Skocz do zawartości

T-34/85 - Dragon 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Po roku i paru miesiącach nadeszła chwila prawdy.

Mój dziesiąty skończony model i pierwsza figurka

Wszystko co było do powiedzenia, właściwie chyba już zostało powiedziane w warsztacie

Mimo to zapraszam do oglądania:

T34_85_01.jpg

T34_85_02.jpg

T34_85_03.jpg

T34_85_04.jpg

T34_85_05.jpg

T34_85_06.jpg

T34_85_07.jpg

T34_85_08.jpg

T34_85_09.jpg

T34_85_10.jpg

Podsumowując:

Model Dragona plus gąsienice i zbiorniki z UM, trochę detali Parta, lufa Armo (chyba), kalki Armo.

Malowany pędzlem akrylami lifecolor. Do tego neutralny wash, oleje, pigmenty i tym podobne zabiegi.

Z premedytacją prawie funkel nówka.

Merytorycznie, wiadomo co: dupka i osłony peryskopów…

Malarsko czołg wyszedł jak wyszedł, myślę, że na normalnym poziomie. Figurka … ;)

Edytowane przez Gość
Napisano

Gratuluje! Modelik prezentuje się bardzo ładnie i dobrze, że nie przesadnie usyfiony. Wszak nie każdy czołg po bagnach biebrzańskich się tułał. Ładne detale i sensowne zdrapki dopełniają zgrabnej całości.

Chłopek rzeczywiście gustlikowy wyszedł bardzo. Ale cóż - widać Hanys i tyle

Jeszcze raz gratuluje.

PS

Tetrzydziestkiczwórki to nie są moje ulubione czołgi, że takiego eufemizmu użyję, ale oko cieszy dobry model nawet tych "lubianych inaczej".

Napisano

Jest dobrze . O ludziku juz bylo troche napisane . Tak sobie mysle , ze jesli to jest maj to troche za malo opalony ten gosciu , bladziutki jakis bidula .

Napisano

bardzo zacny model, brawo za śmiałą próbę z załogantem :-) podoba mi się twoja konsekwencja w doborze tematów i budowaniu kolekcji. niemniej jakbyś go CIUT bardziej pobrudził... ale o gustach się nie dysktuje. mam nadzieję, że zobaczę go w Bytomiu.

Napisano

Rafale, co prawda unikałeś zbliżeń załoganta, ale wygląda, że go ładnie wyciągnąłeś Całość bardzo sympatyczna - pewnie w realu wyglada jeszcze zacniej

Napisano

I love T 34 (& M4 Sherman) i ten też mie się podoba. Winietka z surowością i swieżością późnej wiosny, onego roku 45-tego mi się kojarzy. Piękny czas nadziei na lepsze powojenne zycie. Bez telefonów komórkowych, telewizorów plazmowych, internetu i disco polo. Facet - jak ten tankista nieprzymierzając, mógł hamowi dać w mordę bez posądzenia o ksenofobię. Piękne czasy... Szkoda, że odżywają tylko na winietkach zapaleńców.

Napisano

Nie będę się wymądrzał i napiszę po prostu, że mi się podoba bo jest ładny.

pozdrawiam

Napisano

Dzięki chłopaki

Andrzej powiem tak, jeśli ja będę w Bytomiu, to teciak też będzie

Piotrek z tym wyciąganiem …. Powiedzmy, że zbytni zoom Gustlikowi nie służy

Napisano

Bardzo ładny model.

Wszystko gustownie i ze smakiem zrobione.

Delikatne obicia (nie przesadzone)

No i ten piękny wypłowiały kolorek.

Figurka w koncu jest, ale jest taka sobie, jakos srednio tu pasuje.

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

Tak jak ujęli to koledzy bardzo ładne wykonanie modelu i otoczenia .

Gratuluję udanej pracy .