tornado Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 tornado jeśli nie było by to problemem podrzucił byś linka z in-boxem tego modelu, wrzuciłem w wyszukiwarkę ale akurat tego modelu mi nie znalazło :/ Nie robiłem in-boxa Idealny śnieg wychodzi z sody oczyszczonej. Można ją brudzić, a czysta jest bieluśka i skrzy się ładnie. Popieram Jacka, tylko ja przyklejałem sodę na lakier do włosów, jak lakier wyschnie to daje bardzo ładne efekty Dzięki koledzy za info Najpierw psikasz lakier i dopiero wtedy posypujesz sodą Co do wiatraczka to i tak prawie nie będzie go widać bo cały jest w tunelu osłony chłodnicy. Nie mogłem patrzeć na te pokrywy zaworów i jeszcze w ubiegłej nocy zdemontowałem je, oczyściłem i pomalowałem Ponad to zamontowałem chłodnicę i siłowniki hamulców: Felgi oczyściłem z chromu i zaraz biorę sie za malowanie. mam zamiar prysnać je na biało, tylko zastanawiam się teraz czy nie będą zlewać się ze śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki koledzy za info Najpierw psikasz lakier i dopiero wtedy posypujesz sodą Question Z tego co pamiętam to najpierw sypałem sodę a potem pryskałem ją lakierem, na początku wyglądało jak rozmiękła mąka, ale jak wyschło to ładnie wykrystalizowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Z tego co pamiętam to najpierw sypałem sodę a potem pryskałem ją lakierem, na początku wyglądało jak rozmiękła mąka, ale jak wyschło to ładnie wykrystalizowało. No ale podczas psikania podmuch nie rozdmuchiwał ci sody na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 mam zamiar prysnać je na biało, tylko zastanawiam się teraz czy nie będą zlewać się ze śniegiem Maluj śmiało Potem się przybrudzi i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 stroju napisał: Z tego co pamiętam to najpierw sypałem sodę a potem pryskałem ją lakierem, na początku wyglądało jak rozmiękła mąka, ale jak wyschło to ładnie wykrystalizowało. No ale podczas psikania podmuch nie rozdmuchiwał ci sody na boki Question Heh, diorama miała porowatą powierzchnię to soda się tam wklinowała, ale chyba po pierwszym spryskaniu posypałem znowu i znowu zalakierowałem, można kilka razy a kolejność raczej nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Faktycznie, biały może zlewać się ze śniegiem ja bym proponował jakiś kremowy, kość słoniowa, lub coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 To może najpierw 1 warstwa lakieru, posypać sodą wtedy przyklei się ona i po wyschnięciu znowu fuknąć lakierem Tak w najbardziej logiczny sposób idzie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Jeszcze raz dziękuję za informacje na pewno przydadzą mi się przy budowie dioramki Kółeczka pomalowane Co prawda pomalowałem białą Pactrą ale po pryśnięciu glossem MM wyszła kość słoniwa, to i lepiej bo nie będą zlewać się ze śniegiem Po zamontowaniu kół jak narazie podłączyłem układ hamulcowy i paliwowy, będą jeszcze inne przewody i kabelki. No i kolejna przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Hehe, na fotkach i tak nie widać tej kości słoniowej - wyszło jak najbardziej białe No, ale to efekt flesza... Pług, rzecz jasna, docelowo będzie równo na podłożu leżał?? Złączki, rozdzielacz i inne elementy pneumatyki, to KFS? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Pług, rzecz jasna, docelowo będzie równo na podłożu leżał?? Pług muszę poprawić gdyż skleiłem go w/g instrukcji, a dopiero przy zamontowanych kołach okazuje sie, że trzeba przykleić go do ramy pod innym kątem - będzie równo leżał. Złączki, rozdzielacz i inne elementy pneumatyki, to KFS? Tak KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 tornado wiem ze ten temat był wałkowany ale w jaki sposób robisz zakupy z KFS?? Chętnie bym kupił parę drobiazgów ale nie wiem gdzie uderzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 tornado wiem ze ten temat był wałkowany ale w jaki sposób robisz zakupy z KFS?? Chętnie bym kupił parę