Moses Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Zapraszam do nowej galerii. Tym razem chciałbym przedstawić Państwu miniaturę samolotu F4F-4 Wildcat wykonanego z zestawu Hobby Boss w skali 1/48. Model wykonany prosto z pudła, jedynymi dodatkami była osłona kabiny wykonana w technologi Vacu, oraz kalkomanie firmy CAM Decals – Battlin’ Wildcats – 48-111. Model przedstawia maszynę, pułkownika James’a E. Swetta, na której 7 kwietnia 1943 roku zestrzelił 5 japońskich maszyn na pewno, oraz siedem prawdopodobnie, podczas jednego lotu. Za ten lot został nagrodzony Kongresowym Medalem Honoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jeżeli mogę zabrać głos jako pierwszy: bardzo efektowny model, dyskretne i wiarygodne ślady eksploatacji, świetny pomysł na podstawkę. Nie mam tylko pewności co do gwiazd, zwłaszcza tych na kadłubie. Mają takie lekkie zacieki. To kalkomanie, czy od szablonu malowane? Ogólnie: gratulacje. Bardzo lubię maszyny z Pacyfiku. Ta jest bardzo przekonująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Dzięki Gwiazdy to pierwsze doświadczenia z szablonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Niezły rezultat 5+7 z jednego lotu - myślałem, że takie rzeczy tylko w symulatorach ;) Gwiazdy na skrzydłach malowałeś sam? Podoba mi się efekt wypłowienia na liniach podziału blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Ładny kotek ,ładnie zmalowany i postarzony tak nie nachalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Fajnie, że malowanie inne niż oklepana "2" z Guadalcanal. Podoba mi się ogólnie, chociaż wygląda na dosyć ciemny - być może to wina zdjęć, bo w warsztacie z kolorem było chyba OK. Najmniej podobają mi się gwiazdy. Dość wyraźnie widać biały przy krawędziach. Szkoda też że są namalowane w złych miejscach. Na skrzydłach powinny być umieszczone tak aby średnica koła wypadała mniej więcej na wysokości początku lotki. Te na kadłubie nie są na tej samej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Fajowy Wildcat, podobają mi się szczególnie gwiazdy na kadłubie, brakuje mi jedynie okopceń z rur, jak i karabinów. A reszta jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Tak jak poprzednik napisal -piekny model. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Model całkiem całkiem, ale... 1) po co ta podstawka? na własnym podwozi nie ustoi? 2) odbiór całości psują te gwiazdy, takie byle jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam Całkiem fajnie wykonany Wildcat kolego Moses. Jest schludnie i efektownie. Podoba mi się kokpit, malowanie i nieprzesadzone ślady eksploatacji (choć okopcenia i nieco wyrazistsze obicia lakieru rzeczywiście by nie zaszkodziły). Mniej podobają mi się wspomniane gwiazdy, lufy km-ów w skrzydłach oraz sposób prezentacji modelu. Koniec końców jest pozytywnie, ale wiem, że stać Cię na więcej Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam.Ładnie czysto wykonany model, podstawki by mogło nie byc. Co do gwiazd to juz chyba wszystko powiedziane.Bardzo delikatne brudzenie, jedynie czego mi brakuje to nie zapusciłes linii podziałowych a mysle ze duzo by to zmieniło.Oczywiscie jest to wciaz wykonalne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 A ja bym linie zostawił w spokoju. Właśnie teraz model wygląda jak samolot, a nie jak top trendy model. Podobają mi się zwłaszcza fotki z dystansu. Mankamenty są - koledzy pisali, ale jakoś chowają się pod tym dobrym czynem malarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Zgadzam się z kolegą wyżej, dobrze że nie zapuściłeś lini podziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi