Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno, dawno temu jak jeszcze Arnold był młody (albo wyglądał młodziej) zrobiono taki film. To była fajna komedia sensacyjna, a scena z Harrierm do zobaczenia jest wciąż dostępna na YouTube. Mój model też odczekał wiele lat . Jest to model starej Hasegawy z kalkami , które niestety już się rozpadały podczas klejenia, było nieco walki.

Trzeba dodać, że figurki powstały z rożnych zestawów, podczas prac były cięte rączki , nóżki i główki jak w niskobudżetowym horrorze.wrrr

Oto efekt mojej pracy, scena finałowa...

Najpierw fotki z filmu i studia podczas kręcenia sceny.

Harrier%20TL%2012.jpg

Harrier%20TL%2013.jpg

Harrier%20TL%202.jpg

Harrier%20TL%201.jpg

I mój odpowiednik

Harrier%20TL%208.jpg

Harrier%20TL%207.jpg

Harrier%20TL%206.jpg

Harrier%20TL%205.jpg

Harrier%20TL%204.jpg

Harrier%20TL%203.jpg

Harrier%20TL%209.jpg

a tak wygląda podstawka

Harrier%20TL%2011.jpg

Napisano

Scena legendarna, jedna z najfajniejszych scen akcji jakie widziałem.

Pomysł na dioramkę też fajny, zdjęcie wyszło super.

Niestety, sam model nie powala, pomalowany bez żadnych prób cieniowania, zróżnicowania powierzchni, zero washa, nic.

Efekt dymy z Sidewindera tez z deczko nieprzekonujący.

No ale trzeba przyznać, że na tle panoramy Miami to wszystko jakoś tak nie rzuca się w oczy.

Tak więc brawo za pomysł, niestety sam model - w moim mniemaniu - słaby.

Napisano

Bardzo fajny pomysł... hehe

Figureczki sam ciosałeś? Chętnie bym zobaczył zdjęcia detali samych figurek.

Napisano

Realizacja i wykonanie! super!

Za pierwszym razem przeglądałem na lapku gdzie miałem jasność ekranu zmniejszoną i byłem pewny ,że kolejne obrazki pochodzą z filmu.

Napisano

Wielkie brawa należą Ci się za pomysł, banan na gębie od ucha do ucha murowany Do filmu mam sentyment więc moja opinia nie będzie obiektywna, ale chyba o to w modelarstwie chodzi, prawda?

Się podoba się.

Pozdro