drobiazgów ale nie wiem gdzie uderzyć? Jeszcze nie robiłem zakupów w KFS'ie, kupowałem od pośrednika z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2009 Witam. Coraz ciekawiej wygląda. Przydało by mu się wannę wypełnić piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Przydało by mu się wannę wypełnić piaskiem. Będzie wypełniona Okazało się, że pług jest dobrze sklejony i nic nie trzeba poprawiać Na poprzednim zdjeciu był trochę uniesiony a, że prawa strona jest cięższa od lewej to przeważyło go. Zdjecie z opuszczonym pługiem: Dzisiaj musiałem zająć się sprawami zawodowymi więc mało co zrobiłem, mianowicie z jednej strony wanny przykleiłem pręt za, który włożę łopatę (była w zestawie): Zastanawiam się czy z drugiej strony też zamontować taki pręt, czy też drabinkę tak jak tu: Przymiarka drabiny (nie było jej w zestawie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Drabinkę. I jakiegoś ludzika jeszcze na niej To co Andrzej? Jutro finisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Będziesz montował dodatkowe oświetlenie z przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Będziesz montował dodatkowe oświetlenie z przodu ? Mam taki zamiar, jeszcze nie rozgladałem się za lampami, ale pewnie coś znajdę w "złomie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Przyglądam się relacji i mam tylko jedno pytanie. Czy brudzenie silnika i ramy wykonujesz za pomocą farb dla plastyków, tak jak w dziale jak to zrobić i pokazać "Wash" ?? I moje spostrzeżenie. Boicie się się nie będzie widać śniegu. Nic bardziej mylnego. Śnieg drogowy, nie jest aż taki śnieżno biały, jest to mieszanina śniegu z błotem kurzem i wszystkim innym co leży na drodze. Co prawda, taki będzie występował tylko na ramie, kołach, pługu itp. Ale ten padający ( niby bielszy) będzie miał trochę inną fakturę niż lakier, przez co będzie go widać. To taka moja mała myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Czy brudzenie silnika i ramy wykonujesz za pomocą farb dla plastyków, tak jak w dziale jak to zrobić i pokazać "Wash" ?? Silnik brudziłem farbką olejną dla plastyków, natomiast ramę suchymi pastelami rozcieńczonymi w terpentynie balsamicznej. Fordzik zmienił kolor Maskę z kabiną potraktowałem bazą, obecnie czekają na szlif i lakier. Natomiast na pług i wannę dodatkowo psiknąłem czarną mgiełkę i ponownie malnąłem bazą - teraz mogę przystapić do brudzingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Panu to tylko pozazdrościć tych umiejętności ja nie wiem jak można robić modele tak szybko i w tak perfekcyjnym wykonaniu. Model piękny tez bym taki chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Po prostu full czasu. P.S Czytałem że ten rozcieńczalnik jest taki oszukany, potrafi nie wyschnąć. Podobno White Spirit jest lepszy używałeś tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Szybciej,szybciej ! Po prostu nie nadążam z śledzeniem tematu Ekspresowe tempo ale i tak model na tym nie traci. Jak na razie super Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 No, no, jeden dzień mnie na forum nie było, a tu takie postępy w pracach Świetnie, bardzo mi się podoba, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 18 Listopada 2009 No, no, jeden dzień mnie na forum nie było, a tu takie postępy w pracach Też miałem to napisać. Andrzej no pieknie, kolor mi się podoba, wogule brudzenia wanienki jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 (edytowane) Dzieki Panowie na Wasze opinie no i miło mi, że podobają się wam moje "wypociny" Czytałem że ten rozcieńczalnik jest taki oszukany, potrafi nie wyschnąć. Podobno White Spirit jest lepszy używałeś tego? Jeszcze nie miałem do czynienia z White Spiritem, a terpentyna zawsze mi wysychała. Gdy by ktoś miał kłopoty ze schnięciem terpentyny to proponuję dolać troszkę benyny ekstakcyjnej, mikstura wyschnie na 100 % Edytowane 19 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi