Roobert Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Wreszcie skończyłem kota . Ci którzy oglądali warsztat to wiedzą, że lekko z nim nie miałem. Tu jest warsztat: viewtopic.php?t=15356 Podstawka miała być inna ale kompletnie mi nie wyszła więc przerobiłem jakąś starą zimową na lato . Zostało pomalować ładnie ramkę ale nie mam narazie siły na to. Dobra nie będę gadał, tylko pokażę com narobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Piąta fotka wymiata! Model wyśmienity!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Piąta fotka wymiata! A mnie najbardziej się czwarta podoba Model pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Ładny kociak I nie ma tyle błocka nawalonego... poezja pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Model po prostu piękny, aż chce się patrzeć, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Ja ominąłem te pierwsze zdjecia bo nie lubię i widzę na ostatnich bez tła że bardzo fajny a jeśli chodzi o malowanie to powinieneś mieć pod profilem baner "Mistrz pędzla' jakkolwiek to nie brzmi :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Jak już pisałem w "warsztacie" bardzo pierwsza klasa What's next? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 What's next? Dys : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=15767 Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Jeszcze nie widziałem scenki rodzajowej pt. "Pantera w polu rzepaku" (Pantera ma malowanie chyba z Normandii, nieprawdaż? czy już wtedy we Francji chodowali rzepak? ) , aczkolwiek "sielska-anielska" dróżka z wierzbami i płotkiem wymiata. Szkoda, że to tylko tło ... A "główna bohaterka" scenki wygląda niesamowicie, jak na model mnalowany pędzlem. Nie wiem, czy to fotki kłamią, czy ją tak zabezpieczyłeś, ale się trochę błyszczy, jakby była machnięta jakimś satynowym lakierem. Fajnie, że jeden z ekranów sobie "wisi" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Że tak blogowo/n. klasowo skomentuje-SłiiiiTaŚśśNiE RoOoberciQ! 4 i 5 Fotka Miażdży :] ;) ;* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Tła dobierałem tak, żeby pasowały porą roku i się ładnie komponowały. Rolnikiem nie jestem i nie wiem czy był rzepak, założę się, że 99% osób tutaj też tego nie wie . Mi też bardziej do gustu przypadła ta droga z wierzbami, chociaż rzepak też nie jest zły. Zawsze kupuje kalendarze ścienne z widoczkami czy drogami, mogę wtedy tak pokombinować w galerii. ... ;* yyyyy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Model piękny. Nie wiem czy to nie podejdzie już pod czepialstwo, ale drażni mnie zwisający fartuch. Każdy z nich ważył ładnych pare kilo i nie wiem czy w tej pozycji utrzymałby sie na jednym uchwycie. Poza tym PEŁEN SZACUN !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 nice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 fajna scenka,model ladny kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Mi tez model bardzo się podoba. 5 fotka cacyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Dobra robota. Gdyby nie warsztat to w życiu bym nie pomyślał, że malowałeś pędzlem. Figurki także wyszły bardzo zgrabnie. Ogólnie podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam nadzieję, że autor zdjęcia mnie nie zje ale nie mogłem się powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Pafica napisał:... ;* yyyyy... Oj żart :] To do modelu :] PS. Sepia jak prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 No fajna ta sepia . Ktoś obeznany w obróbce zdjęć mógłby dopieścić i podniszczyć w jakimś programie fotę to by ciekawie wyglądało. Dopiero teraz załapałem, że zieleń kamo ładnie zlewa się z otoczeniem, czyli zadanie swoje spełniła bardzo dobrze edit: Co do wiszącego schurzena to moim zdaniem dał by rade wisieć. Takie zdjęcie znalazłem w monografii Tank Power. Też wisi na jednym haku. W monografii Jagdpanther też widziałem podobne zdjęcie, więc jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Super !!!!! Model świetny, ja też maluje pędzlem i uwazam, ze można zrobic tą metodą swietny model. Aerografu celowo nie chce Też doskonale sie w pedzlowaniu. Tlo letnie tylko nie bardzo do kamo pasuje. Kamo z przełomu jesień 44-wiosna 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Model piękny Fajnie to na tle wygląda, a i w dodatku sam model malowany moim ulubionym narzędziem (chodzi o pędzel) A co do zdjęć jako historyczne to bawiąc się w picasie zrobiłem to: Może się nie podobać bo żaden ze mnie grafik Oczywiście takich zdjęć do galerii nie wstawiać, bo ciężko by było coś oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Model naprawde udany. Gratulacje Brudzenie bardzo fajnie nie za dużo i nie z mało, jest tak jak powino być Sesja zdjęciowa to pełna profeska. Ogólnie efekt jest super. Ciekawe kiedy ja skończe swoja panterke....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Piekny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Piekne wlepki porobiłeś. Naprawdę szacunek. A model na srednim poziomie. Choc wole taki poziom z figurkami, a niezeli wyzszy bez figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 To nie wlepki a zdjęcia robione na tle obrazka z kalendarza przyczepionego taśmą do kartonu , wysoce zaawansowana obróbka zdjęć. Oczywiście ustawiałem zgodnie z kątem padania słońca na obrazku. Ciągle się uczę robić modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi