Skocz do zawartości

T-72 Lotnisko w Doniecku. Trumpeter 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć,

Z racji zupełnego braku chęci na modelarstwo, oraz faktu, że na ponad tydzień rozstaję się z aparatem wrzucam galerię modelu bez podstawki, nad którą teoretycznie rozpocząłem prace.

Na wstępie dziękuję wszystkim zaglądającym do warsztatu za rady i pomoc. Kilka słów o modelu: przedstawia pojazd należący(prawdopodobnie) do separatystycznego batalionu Opłot. W październiku 2014 roku był użyty w szturmach na ukraińskie pozycje w Donieckim Porcie Lotniczym. Pełna historia pojazdu, zdjęcia oryginału etc. są na warsztacie i moim blogu modelarskim.

Model produkcji Trumpetera. Wzbogacony o lufę RB Model z moimi przeróbkami, zapinki Abera, antenę RB Model, trochę kostek ERA ET. Model i własne przeróbki. Nie przynudzam, zapraszam do oglądania.

8Lld03J.jpg

kmTRijP.jpg

npzHVR4.jpg

uO3BcNM.jpg

HJzRY38.jpg

D48e8bv.jpg

RpCh8RN.jpg

F4aLbNf.jpg

vi9kh0o.jpg

T31O25k.jpg

27dNQ6y.jpg

3a0aFYq.jpg

cm68thb.jpg

Pozdrowienia!

Edytowane przez Gość
Napisano

Najfajniejsza wersja t-72 jak dla mnie, dodatkowo ciekawe malowanie i dosc mocno utyrany, a samo wykonanie tez bardzo dobre, moze podstawki brak, ale admin i tak wstawi fotke na pierwszej stronie

Napisano

Zaje... fajnie Nie dość że sam T-72 jest sam w sobie piękny, to tu jeszcze dorzucasz naprawdę kawał pięknego modelu. Idealnie ubrudzony, zużyty - prosto z Doniecka. Cudowna, kolejna zresztą, praca. Gratulacje! Proponuje podesłać zdjęcia na profil facebook'owy Trumpetera, niech świat widzi jakich modelarzy mamy!

Napisano

Dobry model, ale ten tekst:

wrzucam galerię modelu bez podstawki, nad którą teoretycznie rozpocząłem prace.

... jeszcze lepszy. Teoretyczne rozpoczęcie pracy ma się rozumieć sprowadza się do głębokich przemyśleń nad kompozycją podstawki? ;-)

Nie znam się na tych pełzających skorupiakach, ale ten mi się podoba

Napisano

Jeden z najpiękniejszych T-72 w modelarskim świecie jakie widziałem - jak go umieścisz na podstawce będzie najpiękniejszy

• 3 months later...
Napisano

Cześć,

Odkopuję temat. W ostatnich dniach zrobiłem Teciakowi skromną podstawkę - żadne konkretne miejsce ze zdjęć, wariacja na temat donieckiego lotniska. Niniejszym projekt uważam, za zamknięty.

P1320966_zps5qnjybes.jpg

P1320974_zpsum1ngfry.jpg

P1320975_zpsl7xh6icl.jpg

P1320982_zps1tonlnz4.jpg

P1320969_zpswrm864a0.jpg

P1320968_zpsibpgzmt7.jpg

P1320983_zps0qa6kmc3.jpg

P1320985_zpsirjtauy8.jpg

Pozdrowienia!

Napisano

No ogólnie ładny, mnie jednak, nie podoba się jedna rzecz... Nie ja go zbudowałem . A tak na serio, to super dzieło, a przedostatnia fotka po prostu wymiata, chętnie widział bym ją na pierwszej stronie.