R_Mazzi Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 (edytowane) Po roku i paru miesiącach nadeszła chwila prawdy. Mój dziesiąty skończony model i pierwsza figurka Wszystko co było do powiedzenia, właściwie chyba już zostało powiedziane w warsztacie Mimo to zapraszam do oglądania: Podsumowując: Model Dragona plus gąsienice i zbiorniki z UM, trochę detali Parta, lufa Armo (chyba), kalki Armo. Malowany pędzlem akrylami lifecolor. Do tego neutralny wash, oleje, pigmenty i tym podobne zabiegi. Z premedytacją prawie funkel nówka. Merytorycznie, wiadomo co: dupka i osłony peryskopów… Malarsko czołg wyszedł jak wyszedł, myślę, że na normalnym poziomie. Figurka … ;) Edytowane 5 Listopada 2009 przez Gość Cytuj
Panzer4 Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 Gratuluje! Modelik prezentuje się bardzo ładnie i dobrze, że nie przesadnie usyfiony. Wszak nie każdy czołg po bagnach biebrzańskich się tułał. Ładne detale i sensowne zdrapki dopełniają zgrabnej całości. Chłopek rzeczywiście gustlikowy wyszedł bardzo. Ale cóż - widać Hanys i tyle Jeszcze raz gratuluje. PS Tetrzydziestkiczwórki to nie są moje ulubione czołgi, że takiego eufemizmu użyję, ale oko cieszy dobry model nawet tych "lubianych inaczej". Cytuj
romek Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 Jest dobrze . O ludziku juz bylo troche napisane . Tak sobie mysle , ze jesli to jest maj to troche za malo opalony ten gosciu , bladziutki jakis bidula . Cytuj
tomek14147 Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 Mnie się podoba, mimo że trochę czysty. Fajnie wyglądają powyginane błotniki. Dla mnie to jeden z lepszych siedmio-dwójkowych teciaków na tym forum. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 bardzo zacny model, brawo za śmiałą próbę z załogantem :-) podoba mi się twoja konsekwencja w doborze tematów i budowaniu kolekcji. niemniej jakbyś go CIUT bardziej pobrudził... ale o gustach się nie dysktuje. mam nadzieję, że zobaczę go w Bytomiu. Cytuj
rtoipmodest Napisano 6 Listopada 2009 Napisano 6 Listopada 2009 Rafale, co prawda unikałeś zbliżeń załoganta, ale wygląda, że go ładnie wyciągnąłeś Całość bardzo sympatyczna - pewnie w realu wyglada jeszcze zacniej Cytuj
JARD Napisano 6 Listopada 2009 Napisano 6 Listopada 2009 I love T 34 (& M4 Sherman) i ten też mie się podoba. Winietka z surowością i swieżością późnej wiosny, onego roku 45-tego mi się kojarzy. Piękny czas nadziei na lepsze powojenne zycie. Bez telefonów komórkowych, telewizorów plazmowych, internetu i disco polo. Facet - jak ten tankista nieprzymierzając, mógł hamowi dać w mordę bez posądzenia o ksenofobię. Piękne czasy... Szkoda, że odżywają tylko na winietkach zapaleńców. Cytuj
grzesioj Napisano 6 Listopada 2009 Napisano 6 Listopada 2009 Nie będę się wymądrzał i napiszę po prostu, że mi się podoba bo jest ładny. pozdrawiam Cytuj
R_Mazzi Napisano 6 Listopada 2009 Autor Napisano 6 Listopada 2009 Dzięki chłopaki Andrzej powiem tak, jeśli ja będę w Bytomiu, to teciak też będzie Piotrek z tym wyciąganiem …. Powiedzmy, że zbytni zoom Gustlikowi nie służy Cytuj
czak45 Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Bardzo ładny model. Wszystko gustownie i ze smakiem zrobione. Delikatne obicia (nie przesadzone) No i ten piękny wypłowiały kolorek. Figurka w koncu jest, ale jest taka sobie, jakos srednio tu pasuje. Pozdrawiam. Cytuj
TankRed1070 Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Brdzo Ładny. Gratuluję! Styranie jak trzeba. A załaogant uważam że ostatecznie wyszedł OK. Pozdrawiam Cytuj
Mirek66 Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Tak jak ujęli to koledzy bardzo ładne wykonanie modelu i otoczenia . Gratuluję udanej pracy . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi