Stojkovic Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Witam Model wykonany z waloryzacją blaszkami Eduarda i kołami żywicznymi bliżej mi nie znanej firmy z chin. Przy wykonaniu malowania wzorowałem się na bułgarskim BRDM 2 w ramach misji SFOR. Oto efekty: Wszystkie fotki: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Bardzo ładny. Podoba mi się. Już chciałem się doczepić, że mało obić, słaby wash itp... ale dobrze że dałeś foty prawdziwego bo prawdziwy wygląda dosłownie jak twój, Albo twój jak prawdziwy ha ha . Naprawdę podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Flagi trochę psują efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Faktycznie, poprawić jeszcze można, oklej równiutko taśmą, pomaluj i będzie si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Pierwsze dwa porównania modelu z oryginałem pokazują, że masz poprzestawiane kolory zielony z brązowym. Celowy zabieg, czy pomyłeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Pomalowany ładnie choć flagi i kolor blotka trochę nietegez. No i ciekawi mnie jak to z tym kamo po uwadze Grześka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Nie jestem pewien czy zdjęcia pokazują jeden pojazd czy kilka, więc z tym przestawianiem kolorów to głowy uciąć sobie nie dam. Generalnie zamysł byłtaki, by zrobić jak najdokładniej i najlepiej wykorzystując posiadane umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Model generalnie prezentuje się bardzo ładnie. Jednak faktycznie flagi i ten czerwony brud strasznie biją po oczach. Poza tym widać ślady łączenia na tłumikach oraz niepomalowane tylne światła, co jednak łatwo naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Na fladze bułgarskiej jest w środku zieleń a nie czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Na fladze bułgarskiej jest w środku zieleń a nie czerń. No przecież jest zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 No nie wszędzie. Być może to wina zdjęć ale na nie których fotkach jest kolor czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Kolor jest zielony, fotki przekłamują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Wyszło nieźle. Brakuje mi tylko trochę mocniejszego washa.Teraz model jest za bardzo "płaski". Zmienił bym też kolor pigmentu na oponkach.Wydaje mi się,że kolor piaskowy by wyglądał atrakcyjniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Super! Szkoda, że nie polski :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Super! Szkoda, że nie polski :P Jakby wszystkie pojazdy miałyby być polskie, to by nudą wiało, że hej Bardzo dobrze, że nie polski Model troszkę zepsuty przez niestaranne flagi i fatalne brudzenie. Czyli zarzuty te same, co koledzy powyżej. Szkoda, że nie spróbowałeś załatwić sobie kalkomanii z flagami i tablicami rejestracyjnymi. Choć to można jeszcze poprawić. Dodałbym od siebie, że przejścia między kolorami wyglądają na raz bardziej, a raz mniej rozmyte, i to czasem na tym samym przejściu. Ale ogólnie całkiem nieźle. Dużo daje interesujące, niebanalne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Panowie, Pierwszy raz malowałem na podst. zdjęcia Pierwszy raz wykonywałem kamuflaż więcej niż jednokolorowy maskowanie wykonane taśmą tamyia, wycinane kształty odręcznie bez plasteliny czy tego typu elastycznych pomocy brudzenie wykonane drugi raz w życiu Generalnie skupiłem się na blaszkach i spróbowaniu czegoś orginalnego... następnym razem będzie lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Oczywiście Kamilu tak wyszło, zaraz pozmieniam bo nie były przyklejone na stałe Bystrzak - piwo dla ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Flagi do wymiany, podobnie jak napis SFOR z tyłu: inny krój czcionki, inny sposób nanoszenia (szablon) - albo tak, albo tak Brudzenie kół przednich bardzo fajne, ale tylnych już nie. w moim przekonaniu to przednia para opon jest odwrotnie założona, druga jest ok., wystarczy spojrzeć na pierwsze dwa zdjęcia z realu Zapaprały się chyba szybki z przodu... jak na pierwszy wielobarwny kamuflaż i drugi wash to nawet nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 a opony z tyłu to specjalnie załozone odwrotnie czy tak wyszło?Opony z tyłu są ok, te z przodu maja bieżnik odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Heh, faktycznie są strzałki... Patrzyłem na ułożenie bieżnikowej jodełki. W takim razie coś z tymi strzałkami wydaje się nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi