W7ZQVH8/wilga2000-144scale-1-airframe?optionId=65517930&li=marketplace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 tylko ten pomaranczowy to jest 72 a o 144 to nawet nie wiedzialem, ze ktos zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Pytanie: co boli ten model Tamiya Focke-Wulf Fw190 D-9 1/48? Ma jakieś poważne mankamenty? Edytowane 23 Grudnia 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 Najpoważniejszy to z tego co pamiętam wnęka podwozia. Tam powinna być dziura i widoczny od dołu silnik. Poza tym zespół śmigło - kołpak. Więcej grzechów nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 3 minuty temu, barszczo napisał: Najpoważniejszy to z tego co pamiętam wnęka podwozia. Tam powinna być dziura i widoczny od dołu silnik. Poza tym zespół śmigło - kołpak. Więcej grzechów nie pamiętam. Trochę atencji (dla tych, którym zależy) wymaga połączenie skrzydło - kadłub. Powstaje linia podziału, której w oryginale nie było. Ale to przypadłość wszystkich plastikowych Fok. Poza tym bardzo przyjemny, samoskładalny model, który jak najbardziej przypomina długonosą Fokę. Sam mam dwie na półce hańby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Sam mam dwie na półce hańby... dobrze, ze masz polke.... ja mam szafe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 14 godzin temu, jmx62 napisał: Pytanie: co boli ten model Tamiya Focke-Wulf Fw190 D-9 1/48? Ma jakieś poważne mankamenty? Oprócz tego co wymienili Koledzy ponoć część silnikowa jest nieco za krótka, golenie podwozia głównego też trochę za krótkie oraz kwestia obszaru między wnękami na koła w centropłacie... Kuba Plewka na PWMie kiedyś pisał co jest poprawne a co nie w modelach Tamiya i Eduard (D-9, D-11, D-13). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi