MrDyzio Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Wreszcie projekt dotarł do końca, mimo kilku przestojów. Użyłem model ciężkiego czołgu Panzerkampfwagen VIII Maus (Dragon), żywiczne ściany budynku (Tiger Dioramics), żywiczna brukowana ulica (produkcja własna), figurki załogi to mix żywicznych i plastikowych figurek, piechurzy z zestawu WWII German Army with Camouflage Cape (Ceasar Miniatures). Warsztat można znaleźć TUTAJ Końcowy efekt poniżej. Tytułowy kotek z myszką Widok z lotu ptaka Archiwalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Totalnie nie moja tematyka i nie moje modelarskie podwórko, ale za to kolejny raz jakość wykonania powalająca na kolana. Naprawdę fajnie to wszystko obmyśliłeś i przeniosłeś na scenkę. Ogólnie git Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Świetna praca .Ciężko zobaczyć czy to 1:35 czy 1:72 . Mnie się podoba i to bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Świetnie wykonana scenka, bardzo fajny kamuflaż Mausa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Za całokształt -czapka z głowy.Ino skąd Fritz wytrzasnął mleko dla kotka?? ''Totenkopf'' - udany pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Tu na...dalanka a kolo karmi kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Bardzo fajna praca pod względem technicznym. Ramka z płytką, przemilczę. Totalnie nie moja tematyka i nie moje modelarskie podwórko, ale za to kolejny raz jakość wykonania powalająca na kolana. Naprawdę fajnie to wszystko obmyśliłeś i przeniosłeś na scenkę. Ogólnie git No widać, że nie twoja tematyka, bo nie jest do końca scenka przemyślana. Jak to Robert O. zauważył, piechurzy "nawalają" a czołgiści sielanka. Nie wiem co autor miał na myśli ? Ciężko zobaczyć czy to 1:35 czy 1:72 Słaby wzrok masz. Niestety przeważnie figurki zdradzają skalę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Kolesie z przodu do "kogoś" strzelają ? A załoga na czołgu karmi kotka i nie obawia się postrzału ? No chyba że likwidują cywilów , jak to Niemcy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Może faktycznie scenka nie przemyślana... ale i tak pięknie się wszystko prezentuje Gratuluje udanej pracy... warto było tyle wyczekać na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Ale się tu ruch zrobił... Mała skrzynka odpowiedzi. Totalnie nie moja tematyka i nie moje modelarskie podwórko, ale za to kolejny raz jakość wykonania powalająca na kolana. Naprawdę fajnie to wszystko obmyśliłeś i przeniosłeś na scenkę. Ogólnie git Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Świetna praca .Ciężko zobaczyć czy to 1:35 czy 1:72 .Mnie się podoba i to bardzo . Świetna praca .Ciężko zobaczyć czy to 1:35 czy 1:72 .Mnie się podoba i to bardzo . Świetnie wykonana scenka, bardzo fajny kamuflaż Mausa Dzięki za pozytywny odbiór, bez doszukiwania się dziury w całym, tym bardziej że jest to projekt What If? lub SF jak kto woli. Za całokształt -czapka z głowy.Ino skąd Fritz wytrzasnął mleko dla kotka??''Totenkopf'' - udany pomysł... W tak dużym czołgu bez problemu znalazłoby się miejsce na mleko i kotka, skoro w T-34 mieścił się Szarik i toboły Czereśniaka Tu na...dalanka a kolo karmi kota Gdzie tu widzisz jakąś walkę czy też nawalankę? Czy przeoczyłem jakieś wraże elementy atakujące Mausa? Pozy załogi wyraźnie sugerują, że nic się w danym momencie nie dzieje. Piechurzy osłaniający czołg w mieście (wysyłanie czołgu do miasta bez piechoty = samobójstwo) skanują teren z uniesioną bronią, co nie jest niczym niezwykłym. Uniesiona broń nie oznacza automatycznie prowadzenia ognia. Bardzo fajna praca pod względem technicznym.Ramka z płytką, przemilczę. Dziękuję. Masz na myśli deseczkę z tabliczką? Totalnie nie moja tematyka i nie moje modelarskie podwórko, ale za to kolejny raz jakość wykonania powalająca na kolana. Naprawdę fajnie to wszystko obmyśliłeś i przeniosłeś na scenkę. Ogólnie git No widać, że nie twoja tematyka, bo nie jest do końca scenka przemyślana. Jak to Robert O. zauważył, piechurzy "nawalają" a czołgiści sielanka. Nie wiem co autor miał na myśli ? Wyjaśnienie powyżej. Kawa na ławę i wężykiem. Ciężko zobaczyć czy to 1:35 czy 1:72 Słaby wzrok masz. Niestety przeważnie figurki zdradzają skalę. Pzdr Akurat takie figurki miałem pod ręką. Kolesie z przodu do "kogoś" strzelają ? A załoga na czołgu karmi kotka i nie obawia się postrzału ? No chyba że likwidują cywilów , jak to Niemcy ! Wyjaśnienie powyżej. Może faktycznie scenka nie przemyślana... ale i tak pięknie się wszystko prezentuje Gratuluje udanej pracy... warto było tyle wyczekać na finał Dzięki Twitch. Co do kompozycji - moje odpowiedzi powyżej. Dzięki za wszystkie komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Słaby wzrok masz. Wzrok mam dobry . Z pierwszego zdjęcia bym nie poznał.A figurki wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Zakręcona scenka jak słoik z dżemem i przez to piękna. Co do skali, to można się pomylić, dopiero jak zaczynasz się przyglądasz zauważasz, że to 1/72 (Grzesiek ma dobry wzrok). Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Zakręcona scenka jak słoik z dżemem i przez to piękna.Co do skali, to można się pomylić, dopiero jak zaczynasz się przyglądasz zauważasz, że to 1/72 (Grzesiek ma dobry wzrok). Gratulacje. Taka miała być. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Za całokształt -czapka z głowy.Ino skąd Fritz wytrzasnął mleko dla kotka??''Totenkopf'' - udany pomysł... W tak dużym czołgu bez problemu znalazłoby się miejsce na mleko i kotka, skoro w T-34 mieścił się Szarik i toboły Czereśniaka W tak dużym czołgu to może i nawet mała krowa by się zmieściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Nie ma za co, odwaliłeś kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Prawie wszystko zaj...cie . Mały babolek się wkradł, po przejechaniu tej "myszki" bruk za czołgiem wyglądałby jak po przejściu kruszarki do betonu Reszta to te same ochy i achy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Świetne kamo! Bardzo pomysłowe oraz czyste wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Za całokształt -czapka z głowy.Ino skąd Fritz wytrzasnął mleko dla kotka??''Totenkopf'' - udany pomysł... W tak dużym czołgu bez problemu znalazłoby się miejsce na mleko i kotka, skoro w T-34 mieścił się Szarik i toboły Czereśniaka W tak dużym czołgu to może i nawet mała krowa by się zmieściła Pewnie tak Nie ma za co, odwaliłeś kawał dobrej roboty. Prawie wszystko zaj...cie . Mały babolek się wkradł, po przejechaniu tej "myszki" bruk za czołgiem wyglądałby jak po przejściu kruszarki do betonu Reszta to te same ochy i achy Skoti chyba już kwestię uber bruku przerabialiśmy? Świetne kamo! Bardzo pomysłowe oraz czyste wykonanie. Podziękował pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 jak wspominalli porzednicy wykonanie świetnie ale dobór piechurów nietrafiony... pisałeś że osłaniają czołg hmmmm... tylko po co? skoro włazy otwarte, sielanka jak na pikniku więc teren czysty..... bo tak to wystarczy jeden pijany rusek z granatem i po czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Świetne jest to ujecie, gdzie wyostrzył na kierowcy, kt w tych goglach wygląda jak szalony naukowiec. Kotek chyba lepszy od mojego - przynajmniej nie ma wodogłowia Co do piechocińców to może pozy nie są najszczęśliwsze. Chyba, że to konkurs strzelania do puszek w Dzień Zwyciestwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Świetne jest to ujecie, gdzie wyostrzył na kierowcy, kt w tych goglach wygląda jak szalony naukowiec. Kotek chyba lepszy od mojego - przynajmniej nie ma wodogłowia Co do piechocińców to może pozy nie są najszczęśliwsze. Chyba, że to konkurs strzelania do puszek w Dzień Zwyciestwa Dzięki Piotrze. Fajnie, że Ci się kotek podoba Co do piechurów... ech, przyjmijmy, że pozują do zdjęcia propagandowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 bardzo ładny efekt artystyczny osiągnąłeś, naprawdę miło popatrzeć na kotka i myszkę. pomysł z kotkiem i myszką bardzo udany, dodaje to humoru całej scence. cała praca składa się jednak z dwóch niezależnych scenek (jedna sielska na czołgu i druga "bojowa" przed czołgiem). oczywiście przeczytałem twoje wyjaśnienia i przyjmuję je do wiadomości, ale każdy chyba oglądający twoją pracę będzie miał takie nieodparte wrażenie. moim zdaniem nic by się nie stało, jakby tych składających się do strzału wojaków po prostu usunąć z podwórka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Co do piechoty to bym się zastanowił nad wymianą ich na jakichś luźno spacerujacych. Reszta super, a kamo myszki naprawdę pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Gratulacje za fotke admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Gratulacje za fotke admina Jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi