KRL Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Warsztat zakończony czas na prezentację modelu w galerii. Poniżej będziecie mogli zobaczyć i ocenić moją wizję Su-27 Ukraińskich Sił Powietrznych. Samolot od wielu lat służy jako maszyna pokazowa jest to jeden z pierwszych samolotów Su-27 który trafił na Ukrainę w czeluściach netu odnajdziecie wiele fotek tego samolotu w różnych kamuflażach. W 2013r ten konkretny egzemplarz można było zobaczyć w Polsce w Radomiu - w nie co innej wersji kolorystycznej - mianowicie nos i końcówki stateczników miały kolor biały. Rok później na pokazach w UK ten sam samolot miał już nos i stateczniki w kolorze ciemno szarym. Mój model przedstawia nie co wcześniejszą wersję kamuflażu z dodatkami w kolorze zielonym Su w tej wersji wystąpiło na pokazach lotniczych we Włoszech na wystawie statycznej. Samolot miał brać udział w pokazach dynamicznych jednak kierownictwo pokazów nie wyraziło zgody zasłaniając się względami bezpieczeństwa (ciekawe co z niego wyciekało) . Pozwolę sobie teraz napisać coś o samym modelu, największym problemem jest jak dla mnie jego fotografowanie bez wzgledu na tło trudno jest odwzorować idealnie kolory wychodzą one zbyt intensywne. Po przejrzeniu wielu fotek postanowiłem wybrać fotki na czarnym tle - mam wrażenie że takie tło bardziej pasuje do agresywnej sylwetki tego kolosa. W kwestii budowy modelu - odpowiednie informacje znajdziecie w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Piękna robota, ale o tym już pisałem w warsztacie. Choć samolot nie z mojej bajki, to bardzo podoba mi się to malowanie, podobnie jak i silniki. Znakomity model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Świetny model, kawał pięknej roboty Uszczelki, zmęczenie powierzchni kamo, bardzo realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 I co tu więcej dodać? SUPER. A odemnie choler... zazdroszczę techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Bardzo ładny, silniki rewelacyjne . __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Vickers E jedno i dwu wieżowy - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 No Panie, bajka. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 hyle czoła .... i gratuluje błyskawicznie ukończonego warsztatu piękny model jest na czym oko zawiesić , jeszcze raz gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Ta..... piękny dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Model jak zwykle czysto sklejony. Super wyszły dysze oraz metalowe części gondol silników. Tylko czemu model znalazł się na allegro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Serio? KRL, nie szkoda Ci? Ja tam jakoś nie potrafiłbym się chyba rozstać z czymś przy czym siedziałem tyle tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Też podglądałem od początku , pięknie wykonany model . Czekam z niecierpliwością na relacje z budowy F14 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Z relacją z budowy F-14 a w zasadzie dwóch F-14 A i D będzie problem - jeden już gotowy a drugi jak myślę skończę do soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 No to pozazdrościć tempa , ale galeria będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 KRL, w czasie gdy ja robię jeden model, Ty chyba ich sklejasz więcej niż ja do tej pory przez całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 KRL, w czasie gdy ja robię jeden model, Ty chyba ich sklejasz więcej niż ja do tej pory przez całe życie. Może nie aż tak dużo ale naprawdę podglądam tu warsztaty od jakiegoś czasu i już nie wiem co wy tam robicie tyle czasu przy tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 KRL, w czasie gdy ja robię jeden model, Ty chyba ich sklejasz więcej niż ja do tej pory przez całe życie. Może nie aż tak dużo ale naprawdę podglądam tu warsztaty od jakiegoś czasu i już nie wiem co wy tam robicie tyle czasu przy tych modelach. No wiesz to było brutalne Nie wiem jak inni, ale ja się trochę opierdzielam, a w wolnych chwilach to wnętrza robię ...czasem te mieszkalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2015 Usprawiedliwiony Niestety, wiem jak jest nie każdy może poświęcić tyle czasu na modele co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Poza tym, jak mawia przysłowie, pospiech jest wskazany tylko podczas sraczki i jedzenia ze wspólnej miski. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 ciekawie wyszły przegrzane pokrywy silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Świetny model. Gratuluje efektu. Silniki - genialne. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi